Inge van Poppel

Interieurarchitectuur

Work in Progress;

Transformatie van Rijksmonumentale boerderij tot multifunctionele ruimte met ontmoetingsplek, kookstudio, microbrouwerij, voorlichtingsruimte en kantoor voor TEC

(Traais Energie Collectief Terheijden).

Momenteel in afwachtig van de vergunningen voor de verbouwing van dit Rijksmonumment, in samenwerking met Rothuizen Architecten.




Europees Hoofdkantoor in Utrecht.

Opdrachtgever: Internationaal Software Bedrijf.

Totaal interieurontwerp

incl. begeleiding van de verbouwing van het kantoor,

en aankoopbegeleiding voor de totaal-inrichting , zoals de vloeren, wanden, meubelen en keuken.


Aanbeveling door de officemanager:

"Van een lege kale betonnen ruimte naar een productieve en sfeervolle werkplek. Dat is wat interieurarchitect Inge van Poppel voor ons heeft gemaakt.

Na ons kennismakingsgesprek wist Inge waar we wilden zijn in de markt met ons bedrijf. Ons kantoor straalt dat beeld nu precies uit.

Door de kleurkeuzes van Inge voel je een warm welkom bij binnenkomst. De vloeren van de verschillende kantoorruimtes zijn grijs, overvloeiend naar een groen, geel en oranje , aansluitend bij ons logo.

Ons kantoor is nu een echt paleis, dankzij Inge's toptalent!

Zodra we gaan uitbreiden, gaan we zeker weer gebruik maken van Inge's kennis en kwaliteiten! "


Fotografie: Sander Lodewikus en Inge van Poppel.



Marketingbureau, Breda

Voor dit vooraanstaand marketingbureau heb ik het interieur mogen ontwerpen t.b.v. de verbouwing van hetstatig monumentaal pand in Breda, waar zij zich in zijn gaan vestigen.

Naast het interieurontwerp, heb ik ook de gehele verbouwing begeleid, en tevens alle materialen geadviseerd zoals de vloer-en wandafwerkingen, het materiaal-en kleurgebruik, de meubelen, en de verlichting.

De receptie, en de ter plekke op maat gemaakte betonnen bar, heb ik gepland in de uitbreiding van het pand, aan de achterzijde. De werkplekken, het directiekantoor, en de bioscoop/presentatieruimte zijn gevestigd in het oorsponkelijk gedeelte van het pand.

De sfeer van het klassieke pand , in combinatie met de sfeer van de lichte, open en strakke uitbreiding versterken elkaar, en geven gestalte aan de creativiteit van het bedrijf.





Lunch/

Ontmoetingsruimte

Zuivelproducent, Veghel

De opdracht die ik van deze zuivelfabrikant heb ik gekregen, bestond uit het vergroten en restylen van de bestaande luncheruimte, o.a. gebruik makend van het bestaande zitmeubilair, inclusief het creeren van een afgescheiden en private- bespreekruimte.

In de uitbreiding heb ik een ongedwongen sfeer gecreerd door het toepassen van hoge bartafels, speciaal voor deze ruimte naar mijn ontwerp op maat gemaakt in steigerhout. In combinatie met het behang met gras/madeliefjesdessin, en de matglazen Milkbottle hanglampen van Droog Design, is hier een gezellige en persoonlijke sfeer gecreerd.

In de gehele ruimte heb ik custom-made hanglampen toegepast, gemaakt van authentieke oude melkflessen.

De gewenste private-bespreekruimte heb ik gerealiseerd door een nieuwe wand te plaatsen met privacyfolie en foto's van oude taferelen in de zuivelsfeer.

Door het subtiel toepassen van kleuren uit het logo van de fabrikant, is de sfeer herkenbaar met originele verwijzingen naar de zuivelindustrie.



Lunch/

Ontmoetingsruimte

Passina, Breda

Gerealiseerd project voor de centrale ruimte in een kantoor tot lunch/bedrijfsontmoetingsruimte, met plaats voor zo'n 24 personen.Op deze centrale ruimte komen alle kantoren uit. Het was dus zaak om de doorgangen niet te belemmeren.

Door een indelingsplan te ontwerpen en 3 kwartronde tafels te ontwerpen, ontstaat er een speelse vormgeving en indeling van de ruimte. De tafels kunnen op diverse manieren geschakeld worden, of los in de ruimte geplaatst worden om eventueel aan nog meer personen ruimte te bieden. De ronde vorm van de tafels, komt terug in de ronde wenteltrap en de ronde lichtkoepel.

Omdat er verder geen daglicht binnenkomt in de ruimte, heb ik verlichtingspanelen toegepast die makkelijk in het bestaande systeemplafond gelegd kunnen worden. De hoge tafels met barkrukken nodigen uit om aan te schuiven, of er even bij te komen "hangen". Door het steigerhout van de tafels, en de blauwe lucht boven je, krijg je meer het gevoel van een gezellige picknick, dan een "standaard bedrijfskantine".




Kantoor

Vastgoedbeschermer,

Betuwe



Studio

Interieurarchitectenbureau