Inge van Poppel

Interieurarchitectuur

Portfolio Gerealiseerde Projecten,

door de jaren heen


Gerubriceerd per type ruimte,

per project een dia-presentatie.

Laat u inspireren, en scroll door het Portfolio van de door de jaren heen gerealiseerde Interieurs, Keukens, Badkamers, Kantoren, Maatwerk, Lichtadviezen, Styling, Kleuradviezen en Slaapkamers


Interieurs


Een selectie van de door mij ontworpen interieurs.

Ik ontwerp graag voor diverse opdrachtgevers, zowel particulier als zakelijk, en in diverse sferen.

Mijn uitdaging ligt in het creëren van interieurs die aansluiten bij uw persoonlijkheid.

Altijd met kwaliteit als uitgangspunt; zowel in het ontwerp als in de realisatie.

Iedere opdrachtgever en ruimte is uniek, dus ieder ontwerp is uniek!


Monumentaal dijkhuis met gerenoveerde schuur

Vanaf de eerste tekeningen, ben ik betrokken geweest bij de verbouwing van de monumentale schuur.

Een perfect moment zodat ik kon meedenken over het totaalplaatje.

 Van de indeling tot het verlichtingsplan, alles is dan nog mogelijk. 

Nog voordat de schuur klaar was tot ruime woonkeuken, heb ik ook de bestaande ruimtes in de dijkwoning mogen aanpakken, zoals de woonkamer, de gameroom, home office,

en de Masterbedroom in luxe hotel sfeer met walk-in closet en vrijstaande bad.


Nieuwbouw woning Teteringen

Nog voordat de bouw van deze nieuwbouwwoning van start ging, ben ik betrokken geweest bij dit project voor het totaal-interieurontwerp.

Ik heb de gehele lay out mogen ontwerpen van de begane grond, incl. o.a. deze woonkeuken, met stoere materialen als de bakstenen wand, cementgebonden betonlook vloer, en matwitte keuken met matwit corian blad.

In de woonkamer is het betonnen haardplateau naar mijn ontwerp op maat gemaakt, dat doorloopt als TV-plateau met tevens ruimte om op te zitten.


Split-level woning aan het water Breda


Deze nieuwbouw split-level woning heeft de woonkamer op de eerste verdieping, en kantoor op de begane grond, beide met uitzicht over een waterpartij. De aansluitingen voor de verlichting zijn in de nieuwbouw al opgenomen, n.a.v. het totaal-verlichtingsplan dat ik heb gemaakt. Het keukeneiland van het Italiaanse Boffi, met de grote Random hanglampen van Moooi, kijkt uit over de tuin met openslaande deuren. Door enkele (kleur)accenten te maken in de wand van de keuken, het antieke kelim-vloerkleed uit Tunesie, de maatwerk lage boekenkast, en het maatwerk haardplateau met RGB LED-verlichting, krijgt deze nieuwbouwwoning een eigen speciaal gezicht.


Langshuisboerderij Zuid-Holland

Voor deze monumentale langshuisboerderij in Zuid-Holland, heb ik het interieur , kleur- en lichtadvies mogen ontwerpen, t.b.v. de zithoek, de extra loungehoek bij de haard, en de extra ruimte met hoge plafonds, die momenteel als speelruimte wordt gebruikt. Een sfeervolle combinatie van authentieke materialen als de hardstenen vloer, de schouw, de paneeldeuren en het balkenplafond, in combinatie met de meubelen van o.a. B&B Italia, de verlichting van o.a. Moooi, Diesel en Ligne Roset en het vloerkleed "Roadkill" van Carpetsign.


Nieuwbouw boerderij in oorspronkelijke stijl Schijf

Resultaat van het interieurontwerp, badkamerontwerp, keukenontwerp en lichtadvies dat ik heb mogen maken voor deze woonboerderij.

Door gebruik te maken van eerlijke en authentieke materialen, wordt de oorspronkelijke stijl van de nieuw gebouwde boerderij benadrukt.

Al ruim voor er is begonnen met de bouw, ben ik betrokken bij het interieur.

Hierdoor heb ik o.a. de verlichtingspunten in de bouw kunnen laten meenemen. Zoals de wandlampen, de inbouwwandlampen bij de trap en in de badkamer, en de buitenverlichting.

Ook tijdens de werkzaamheden ben ik diverse keren op de bouw geweest, om advies te geven.

De kleuren zijn rustig en tijdloos, met een grijs-groen accent op de wanden van de "opkamer" in de woonkamer.


Uitbreiding jaren 30 villa 

Nijmegen

Voor de uitbreiding van deze authentieke jaren 30 villa in Nijmegen, heb ik het interieurontwerp mogen ontwerpen. In de strak ontworpen zwart houten uitbreiding met veel glas, heb ik een stoere gevlinderde betonvloer toegepast. Het algehele verlichtingsplan in de uitbreiding en in de oorspronkelijke woning is gerealiseerd naar mijn ontwerp, als ook de nieuwe keuken.


Monumentale stadsboerderij 

Culemborg

Gerealiseerd interieuradvies in een monumentale stadsboerderij, midden in het stadscentrum van Culemborg. Het voormalige schuurgedeelte is verbouwd tot de centrale leefruimte. De meubelen en het kleurgebruik komen goed tot hun recht in deze grote en hoge ruimte, met authentieke details zoals de houten balkconstructie.


Binnenshuis en 

Buitenhuis aan de Waal

Niet alleen het interieur, maar ook het voor het "buitenhuis" van deze woning aan de Waal, heb ik het ontwerp heb mogen maken voor de veranda, en voor de "kantoorloft" op de verdieping van het buitenhuis.

De veranda is  ingericht met een comfortable loungebank, buitenkeuken, een speciaal op maat gemaakt outdoor vloerkleed en de outdoor vloerlamp van Flos, waardoor het "binnen-buitengevoel" wordt benadrukt

De kantoorloft op de verdieping in het buitenhuis, is ingericht met een betonlook marmoleum vloer, een op maat ontworpen bureau in matwit gespoten, comfortabele Vitra Eames bureaustoel, een Vitra Plastic Chair als extra bijzetstoel, en Tolomeo bureaulampen van Artemide.

Vanuit het smalle raam met de op maat gemaakte shutter, kijk je mooi uit over de landerijen in de Betuwe.

Het interieur van de living en de eethoek is ingericht met comfortable en warme kleuren materialen.


Verbouwing jaren 80 woning


Voor deze klant heb ik het gehele interieur op de begane grond mogen ontwerpen, en ben ik betrokken geweest bij alle keuzes van vloer tot keuken, kachel, meubelen, verlichting en de op maat gemaakt zwarte stalen puien. Er is een grote doorbraak gemaakt tussen keuken en eethoek. Deze doorgang is desgewenst af te sluiten met de zwarte stalen pui. Deze stalen pui, komt terug in de toegangsdeur van de hal naar de woonkamer. De verlichtingspunten zijn gemaakt volgens mijn lichtplan, en de wanden en plafonds zijn daarna strak gestuukt. De ronde wand in de hal, die doorloopt in de woonkamer heeft een warmgrijze tint gekregen, waardoor dit kenmerkend architectonisch element van de woning geaccentueerd wordt. Nu is het tijd voor de laatste afwerkingen zoals raambekleding, vloerkleed, aanvullende verlichting en kunst.


Verbouwing Bungalow Zundert


Voor de verbouwing van deze in de jaren 70 gebouwde bungalow, heb ik interieuradvies gegeven voor een nieuwe indeling van de woonkamer. Hiervoor heb ik een wand ontworpen met een maatwerk 3-zijdige doorkijkhaard, en deze dwars in de ruimte geplaatst. In de wand zijn tevens 2 lichtarmaturen ingebouwd. Aan de andere zijde van de haard, heb ik een op maat gemaakte werkplek voor 2 personen ontworpen.

Zowel vanuit de zithoek, als vanuit deze "home office"  heb je fraai zicht op de haard, en behoud je contact met elkaar, terwijl laptops en de paperassen uit het zicht blijven vanuit de woonkamer.

De wand heb ik een warme kleur gegeven, waardoor deze een fraaie "eyecatcher" is geworden, en een extra dimensie geeft aan de architectuur van de ruimte.


Metamorfose jaren 80 woning

Hardinxveld

Een metamorfose van een  jaren 80 woning te Hardinxveld, met de droom-loungebank "Softdream van FLEXFORM. Als basis van mijn advies heb ik de bestaande Carara marmeren vloer gehanteerd, daarbij heb ik warme tinten gecombineerd voor de Softdream, het vloerkleed "Stone" van BIC, de royale leeftafel op maat gemaakt door Van Rossum, de 2 fauteuils "Nonnamaria" met ottoman van Flexform, en de eetkamerstoelen "Mali" van Label. De bestaande houthaard van Boley, is omgebouwd tot gashaard, en de 2 antieke kasten hebben hun plekje weer teruggekregen. Een warme tijdloze sfeer voor een echtpaar dat lekker van hun pensioen kan gaan genieten, in het vernieuwde interieur!


Living in de Betuwe

Voor de zithoek in deze jaren 30 woning, heb ik een ontwerp gemaakt waarbij alle 6 gezinsleden comfortabel van zowel elkaar, de haard als de TV kunnen genieten.  De 3 heerlijke draaifauteuils "Husk" van B&B Italia, maken het makkelijk om de zithoek aan te passen aan de gewenste sfeer en van die avond.


Voormalige fabriek Haarlem


In een voormalige fabriek in het centrum van Haarlem, zijn een aantal woningen gecreëerd, met zeer hoge plafonds. De ruimtes werden casco opgeleverd, waardoor ik vrij was in mijn ontwerp voor de gehele begane grond, en ook in het verlichtingsplan. De verlichting is voornamelijk ingebouwd in wanden en plafond, dat een verrassend effect geeft in dit oude pand. De Italiaanse Boffi keuken is gesitueerd aan de voorzijde van de woning. De eettafel wordt middels een ingebouwde doorkijkhaard gescheiden van de zithoek. 


Verbouwing doorzonwoning Tilburg


De opdrachtgever heeft mij voordat de verbouwing van start ging, in een vroeg stadium in de arm genomen. Ik heb een herindeling voorgesteld van de gehele begane grond. Waarbij een ruimtelijker, logischer en evenwichtiger indeling is ontstaan.

De eettafel staat nu op de plek waar voorheen een kleine keuken stond. Nu heb je vanuit de eettafel zicht op de tuin, en middels de openslaande deuren veel daglicht.

De ruime en functionele U-vormige keuken staat nu in een hoek, dat voor heen een loze hoek was in de L-vormige woonkamer. Het bargedeelte zorgt voor een gezellige overgang naar de woonkamer toe.

De zithoek is centraal gesitueerd, waarbij binnenkort een houtkachel geplaatst gaat worden. 

De massief eiken houten planken vloer die over de gehele begane grond doorloopt, zorgt voor een warm en stoer accent.

Doordat er in de bouw ook meteen rekening is gehouden met het verlichtingsplan, worden de ruimtes nu optimaal verlicht met wandlampen en indirecte verlichting, zoals de Led-verlichting in de plafondkoof in de keuken.


Nieuwbouw Weidezicht Breda


Deze nieuwbouw woning heeft de woonkamer en keuken op de eerste verdieping. De keuken sluit aan op het hoger gelegen terras van de tuin.  De vloer door de gehele woning is een Mosa Terra Maestricht tegelvloer van 80x80 cm. Voor de opdrachtgevers van de woning heb ik me mogen buigen over het ontwerp van de keuken, en de indeling van de woonkamer. De hoogglans wit Siematic keuken met Miele inbouwapparatuur, is gemaakt n.a.v. mijn ontwerp. De eettafel van massief eikenhout, grijpt in op de keuken. Waardoor het geintegreerd is in het keukenontwerp. Het vrijhangende keukeneiland kijkt uit over de zithoek, met vrij uitzicht over de landerijen. Vanuit de zithoek, kijk je juist onder het vrijhangende keukeneiland door, waardoor het geheel ruimtelijk blijft. Meer foto's van deze woning in de categorie Keukens.


Villa Maleisi√ę

De Nederlandse opdrachtgever ging voor zijn werk verhuizen naar Maleisie. Ik heb voor de woning het indelingsplan gemaakt, de kast ontworpen en de overige meubelen, verlichting en kleuren samengesteld. Alles is in een grote container vanuit Nederland verscheept naar Maleisie. Een speciaal internationaal project.


Architectonische villa Goirle


Voor de opdrachtgevers van deze onder architectuur ontworpen villa, heb ik advies mogen geven over de indeling en de keuze van de meubelen, verlichting en gordijnen van de woonkamer.

De gordijnen, het vloerkleed en de schuifpanelen achter de eettafel, geven de strakke ruimte en de tijdloze meubelen een warme sfeer.


Architectonische villa Veghel


De opdrachtgevers hebben mij nog voor de bouw van deze onder architectuur gebouwde split-level woning advies gevraagd voor de Keuken, Woonkamer, Ouderslaapkamer met badkamer, en de Kinderbadkamer.

Voor de woonkamer was de grootste wens een ruime familie-leefbank, een extra eettafel, en een ontwerp voor een inbouw-gashaard.

Door de stoere vloer van gevlinderd beton, komen de ruime bank, en steigerhouten eettafel goed tot zijn recht.


Verbouw appartement Amersfoort


Dit appartement in het centrum van Amersfoort is geheel gestript en verbouwd tot 1 grote ruimte. In samenwerking met de architect van de opdrachtgevers, heb ik het ontwerp gemaakt voor het complete interieur. Met veel maatwerk zoals de studie/bibliotheekhoek met werkblad en boekenkasten, en keuken met hoge schuifdeurkasten, die doorlopen als garderobekasten in de slaapkamer.

En de luxe badkamer met helder glazen wanden, die middels een druk op de knop van de afstandbedieing mat worden.

De zithoek is ruim met een comfortabele hoekbank "Groundpiece" en fauteuils van het Italiaanse merk Flexform. De kleuren zijn naturel, met een accent in rood.

Een mooi voorbeeld van hoe je een "hokkerig" appartement kunt verbouwen tot een ruimtelijke woning met een loftgevoel.


Keukens


Een selectie van de door mij ontworpen keukens, uitgevoerd in collecties van Boffi, Bulthaup en Siematic. Maar ook op maat vervaardigt door gerenommeerde interieurbouwers.

De keuken wordt steeds meer een verlengstuk van het interieur. Door in het interieurontwerp direct het keukenontwerp mee te nemen, ontstaat er een geheel.

Uw werkwijze in de keuken, en uw wensen in de functies van apparatuur zijn bepalend voor het ontwerp van de keuken. Graag adviseer ik u ook hierbij.


Het resultaat van mijn ontwerp voor de maatwerk keuken in Nijmegen. Deze stoere op maat gemaakte 6 mtr. lange keuken is gerealiseerd voor de woonkeuken in een authentieke woning van rond 1900. De gebruikte materialen als massief eikenhout, betonlook keramisch werkblad en blauwstaal geven , in combinatie met het semi-professionele fornuis, de keuken een stoer karakter. De gehele keuken, inclusief de blauwstalen hangende rekken en afzuigkapkoof , is geheel op maat gemaakt door Kitchen Concepts Keukens & Interieur in Breda.


Verbouw garage tot leefkeuken Breda


De opdrachtgevers van deze villa in de bossen van Breda, hadden de wens voor een grotere leefkeuken. In de bestaande woning was dit niet te creeeren. De garage is daarom bij de woning getrokken, en geheel verbouwd. Er is een nieuwe glazen inspringende zwart stalen pui geplaatst, achter de openslaande garagedeuren, en een strakke gietvloer gelegd. De Italiaanse Boffi keuken komt erg goed tot zijn recht in deze ruime, stoere, en lichte leefruimte.


Verbouw keuken Monumentaal pand Ulvenhout

Voor de verbouwing van de keuken ben ik vanaf de totale verbouwing van het pand betrokken geweest. De Italiaanse Boffi keukeneiland en de hoge kasten uit de "Works" collectie zijn geheel van RVS gemaakt, als contrast met de klassieke monumentale details in het pand, zoals het zeer speciale hoge zinken plafond. Om daaraan de RVS afzuigkap te kunnen monteren was een hele toer. Maar het resultaat is er dan ook naar! 


Maatwerk keuken Nijmegen


Keuken in split-level woning aan het water Breda

Deze keuken van de Italiaanse fabrikant Boffi met met inbouwapparatuur van Gaggenau kijkt uit over de tuin met openslaande deuren. Door een kleuraccent te maken op de 1,5 verdieping hoge wand, het akoestisch wandpaneel met een foto van een Siciliaanse vismarkt het rode medicijnkastje van Cappellini, en de grote hanglampen Random van Moooi, krijgt deze nieuwbouwwoning een eigen speciaal gezicht.

Keuken Betuwe

Nadat ik zo'n 5 jaar geleden voor de bewoners van deze jaren 30 woning in de Betuwe, het interieur voor de woonkamer heb ontworpen, heb ik dit jaar ook de eer gekregen om het interieur voor de uitbreiding met de tuinkamer, en de keuken te ontwerpen. Voor de keuken is gekozen voor een strak matzwart blok, geplaast op de originele terrazzo vloer. Door de duidelijke vormgeving van het eiland, komen de glas in lood ramen met de warme tinten juist nog meer tot hun recht. Het zwart van de keuken, vormt een mooie overgang naar de zwarte houten afwerking van de uitbreiding aan het huis.


Keuken Gorinchem

Voor deze woning heb ik voor de nieuwe bewoners de verbouwing mogen ontwerpen.  Ik heb de keuken vergroot door de wand van de bijkeuken naar achteren te laten verplaatsen. Hierdoor heb ik ruimte gecreerd voor een ruim kookeiland met betonlook blad, en een hoge zwart eiken kastenwand met inbouwapparatuur en een Amerikaanse koelkast.  De oude laminaat vloer is vervangen voor een visgraat parket, en in de keuken voor Mosa vloertegels uit de Greys collectie.


Keuken in architectonische villa Bavel

Voor deze strakke villa ontworpen door Mels Crouwel, heb ik de Italiaanse Boffi keuken mogen ontwerpen, aan de hand van het indelingsplan van de architect. Speciaal item: In de hoge kastenwand is een toegangsdeur opgenomen naar de berging, vervaardigt uit hetzelfde materiaal als de Boffi keuken. Een heuse geheime deur in een "Boffi jasje"!


Keuken in uitbreiding jaren 30 woning Breda

Deze jaren 30 woning aan de rand van de bossen van Breda is onder architectuur uitgebouwd. Ik heb het ontwerp mogen maken voor de keuken in de uitbreiding van het pand. Om de mooie lengte te benadrukken, heb ik de Italiaanse Boffi keuken ontworpen met een lengte van 6,5 mtr! Deze lengte wordt nog eens extra geaccentueerd door de smalle langgerekte bovenlichten boven het werkblad, en lange massief eikenhouten E15 eettafel "Bigfoot".


Keuken in voormalige fabriek Haarlem

In deze voormalige fabriek in het centrum van Haarlem, zijn een aantal woningen gecreeerd, met zeer hoge plafonds. De ruimtes werden casco opgeleverd, waardoor ik vrij was in mijn ontwerp voor de gehele begane grond, en ook in het verlichtingsplan. De verlichting is voornamelijk ingebouwd in wanden en plafond, dat een verrassend effect geeft in dit oude pand. De Italiaanse Boffi keuken is gesitueerd aan de voorzijde van de woning. De eettafel wordt middels een ingebouwde doorkijkhaard gescheiden van de zithoek. 

Het contrast tussen het oude bakstenen gebouw, en de strakke, fris witte inrichting, versterkt elkaar enorm.


Keuken in nieuwbouw boerderij in oorspronkelijke stijl Schijf

Resultaat van o.a. het keukenontwerp en lichtadvies dat ik heb mogen maken voor deze woonboerderij.

Door gebruik te maken van eerlijke en authentieke materialen, wordt de oorspronkelijke stijl van de nieuw gebouwde boerderij benadrukt.

Al ruim voor er is begonnen met de bouw, ben ik betrokken bij het interieur.

Ook tijdens de werkzaamheden ben ik diverse keren op de bouw geweest, om advies te geven.

De kleuren zijn rustig en tijdloos, met een grijs-groen accent op de wanden van de "opkamer" in de woonkamer.


Verbouw keuken architectonische villa Bergen op Zoom

Deze RVS keuken met verdiept verwerkte en inductiekookplaat, en high-tech electrisch openende afzuigunit is uit de speciale Norbert Wangen kollektie van Boffi. Samen met de architect en tevens bewoner van deze villa, heb ik de keuken mogen ontwerpen, geheel in stijl met de strakke vormgeving van deze villa.


Keuken in nieuwbouw architectonische villa Veghel

De opdrachtgevers hebben mij nog voor de bouw van deze onder architectuur gebouwde split-level woning advies gevraagd voor de Keuken, Woonkamer, Ouderslaapkamer met badkamer, en de Kinderbadkamer.

Voor de keuken was de grootste wens een tijdloos ontwerp met veel ruimte voor de leeftafel, waar intensief gebruik van wordt gemaakt. De keuken is een antraciet Bulthaup keuken wandopstelling met extra diep RVS werkblad. Het diepe werkblad geeft veel praktische werk- en aflegruimte tijdens het koken. De hoge kasten zijn ingebouwd, waardoor deze worden opgenomen in de wand, en de keuken ruimtelijk blijft.


Keuken in Nieuwbouwwoning Weidezicht Breda


Deze nieuwbouw woning heeft de woonkamer en keuken op de eerste verdieping. De keuken sluit aan op het hoger gelegen terras van de tuin.  De vloer door de gehele woning is een Mosa Terra Maestricht tegelvloer van 80x80 cm. Voor de opdrachtgevers van de woning heb ik me mogen buigen over het ontwerp van de keuken, en de indeling van de woonkamer. De hoogglans wit Siematic keuken met Miele inbouwapparatuur, is gemaakt n.a.v. mijn ontwerp. De eettafel van massief eikenhout, grijpt in op de keuken. Waardoor het geintegreerd is in het keukenontwerp. Het vrijhangende keukeneiland kijkt uit over de zithoek, met vrij uitzicht over de landerijen. Vanuit de zithoek, kijk je juist onder het vrijhangende keukeneiland door, waardoor het geheel ruimtelijk blijft. 


Verbouw keuken Terheijden

De opdrachtgevers hebben mij in de arm genomen, voor interieuradvies t.b.v. de verbouwing van de gehele begane grond. 

Hoewel de begane grond groot is, was de oorspronkelijke keuken geplaatst in een verre donkere hoek, waardoor het geen prettige ruimte was.

Door de keuken meer naar de woonkamer, en naar de raampui toe te halen, is de keuken een verlengstuk geworden van de woonkamer. De opdrachtgevers maken nu ook veel gebruik van de bar, met uitzicht op de tuin.


Verbouw en keuken in doorzonwoning Tilburg


De opdrachtgever heeft mij voordat de verbouwing van start ging, in een vroeg stadium in de arm genomen. Ik heb een herindeling voorgesteld van de gehele begane grond. Waarbij een ruimtelijker, logischer en evenwichtiger indeling is ontstaan.

De eettafel staat nu op de plek waar voorheen een kleine keuken stond. Nu heb je vanuit de eettafel zicht op de tuin, en middels de openslaande deuren veel daglicht.

De ruime en functionele U-vormige keuken staat nu in een hoek, dat voor heen een loze hoek was in de L-vormige woonkamer. Het bargedeelte zorgt voor een gezellige overgang naar de woonkamer toe.

Doordat er in de verbouw ook meteen rekening is gehouden met het verlichtingsplan, worden de ruimtes nu optimaal verlicht met wandlampen en indirecte verlichting, zoals de Led-verlichting in de plafondkoof in de keuken.


Verbouw en keuken in loft monumentaal pand Breda

Voor deze loft in een monumentaal pand in het centrum van Breda, heb ik de Italiaanse Boffi keuken mogen ontwerpen. Niets is recht in deze loft, de keuken is dus geheel op maat gemaakt. Het werkblad is een combinatie van keramiek en RVS. In het RVS blad, is een professionele gaskookplaat van Foster ingebouwd. I.v.m. het hoge schuine houten plafond, waarin geen afvoer gemaakt mocht worden (van de monumenten commissie) is er gekozen voor een aan staalkabels hangende recirculatie afzuigkap. Deze speciale afzuigkap is een Italiaans ontwerp, en is tevens hanglamp.

Na het realiseren van de keuken, heb ik advies mogen geven voor de sfeerverlichting. De wandlamp "Can Light" boven het wandwerkblad, en de hanglamp "Campari" boven het barblad zijn van Ingo Maurer en geven een speels accent 


Verbouw keuken Terheijden

De wens van de opdrachtgevers was om een meer eigentijdse keuken te realiseren, en dat de keuken tevens meer een verlengstuk werd van de woonkamer. De raampui die de keuken van de woonkamer scheidde, heb ik laten vervallen, waardoor er een open keuken is ontstaan. Het werkblad aan de wand is extra diep, en loopt door als "dressoir" in de eethoek. Hierdoor is een "brug" geslaan tussen de woonkamer en de keuken, waarbij het donker eikenhout dat in de woonkamer wordt gebruikt, is herhaald in de hoge kasten met Siemens apparatuur in de keuken. Door de openheid en het herhalen van materialen, zijn de keuken en woonkamer 1 grote sfeervolle ruimte geworden.


Badkamers


Badkamers zijn een speciale ruimte in je interieur.

Een badkamer moet rust uitstralen. Tegelijkertijd wil je veel facetten in de badkamer inpassen, dat vaak een kleinere ruimte is in een woning.
Om dit te verwezenlijken dienen in een badkamer tijdens (ver)bouw veel voorzieningen gerealiseerd te worden. Een doordacht plan is daarbij van groot belang.

In een goede en fraaie badkamer gaan techniek, creativiteit, functionaliteit en design hand en hand!


Badkamer met betoncire en RVS kranen in split-level woning aan het water Breda

De badkamer en de toiletten zijn na de oplevering van deze woning geheel naar wens gemaakt, aan de hand van het ontwerp en installatietekeningen die ik heb gemaakt. De badkamer heeft gestuukte wanden van beton cire, speciaal waterdicht stuukwerk, geinspireerd op het traditionele Marokkaans stuukwerk. In 1 van de gestuukte wanden is een op maat gemaakte nis gemaakt. Het wastafelblad van het luxe Italiaanse merk Boffi, is uit 1 stuk gegoten Corian met een aflopende bodem naar 2 afvoeren. Het mat gelakte wastafelmeubel en de RVS inbouwkranen zijn ook van Boffi. De douchewand is op maat gemaakt van gehard rookglas. De verrassende Boffi spiegelkast +/- , heeft een draaibaar front van spiegelglas. Een comfortabele badkamer met whirlpool en speciale materialen!


Badkamer nieuwbouw boerderij in oorspronkelijke stijl Schijf

Deze woonboerderij is nieuw gebouwd. Door gebruik te maken van eerlijke en authentieke materialen, wordt de oorspronkelijke stijl waarin de boerderij is gebouwd benadrukt.

Al ruim voor er is begonnen met de bouw, ben ik betrokken bij het interieur. 

Ook de badkamer is gerealiseerd volgens mijn ontwerp, Tijdens de werkzaamheden ben ik diverse keren op de bouw geweest, om advies te geven. 

Zoals in het gehel interieur van de boerderij, zijn de kleuren in de badkamer rustig en tijdloos, met een warme tonen van de vloertegels en het hout van de balken en het wastafelmeubel. 

Erg leuk om ook in deze sfeer te kunnen ontwerpen en advies geven.


Badkamer uitbreiding dijkwoning Betuwe

De kleine dijkwoning heeft een grote uitbreiding gekregen met een rieten kap. In dit nieuwe deel is op de begane grond de woonkeuken gesitueerd, en op de eerste verdieping een prive-vertrek voor de ouders met slaapkamer, walk-in closet en deze badkamer. Ik heb advies mogen geven over de gehele nieuwe indeling van het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte, incl. ontwerp van de woonkeuken, woonkamer, badkamers en lichtplan. Tijdens de bouw ben ik diverse keren op de bouw geweest om te begeleiden en ter plekke advies te geven.


Verbouw badkamer woning Dongen

Deze badkamer  is compleet verbouwd en opnieuw ingericht met sanitair van het Italiaans Boffi, zoals het wastafelmeubel in eikenhout, de waskommen, de RVS inbouwkranen en het vrijstaande ligbad dat onder het schuine plafond is geplaatst. een scheidingswand met de grote maatwerk spiegel ervoor, geeft ruimte voor de ruime inloopdocueh en het  toilet.


Verbouw appartement Haarlem

Dit appartement in het centrum van Amersfoort is geheel gestript en verbouwd tot 1 grote ruimte. In samenwerking met de architect van de opdrachtgevers, heb ik het ontwerp gemaakt voor het complete interieur. Met veel maatwerk, zoals de kastenwand die als keukenkasten doorloopt als zijn de kledingkast in de slaapkamer.

De badkamer heb ik ontworpen in een glazen kubus, aangrenzend aan de slaapkamer. Het speciale "intelligente glas" wordt middels een druk op de knop van de asftandbediening onder invloed van stroom ondoorzichtig.

De waszuilen en de RVS inbouwkranen zijn van Boffi, het vrijstaande ligbad van Villeroy&Boch.


Verbouw badkamer op privé-verdieping

Toen eenmaal de kinderen het huis uit waren, hebben deze opdrachtgevers de gehele woning rigoreus verbouwd, en zelfs het huis van de buren erbij getrokken. Dit gaf de ruimte voor een complete slaapverdieping incl. ruime badkamer. Het donker gebeitst eikenhouten wastafelmeubel met de corian waskommen en de RVS kranen zijn van het italiaanse merk Boffi Met als eyecatcher in de ruimte het corian vrijstaande Boffi ligbad.Verbouw slaap, bad- en kleedkamer Dongen

Deze opdrachtgevers hebben in hun woning een eigen slaapruimte op de begane grond gecreeerd door de garage erbij te trekken. Hierdoor is een royale prive-ruimte ontstaan met een slaapgedeelte, walk in closet, en badkamer. Alles ontworpen en uitgevoerd in 1 sfeer.


Verbouw badkamer Prinsenbeek

Tijdens de totaal-verbouwing van deze 2 onder 1 kapwoning is een doorbraak gemaakt tussen de slaapkamer en de badkamer. De ruimtes zijn desgewenst te scheiden middels de schuifdeur. De houten vloer van de slaapkamer loopt door in de badkamer, tot aan het natte gedeelte met het Jee-O ligbad en inloopdouche.

Voor deze woning heb ik ook het totaal-lichtplan mogen ontwerpen. Zie de foto's onder "lichtadviezen".


Verbouw badkamer Raamsdonksveer

Deze badkamer en toilet zijn geheel gestuukt in beton cire, een waterdicht stuukwerk zoals tadelakt. In de gekozen grijze tint geeft het een stoere combinatie met de Agape RVS douche-inbouwkraan met nis, Agape wastafels, toilet, en wastafelmeubel.


Verbouw badkamer doorzonwoning Tilburg

De opdrachtgever heeft mij voordat de verbouwing van start ging, in een vroeg stadium in de arm genomen.

In de badkamer hebben de opdrachtgever en ik gekozen voor een combinatie van handgemaakte wandtegels in een waterachtige tint en glasmozaik. Gecombineerd met grote antraciet vloertegels.


Badkamer in tadelakt stuukwerk

Deze badkamer en toilet met RVS Boffi kranen zijn gerealiseerd in tadelakt. Een Marokkaans stuukwerk dat in diverse lagen wordt opgebouwd, en met de hand middels een speciale steen wordt dichtgepolijst. De stucadoorster heeft hiervoor een intensieve cursus gevolgd in Marokko. Deze wijze van stuken is enorm arbeidsintensief en kostbaar. Het resultaat is een hele fraaie, diepe en levendige tint met een ambachtelijke uitstraling.

Badkamer Meer, Belgie

Deze badkamer is gerealiseerd in een nieuwbouwwoning. Het schuine plafond, en het raam in de specifieke vorm, maakte het lastig om de ruimte functioneel in te delen. Ik heb het ontwerp van deze badkamer gemaakt, met een op maat gemaakte betonnen wastafel, lopend onder het raam, van wand tot wand. In de lijn van het raam heb ik een spiegel op maat gemaakt. De kasten aan weerszijden van het ligbad, en doorstekend onder het wastafelblad  zijn ook op maat gemaakt


Verbouw badkamer bungalow Zundert

Nu de kinderen het huis uit zijn, was er de mogelijkheid om van 3 slaapkamers, 1 grote relaxruimte te maken voor de opdrachtgevers.
De ruimte bestaat uit het slaapgedeelte met een royaal en comfortabel bed, de badruimte met vrijstaand ligbad en wastafel, en een op maat gemaakte kledingkastenwand over de gehele wand.
Het slaapgedeelte is gescheiden door een vrijstaande wand, met een glasstrook ernaast. Waardoor de badruimte toch prive is.
Middels de betonlook gietvloer is gekozen voor een neutrale strakke basis, waarop het bed, en het vrijstaand bad fraai tot hun recht komen.
De gele accenten in de transparante gordijnen en de kunst, geven de ruimte een zonnige sfeer.
Zie ook de foto's van deze ruimte onder de categorie Slaapkamers.

Na de verbouwing van deze badkamer, hebben de opdrachtgevers mij gevraagd ook advies te geven voor de verbouwing van de woonkamer, met ontwerp voor de wand met de inbouwhaard. Zie de foto's van de woonkamer in de categorie Interieurs. En de haardwand in de categorie Maatwerk.


Verbouw badkamer landhuis Teteringen

Kantoren


Een fraaie kantoorruimte is niet alleen bij uitstek het visitekaartje voor een bedrijf.

Een comfortabele en inspirerende werkomgeving heeft tevens een positief effect op de gemoedstoestand van de kantoorgebruikers, en op de algehele werksfeer.

Ook als uw verbouw- of verhuisplannen in de koelkast staan, kan ik middels een paar (budgetvriendelijke) aanvullingen en aanpassingen, uw huidige ruimtes weer helemaal "up to date" maken.


Philips kantoor gebouw "Bruine Dame" Eindhoven

Samen met een collega-interieurarchitecte, heb ik het interieurontwerp gemaakt, en de verbouwing begeleid voor dit kantoor van Philips in het markante gebouw "De Admirant" in het centrum van Eindhoven. Voor de bespreekruimtes zijn er enkele kubussen in de grote ruimte gemaakt, met tussenwanden die desgewenst weggeschoven kunnen worden, waardoor er een grote vergaderruimte ontstaat. Middels vrijstaande dossierkasten ontworpen door de architect Wiel Arets, en middels de op maat gemaakte gordijnpanelen, zijn de werkplekken visueel van elkaar gescheiden. Door de indeling, het kleur- materiaal - en meubeladvies, is het kantoor een fraai visitekaartje geworden voor deze afdeling van Philips.


Communicatie -en marketing bureau Breda


Voor dit marketingbureau heb ik samen met een collega-interieurarchtect, het ontwerp gemaakt voor de verbouwing van dit statig monumentaal pand in Breda.

De receptie en maatwerk betonnen bar, hebben we gepland in een uitbreiding van het pand, aan de achterzijde.

De sfeer van het klassieke pand waarin we de kantoren hebben gepland, en de sfeer van de lichte, open en strakke uitbreiding van het pand versterken elkaar.

Ook de gehele verbouwing hebben we begeleid, en geadviseerd bij de keuzes van de vloer-en wandafwerkingen, de kleuren, de meubelen en de verlichting.


Lunch/ontmoetingsruimte kantoor Breda

Gerealiseerd project voor een centrale ruimte in een kantoor tot lunch/bedrijfsontmoetingsruimte, met plaats voor zo'n 24 personen. Op deze centrale ruimte komen alle kantoren uit. Het was dus zaak om de doorgangen niet te belemmeren. Door een indelingsplan te ontwerpen en 3 kwartronde tafels te ontwerpen, ontstaat er een speelse vormgeving en indeling van de ruimte. De tafels kunnen op diverse manieren geschakeld worden, of los in de ruimte geplaatst worden om eventueel aan nog meer personen ruimte te bieden. De ronde vorm van de tafels, komt terug in de ronde wenteltrap en de ronde lichtkoepel. Omdat er verder geen daglicht binnenkomt in de ruimte, heb ik verlichtingspanelen toegepast die makkelijk in het bestaande systeemplafond gelegd kunnen worden. De hoge tafels met barkrukken nodigen uit om aan te schuiven, of er even bij te komen "hangen". Door het steigerhout van de tafels, en de blauwe lucht boven je, krijg je meer het gevoel van een gezellige picknick, dan een donkere en saaie bedrijfskantine.


Kantoor , Betuwe


Interieurarchitectenbureau Waterzicht Breda

Dit kantoor bevindt zich op de benedenetage van de Waterzicht split-level woning, en heeft uitzicht over een waterpartij. Door de Living Concrete vloer te combineren met de vintage tafel en designklassiekers als de Eames DAR stoel, de Tolomeo bureaulamp, de Modular plafondlamp "Nomad" en de "Bookworm"van Ron Arad, krijgt dit kantoor een eigen gezicht. In de boekenkast van Nils Holger Moormann, staat voldoende inspiratie voor nieuwe interieurontwerpen!Kantoor appartement Eindhoven

Dit kantoor van een bouwkundige in het centrum van Eindhoven, heb ik ingericht met designklassiekers zoals het Bureau Nomos, ontworpen door Sir Norman Foster, met eraan de Aluminium Group bureaustoel, ontworpen door Charles en Ray Eames. De speciale hanglamp is een ontwerp van Rietveld. Hoewel de meubelen strak zijn, is de ruimte sfeervol middels de speelse kleur op de wand.KleuradviezenKleuren zijn vaak het meest persoonlijke aan een interieur.

Iedereen heeft wel een favoriete kleur.

Kleuren maken een interieur verrassend, speels en persoonlijk.

Met kleur kan ik de architectuur van een ruimte benadrukken, of juist laten wegvallen.

Durf kleur te gebruiken!Nieuwbouw appartement Bavel

De opdrachtgevers van dit appartement, hadden hun woning verkocht, en vroegen mij advies te geven voor het appartement dat zij gingne betrekken. In combinatie met de eikenhouten vloer, hebben we gekozen voor rustige en warme zandtinten, met af en toe een accent. Een sfeervolle ruimte waar de opdrachtgevers zich heleaam in thuis voelen!


Woning Bergen op Zoom

Alle wanden van deze woning waren wit, dit gaf met de donkere rood/bruine kleur van de vloer een hard contrast. Tot positieve verrassing van de opdrachtgevers heb ik een voorstel kleurenplan gemaakt, gebaseerd op de kleuren van het beeld dat zij van een verre reis hadden meegenomen. Dit kleurenplan is ook uitgevoerd, zelfs tot in de hal en bij de trap, hetgeen een kleurrijk maar ook evenwichtig beeld geeft.


Woonkamer en keuken Etten-Leur

Voor deze opdrachtgevers heb ik eerder de keuken ontworpen. Daarna hebben zij mij gevraagd om kleuradvies te geven. De wanden waren toen allemaal spierwit, wat erg hard was bij de 2 bestaande zwarte lederen banken. Ik heb een warmgrijze tint gebruikt op de lange wand achter de keuken, doorlopend tot achter de bank. Dit geeft een zachter beeld, en de witte keuken komt beter uit dan tegen een witte wand. Het patchwork vloerkleed van oude perzische tapijten en de warm-lichtgrijze bekleding van de bank, geven de ruimte de warmte en sfeer, zoals het resultaat dat de opdrachtgever voor ogen had

Badkamer Essen, Belgie

De opdrachtgevers gaven mij de opdracht voor het indelingsplan, kleuradvies en verlichtingsadvies voor deze grote open ruimte, met als functie badkamer, kledingruimte en slaapkamer.

Je komt binnen in de ruimte met de kledingkasten. Om het slaapgedeelte prive te houden, heb ik een op maat gemaakte scheidingswand ontworpen, waarin verlichting is verwerkt, en bedlampjes.

Het vrijstaande bad is een eyecatcher dat gezien mag worden.

De wastafelopstelling en de douche is uitgevoerd met mozaik-tegeltjes. De geadviseerde kleuren en materialen zijn licht, rustgevend en toch warm.


Jaren 30 stadswoning

Een eigentijds strak interieur in een oud jasje!

De tuin, keuken, badkamer en woonkamer van deze jaren-30 rijwoning zijn geheel vernieuwd, naar mijn ontwerp. Oorspronkelijke details zoals de terrazzo vloer en het glas in lood in de hal en de paneeldeuren zijn behouden, en gerestaureerd.

De toegepaste kleuren in deze woning, grijpen terug op de kleuren in het glas in lood.


Kleuradvies nieuwbouw woonboerderij in oorspronkelijke stijl, Schijf

Resultaat van het totaal-interieurontwerp incl. kleuradvies voor deze woonboerderij.

Door gebruik te maken van authentieke kleuren en materialen, wordt de oorspronkelijke stijl van de nieuw gebouwde boerderij benadrukt.

Al ruim voor er is begonnen met de bouw, ben ik betrokken bij het interieur. 

Hierdoor is er een totaal-interieursfeer ontstaan , in harmonie met het exterieur.

Ook tijdens de werkzaamheden ben ik diverse keren op de bouw geweest, om advies te geven


Maatwerk


Maatwerk maakt een ruimte spannender en meer architectonisch.

Zoals bijvoorbeeld maatwerk wanden, inbouwhaarden, wastafels, kasten en meubelen.

Door interieur-items op maat te maken, kun je rekening houden met de verhoudingen, constructies, lijnen en maatvoeringen van een ruimte.

En de karakteristieke elementen van de ruimte benadrukken, of juist laten wegvallen.


Maatwerk eetbank met eyecatcher tegelwand


Maatwerk kastenwand, doorlopend in keuken


Doorkijkhaardwand met TV en audio

Voor de verbouwing van deze jaren 70 bungalow heb ik een wand ontworpen met een maatwerk 3-zijdige doorkijkhaard, en deze dwars in de ruimte geplaatst. In de wand zijn tevens 2 lichtarmaturen ingebouwd. Aan de andere zijde van de haard, heb ik een op maat gemaakte werkplek voor 2 personen ontworpen.

Zowel vanuit de zithoek, als vanuit deze "home office"  heb je fraai zicht op de haard, en behoud je contact met elkaar, terwijl laptops en de paperassen uit het zicht blijven vanuit de woonkamer.

De wand heb ik een warme kleur gegeven, waardoor deze een fraaie "eyecatcher" is geworden, en een extra dimensie geeft aan de architectuur van de ruimte.


Bartafels in steigerhout

Kwartronde maatwerk steigerhouten tafels ontworpen op barhoogte voor lunch/ontmoetingsruimte in kantoor te Breda. Op deze centrale ruimte komen alle kantoren uit. Het was dus zaak om de doorgangen niet te belemmeren. Door een indelingsplan te ontwerpen en deze kwartronde tafels te ontwerpen, ontstaat er een speelse vormgeving en indeling van de ruimte. De tafels kunnen op diverse manieren geschakeld worden, of los in de ruimte geplaatst worden om eventueel aan nog meer personen ruimte te bieden. 


(mat) Glazen badkamerkubus en maatwerk kastenwand

Dit appartement in het centrum van Amersfoort is geheel gestript en verbouwd tot 1 grote ruimte. In samenwerking met de architect van de opdrachtgevers, heb ik het ontwerp gemaakt voor het complete interieur. Met veel maatwerk, zoals de kastenwand die als keukenkasten doorloopt als zijn de kledingkast in de slaapkamer.

De badkamer heb ik ontworpen in een glazen kubus, aangrenzend aan de slaapkamer. Het speciale "intelligente glas" wordt middels een druk op de knop van de afstandbediening onder invloed van stroom ondoorzichtig.

.


Bar in beton-stuukwerk

Voor dit marketingbureau heb ik samen met een collega-interieurarchtect, het ontwerp gemaakt voor de verbouwing van dit statig monumentaal pand in Breda.

Voor de ontvangst van klanten, het nuttigen van een lunch en de vrijdagmiddagborrel, heb ik een bar ontworpen. Deze is geheel vervaardigt in beton-stuukwerk. De bar is geplaatst in de strakke uitbreiding van het pand, waarvoor ik samen met een andere interieurarchitect het gehele ontwerp en bouwbegeleiding heb gedaan.


Doorkijkhaardwand

Deze haardwand heb ik ontworpen voor een villa te Gorinchem. De wand werkt als een ruimtedeler tussen de zithoek en de eethoek, maar is tevens middels de doorkijkhaard ruimtelijk en sfeervol. In de wand heb ik nissen ontworpen voor verlichting en voor de 2 speciale vazen die de opdrachtgevers reeds in hun bezit hadden.

Tv-plateau met bio-ethanol haard in blauw-staalplaat

Dit TV-plateau van blauw-zwart staalplaat is helemaal op maat gemaakt voor deze nis.

De steunen zijn in de dikte van het plateau weggewerkt, waardoor je geen bevestigingen ziet.

In het plateau is een bio-ethanol haard ingebouwd, en er is LED-verlichting in het plateau weggewerkt.  De RGB LED-verlichting is te programmeren middels een afstandsbediening.Maatwerk eiken whitewash wastafelmeubel

Dit wastafelmeubel is geheel op maat gemaakt op de afmetingen van de achterwand en de waskommen. Het is vervaardigt in handmatig geborsteld en whitewash eikenhout. Het bied veel opbergruimte. Door de zwevende montage, blijft het ruimtelijk en praktisch.Maatwerk natuursteen haardwand

Deze wand met inbouwhaard en natuursteen plateau is geheel op maat gemaakt. Het plateau biedt ruimte voor de TV. De nis in het plateau is op maakt gemaakt voor de audio-apparatuur.Ruimtedeler tussen 2 vloerniveau's

Dit meubel is geheel op maat gemaakt, als ruimtedeler op de scheidingswand tussen 2 verdiepingen. In de woonkamer fungeert het meubel als lage kast en boekenkast. Aan de keukenzijde fungeert het als ombouw voor de hoge keukenkastenwand. Het bovenplateau biedt veel ruimte voor het plaatsen van mooie objecten, vazen en de 2 Lotek lampen van Benno Premsela.


Wastafel in beton met RVS meubel

Deze betonnen wastafel is op maat gemaakt voor het RVS meubel. De wastafel heeft een aflopende bodem met een afvoergoot. Samen met het RVS meubel geeft het een stoer en tijdloos beeld.

Slaapkamers

De slaapkamer dient een ruimte te zijn waar je kunt ontspannen na een drukke dag. Een persoonlijke ruimte waarin je je comfortabel en goed voelt.

Steeds vaker wordt er meer ruimte aan de slaapkamer gegeven.

Dit geeft dan de mogelijkheid tot het realiseren van een complete relaxruimte, met een royaal bed, een walk-in-closet, en zelfs met een badkamer of wellness-ruimte.


Masterbedroom met walk-in-closet en badkamer

De opdrachtgevers gaven mij de opdracht voor het indelingsplan, kleuradvies en verlichtingsadvies voor deze grote open ruimte, met als functie badkamer, kledingruimte en slaapkamer.

Je komt binnen in de ruimte met de kledingkasten. Om het slaapgedeelte prive te houden, heb ik een op maat gemaakte scheidingswand ontworpen, waarin verlichting is verwerkt, en bedlampjes.

Het vrijstaande bad is een eyecatcher dat gezien mag worden.

De wastafelopstelling en de douche is uitgevoerd met mozaik-tegeltjes. De geadviseerde kleuren en materialen zijn licht, rustgevend en toch warm.


Masterbedroom met bad- en kledingruimte

Nu de kinderen het huis uit zijn, was er de mogelijkheid om van 3 slaapkamers, 1 grote relaxruimte te maken voor de opdrachtgevers.

De ruimte bestaat uit het slaapgedeelte met een royaal en comfortabel bed, de badruimte met vrijstaand ligbad en wastafel, en een op maat gemaakte kledingkastenwand over de gehele wand.

Het slaapgedeelte is gescheiden door een vrijstaande wand, met een glasstrook ernaast. Waardoor de badruimte toch prive is.

Middels de betonlook gietvloer is gekozen voor een neutrale strakke basis, waarop het bed, en het vrijstaand bad fraai tot hun recht komen.

De gele accenten in de transparante gordijnen en de kunst, geven de ruimte een zonnige sfeer.

Zie ook de foto's van deze ruimte onder de categorie Badkamers.


Slaapkamers in nieuw gebouwde woonboerderij

Door gebruik te maken van eerlijke en authentieke materialen, wordt de oorspronkelijke stijl van deze nieuw gebouwde boerderij benadrukt.

Al ruim voor er is begonnen met de bouw, ben ik betrokken bij het interieur.

In de 2 kinderslaapkamers zijn b.v. trapjes gemaakt naar de zoldertjes die zijn ontstaan onder de schuine kap. Een ideale plek voor kinderen om hun eigen plek te maken, en wellicht later ook hun slaapruimtes.

Alle kasten zijn op maat gemaakt door een ambachtelijke meubelmaker.

N.a.v. het lichtplan dat ik heb ontworpen, zijn ook alle verlichtingspunten in de bouw opgenomen.

Tijdens de bouw ben ik diverse keren op de bouw geweest, om advies te geven.

De toegepaste kleuren en materialen zijn rustig en tijdloos, met af en toe een sfeervol accent.


Slaapkamer in Waterzicht woning

Deze nieuwbouw split-level woning heeft de woonkamer op de eerste verdieping, en slaapkamers op de 2e verdieping. Allemaal met uitzicht over een waterpartij. Door de gehele woning ligt een Living Concrete gietvloer, dat voor een geheel zorgt in de algehele sfeer. Met een aantal kleuraccenten en accessoires, is er een rustgevende en persoonlijke sfeer gecreeerd.


Masterbedroom met badkamer en kledingkast

Toen eenmaal de kinderen het huis uit waren, hebben deze opdrachtgevers de gehele woning rigoreus verbouwd, en zelfs het huis van de buren erbij getrokken. Dit gaf de ruimte voor een complete slaapverdieping incl. ruime badkamer. Het donker gebeitst eikenhouten wastafelmeubel met de corian waskommen en de RVS kranen zijn van het italiaanse merk Boffi Met als eyecatcher in de ruimte het corian vrijstaande Boffi ligbad.


Masterbedroom met walk-in closet en badruimte

Deze opdrachtgevers hebben in hun woning een eigen slaapruimte op de begane grond gecreeerd door de garage erbij te trekken. Hierdoor is een royale prive-ruimte ontstaan met een slaapgedeelte, walk in closet, en badkamer. Alles ontworpen en uitgevoerd in 1 sfeer.


Lichtadviezen

Verlichting kan een sfeer maken of breken.

Verlichting is een bepalend element in een interieur dat vaak vergeten wordt.

Door al voor een (ver)bouw een goed lichtplan te maken, kunnen er fraaie effecten ontstaan.

Ruimtes kunnen evenwichtig en sfeervol verlicht worden.

En meubelen, kunstwerken of details subtiel uitgelicht worden.


Totaal lichtadvies voormalige fabriek Haarlem


Totaal lichtadvies 

Nieuwbouwwoning 

Gorinchem


Lichtadvies Monumentale woning

Betuwe


Totaal lichtadvies Waterzicht split-level woning


Deze nieuwbouw split-level woning heeft de woonkamer op de eerste verdieping, en kantoor op de begane grond, beide met uitzicht over een waterpartij. De aansluitingen voor de verlichting zijn in de nieuwbouw al opgenomen, n.a.v. het totaal-verlichtingsplan dat ik heb ontworpen. Hierdoor zijn alle aansluitingen weggewerkt, en zijn geen kabels zichtbaar. Het maatwerk haardplateau heeft in het plateau weggwerkte RGB LED-verlichting, te programmeren middels een afstandsbediening.


Totaal lichtadvies nieuwbouw boerderij

Al ruim voor er is begonnen met de bouw, ben ik betrokken bij het interieur. 

Hierdoor heb ik o.a. de verlichtingspunten in de bouw kunnen laten meenemen. Zoals de "kubus" wandlampen, 

de inbouwwandlampen bij de trap en in de badkamer, en de buitenverlichting.

Ook tijdens de werkzaamheden ben ik diverse keren op de bouw geweest, om advies te geven.

Erg leuk om ook in deze stijl te mogen ontwerpen en advies geven.


Totaal lichtadvies doorzonwoning

De opdrachtgever heeft mij voordat de verbouwing van start ging, in een vroeg stadium in de arm genomen. Ik heb een herindeling voorgesteld van de gehele begane grond. Waarbij een ruimtelijker, logischer en evenwichtiger indeling is ontstaan.

Doordat er in de bouw ook meteen rekening is gehouden met het verlichtingsplan, worden de ruimtes nu optimaal verlicht met wandlampen en indirecte verlichting, zoals de Led-verlichting in de plafondkoof in de keuken.


Totaal lichtadvies woning Prinsenbeek

Deze woning in Prinsenbeek is geheel verbouwd en uitgebouwd. Dit gaf mij de kans om een compleet lichtplan te ontwerpen, waarbij alle lichtarmaturen in wanden en plafonds zijn ingebouwd.

Voor de woonkamer, keuken, hal, trappenhuis, slaapkamers, badkamer en toilet heb ik totaal-lichtadvies gegeven, dat consequent is doorgevoerd. Door de ingebouwde lichtarmaturen is de algehele sfeer van de woning versterkt en geaccentueerd.Styling

Als ik een interieur heb ontworpen, maak ik het ontwerp graag af, door te adviseren in de juiste meubelen, verlichting, vloerkleden, raambekleding, accessoires, kunst enz. 

Waar veel interieurarchitecten stoppen na het interieurontwerp, begeleid ik mijn opdrachtgevers graag ook bij de aanschaffen voor het interieur. Zodat de sfeer die de opdrachtgever en ik voor ogen hebben, ook daadwerkelijk wordt bereikt.