Inge van Poppel

Interieurarchitectuur

Marketingbureau, Breda


Voor dit vooraanstaand marketingbureau heb ik het interieur mogen ontwerpen t.b.v. de verbouwing van het statig monumentaal pand in Breda, waar zij zich in zijn gaan vestigen.

Naast het interieurontwerp, heb ik ook de gehele verbouwing begeleid, en tevens alle materialen geadviseerd zoals de vloer-en wandafwerkingen, het materiaal-en kleurgebruik, de meubelen, en de verlichting.

De receptie, en de ter plekke op maat gemaakte betonnen bar, heb ik gepland in de uitbreiding van het pand, aan de achterzijde. De werkplekken, het directiekantoor, en de bioscoop/presentatieruimte zijn gevestigd in het oorsponkelijk gedeelte van het pand.

De sfeer van het klassieke pand , in combinatie met de sfeer van de lichte, open en strakke uitbreiding versterken elkaar, en geven gestalte aan de creativiteit van het bedrijf.

Lunch/

Ontmoetingsruimte

Zuivelproducent, Veghel

De opdracht die ik van deze zuivelfabrikant heb ik gekregen, bestond uit het vergroten en restylen van de bestaande luncheruimte, o.a. gebruik makend van het bestaande zitmeubilair, inclusief het creeren van een afgescheiden en private- bespreekruimte.

In de uitbreiding heb ik een ongedwongen sfeer gecreerd door het toepassen van hoge bartafels, speciaal voor deze ruimte naar mijn ontwerp op maat gemaakt in steigerhout. In combinatie met het behang met gras/madeliefjesdessin, en de matglazen Milkbottle hanglampen van Droog Design, is hier een gezellige en persoonlijke sfeer gecreerd.

In de gehele ruimte heb ik custom-made hanglampen toegepast, gemaakt van authentieke oude melkflessen.

De gewenste private-bespreekruimte heb ik gerealiseerd door een nieuwe wand te plaatsen met privacyfolie en foto's van oude taferelen in de zuivelsfeer.

Door het subtiel toepassen van kleuren uit het logo van de fabrikant, is de sfeer herkenbaar met originele verwijzingen naar de zuivelindustrie.Lunch/

Ontmoetingsruimte

Passina, Breda

Gerealiseerd project voor de centrale ruimte in een kantoor tot lunch/bedrijfsontmoetingsruimte, met plaats voor zo'n 24 personen.Op deze centrale ruimte komen alle kantoren uit. Het was dus zaak om de doorgangen niet te belemmeren.

Door een indelingsplan te ontwerpen en 3 kwartronde tafels te ontwerpen, ontstaat er een speelse vormgeving en indeling van de ruimte. De tafels kunnen op diverse manieren geschakeld worden, of los in de ruimte geplaatst worden om eventueel aan nog meer personen ruimte te bieden. De ronde vorm van de tafels, komt terug in de ronde wenteltrap en de ronde lichtkoepel.

Omdat er verder geen daglicht binnenkomt in de ruimte, heb ik verlichtingspanelen toegepast die makkelijk in het bestaande systeemplafond gelegd kunnen worden. De hoge tafels met barkrukken nodigen uit om aan te schuiven, of er even bij te komen "hangen". Door het steigerhout van de tafels, en de blauwe lucht boven je, krijg je meer het gevoel van een gezellige picknick, dan een "standaard bedrijfskantine".
Kantoor

Vastgoedbeschermer,

BetuweStudio

Interieurarchitecten