Inge van Poppel

Interieurarchitectuur

Nieuws en Inspiratie

September 2020

Fotoshoot van 3 gerealiseerde projecten

door Fotografe Tessa Francesca

September 2020

Impressie van mijn bezoek aan het Designweekend in Kopenhagen18-06-2020

7 mei 2020

Deze surrealistische tijden brengen nieuwe en creatieve manieren om je ontwerp te presenteren!

Zo presenteerde ik vorige week samen met Pierre Maas (Rothuizen architecten) en Pim de Ridder (Traais Energie Collectief) het architectonisch -en interieurontwerp online aan de 70 online geïnteresseerden voor de verbouwing van een rijksmonumentenboerderij tot de unieke Nederlandse "Energiebrouwerij".

Tijdens de chat kregen we interessante vragen en veel positieve reacties op ons ontwerp.

We kunnen nu overgaan tot het definitieve ontwerp

Geïnteresseerd; je kunt de uitzending bekijken.

En je kunt ook onze gezamenlijke presentatie downloaden zodat je de schetsontwerpen goed kunt bekijken.

Check:

https://traaisenergiecollectief.nl/

nieuws/online-bijeenkomst-leven-in-de-energiebrouwerij/

24 januari 2020

Impressie van mijn presentatie zaterdag 24 januari van mijn Interieur-Schetsontwerp voor de verbouwing van dit Rijksmonument tot Energiebrouwerij in Terheijden. Veel enthousiaste reacties op de creatieve en duurzame plannen die ik heb ontworpen. @Traais Energie Collectief


14 februari 2020

Deze kaart en mooie bos bloemen heb ik ontvangen van een gewaardeerde opdrachtgever;

"Je hebt onze woning een echt Thuis gemaakt. Het is nog mooier geworden dan we hadden durven dromen".

Het beste compliment om te mogen ontvangen!

Erg fijn en attent indien een opdrachtgever deze moeite neemt om hun blijk van waardering te geven voor mijn werk en enthousiasme;

Happy Valentine's Day!September 2019

Weekend Antwerpen met o.a. bezoeken aan Museum Moma, Havengebouw van Zaha Hadid, conceptstore Graanmarkt en cultureel festival Linkerwoofer

Augustus 2019

Bezoek aan Designmuseum Gent,

en tentoonstelling van Tom Liekens in Duivelsteen Kasteel, Gent

Juni 2019

Bezoek aan Tentoonstelling "Out in the Country",

met werk van Claudy Jongstra, Kiki van Eijk en Marc Mulders.

Juni 2019

Bezoek aan Tentoonstelling Erwin Olaf,

Gemeentemuseum en Fotomuseum den Haag

April 2019

Bezoek aan Internationale Meubelbeurs + presentaties in Milaan

Ook dit jaar weer volop geinspireerd terug van de designweek in Milaan, en het bezoek aan de internationale meubelbeurs. Opvallend dit jaar is de ronde en organische vormgeving die je overal ziet terugkomen in meubelen, wanden en verlichting, het vele gebruik van groen en planten, en de warme tinten zoals terra, cognac en brique bij de luxe italiaanse fabrikanten . Ook opvallend waren de stands van fabrikanten die samenwerken zoals o.a. Boffi met de Padova, en B&B Italia met Flos.

Daarnaast is het ook altijd een genot om in de stad een selectie van de vele presentaties van ontwerpers en fanrikanten, te bezoeken die tijdens de meubelbeurs gehouden worden.

Speciaal dit jaar was de openstelling van Piero Lisooni van zijn eigen kantoor. Erg inspirerend om er in rond te lopen en de vele projecten te zien waar hij en zijn uitgebreide team momenteel aan werkt.

Het bezoek aan het museum Prada Fondazione, stond altijd al hoog op mijn wensenlijstje, en heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt!
Februari 2019

Bezoek aan Tentoonstelling "Alle Rembrandts", Rijksmuseum Amsterdam

Februari 2019

Bezoek aan Tentoonstelling "Alle Rembrandts", Rijksmuseum Amsterdam

Oktober 2018

Excellent Woonbeurs

Impressie van mijn bezoek aan de Excellent Woonbeurs, Ahoy, Rotterdam.

Veel luxe presentaties en materialen zoals marmer, messing, velvet en (rook)glas.
Oktober 2018

Stijlvol Wonen en VT Wonen beurs

Impressie van mijn bezoek aan de Stijlvol Wonen en VT Wonen beurs, RAI Amsterdam.

Sfeervolle beurs met nieuwe ontwerpen waarbij veel ronde vormen, warme kleuren, geometrische patronen en luxe materialen als messing, brons, marmer en speciale houtsoorten worden gebruikt.

Oktober 2018 DDW

Impressie van mijn bezoek aan de Dutch design Week 2018, Eindhoven

September 2018

Reklame bedrijfswagen Metaal en Interieur

Voor Metaal en Interieur heb ik het ontwerp mogen maken voor op de nieuwe bedrijfswagen.

Voor de realisatie van mijn maatwerk interieurontwerpen in staal, maak ik graag gebruik van het vakmanschap van Jac van der Heijden.

Jac gaf mij de eer om voor zijn nieuwe bedrijfswagen, de reclame te ontwerpen en te tekenen. Hierbij heb ik mijn gerealiseerde project van de Homeoffice als uitgangspunt genomen, waarvoor o.a. het open wandrek en het Home Office bureau ambachtelijk is vervaardigd door Metaal en Interieur.

Het "rijdend ontwerp" is nu kris kras door het gehele land te bewonderen !September 2018

Bezoek en rondleiding aan Fondation Louis Vuitton, Parijs

Impressie van mijn bezoek aan het privémuseum van Louis Vuitton Foundation, gelegen in het Bois de Boulogne, net buiten het 16e arrondissement van Parijs. Ontworpen door architect Frank Gehry, die werd geïnspireerd door het glas Grand Palais. Het gebouw bestaat uit twaalf glazen zeilachtige elementen. Zeer indrukwekkend gebouw, zoals ook het Guggenheim in Bilbao, ook ontworpen door Gehry, dat ik 2 jaar geleden heb mogen bezoeken.

Augustus 2018

Rondleiding en bezoek aan Centro Niemeyer, (Avilés, Spanje)

Centro Cultural Internacional Oscar Niemeyer (Avilés)
Zoals de naam al doet vermoeden, werd dit culturele complex ontworpen door de toen 82-jarige Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, het enige gebouw dat deze beroemde architect, die in 2012 stierf, in Spanje heeft gebouwd. De witte gebouwen bevinden zich in Avilés in de deelstaat Asturië en werden in 2011 geopend. Lopend langs en in deze gebouwen voelde het als wandelen in een James Bond-film!
Via de moderne loopbrug loopt u het prachtige oude centrum van Avilés in.


Juni 2018

Bezoek aan Tentoonstelling "Hyperrealisme Sculptuur, Kunsthal Rotterdam

Erg indrukwekkende tentoonstelling met bijna levensechte menselijke replica’s zoals de 5 meter lange baby “A Girl” van Ron Muenck. En de “Woman and Child” van Sam Jinks, waarbij je ieder moment verwacht dat de vrouw

Juni 2018

Bezoek aan tentoonstelling "Victor en Rolf Fashion Artists" in Kunsthal, Rotterdam

Mei 2018

Bezoek aan steenatelier "Petra" van Stonehegen, Valencia.

Tijdens mijn stedentrip in Valencia, op een bezoek gebracht aan de exclusieve showroom "Petra", het steenatelier van natuursteenleverancier Stonehegen.

Het strakke en fraaie atelier is ontworpen van de Spaanse architect Fran Silvestre.

De gebogen wanden in het atelier bestaan uit dichte deuren, waarachter de meest exclusieve natuursteensoorten worden gepresenteerd. De transluscente natuursteensoorten zijn extra mooi gepresenteerd door het licht dat erachter is geplaatst. Fran Silvestre heeft in het atelier ook enkele meubelen gepresenteerd die hij heeft ontworpen, gebruik makend van de verschillende natuursteensoorten.

Fran is als architect afgestudeerd in Valencia, en daarna heeft hij zich aan de TU in Eindhoven gespecialiseerd in Stedenbouw. Hij kreeg daarna een beurs om te werken bij de beroemde architect Alvaro Siza te Porto (Portugal). Je kunt dan ook duidelijk de invloeden zien van Siza in het werk van Fran Silvestre, zoals het wit stuukwerk als afwerking van het exterieur en interieur, klare lijnen en subtiele lichtinvallen in de gebouwen. Sinds de oprichting van zijn eigen studio heeft Fran zich voornamelijk toegelegd op kleine projecten als The Atrium House (2009 en the House at the mountainside of a Castle (2010). Daarnaast werkt Fran ook als meubelontwerper. Voor de Spaanse meubelfabrikant Gandia Blasco heeft hij de meubelcollectie Blau ontworpen.

Enkele voorbeelden van deze collectie heb ik tijdens een eerder bezoek aan Valencia, zowel als maquette als geproduceerd zitmeubel kunnen bewonderen in zijn eigen atelier. Samen met 2 van zijn medewerkers zijn we 1 van zijn woonhuizen in aanbouw gaan bezoeken, in een villawijk, net buiten Valencia.Internationale Meubelbeurs FuoriSalone Milaan

April 2018

Impressie van mijn bezoek aan de Fuorisalone, April 17-22, 2018, de design-hotspots in de stad Milaan, met speciale presentaties tijdens de internationale meubelbeurs Salone del Mobile.Internationale Meubelbeurs

Milaan 2018

Impressie van mijn bezoek aan de Salone del Mobile, April 17-22, 2018, de Internationale Meubelbeurs in Milaan.Internationale Meubelbeurs Keulen

Januari 2018

Impressie van mijn bezoek aan de IMM Cologne, de Internationale Meubelbeurs in Keulen.

Dutch Design Week 2017 

Impressie van mijn bezoek aan Dutch Design Week, met rondje via presentaties van Kazerne, MVRDV, Modebelofte, VDMA, Schellensfabriek, NPRE-terrein, Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, en afsluiting van de dag bij Sectie-C!

Resultaat fotoshoot in Stijlvol Wonen, editie september 2017

Fotoshoot Woonmagazine

Stijlvol Wonen

Fotoshoot gehad van 1 van mijn gerealiseerde projecten door fotografe Tessa, voor de herfsteditie van het magazine Stijlvol Wonen!

Binnenkort mooie reportage met veel foto's en een interview met de bewoonster en mij, over de rigoreuze verbouwing, mijn interieurontwerp en de metamorfose van deze oorspronkelijke schuur.
08-06-2017 Design District, Van Nelle Fabriek Rotterdam

Impressie van mijn bezoek aan Design District 2017, vakevenement voor interieurdesign, in de Van Nelle fabriek te Rotterdam. Na 5 mooie jaren bij Taets op het Hembrugterrrein in Zaandam, is Design District dit jaar teruggekeerd naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, waar het evenement van 2004 tot 2011 al plaats had onder de naam 100% Design. De indrukwekkende Van Nelle Fabriek heeft nog steeds een enorme aantrekkingskracht en staat inmiddels zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst! Een inspirerende lokatie voor de beurspresentaties en om ook dit jaar weer mijn vakgenoten te ontmoeten.
02-04-2017 R'dam Art Fair, Onderzeebootloods.

Terugblik op mijn bezoek aan de Rotterdam Art Fair, een eclectische kunstbeurs in de Onderzeebootloods, waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen. De RDM Onderzeebootloods is recentelijk gerenoveerd, maar heeft zijn rauwe en industriële karakter behouden.

Tijdens de beurs werd een grote diversiteit aan collecties gepresenteerd. Van Pre-Colombiaanse kunst, via Chinese terracotta paarden en middeleeuwse objecten tot moderne schilderijen en beeldhouwkunst.
En daarnaast, tijdens een live graffiti-sessie, een door de Rotterdamse straatkunstenaars Ox-Alien en Doodkonijn beschilderde, Volkswagen Beatle. Een inspirerende lokatie!
06-03-2017 LED-Workshop Ferrolight

Leerzame LED-workshop gehad in het atelier van Ferrolight. Veel info en en uitleg ontvangen over de techniek, mogelijkheden en beleving van LED-verlichting, door Ferdinand en Marike Ferrolightdesign.
SFMoMA San Francisco, USA

Tijdens onze rondreis door West-Amerika, hebben we o.a. een bezoek gebracht aan het MOMA (Museum of Modern Art) in San Francisco.In 1995 verhuisde het museum naar de huidige locatie aan de Yerba Buena Gardens in een modern gebouw ontworpen door Mario Botta, een Zwitserse architect die gekend staat voor zijn ontwerpen met geometrische patronen. Het iconisch gebouw heeft een enorm cirkelvormig dakraam in een soort van toren. Ons bezoek was een paar maanden na de verbouwing naar ontwerp van het Noorse architectenbureau Snøhetta. Met de drie jaar durende, 305 miljoen dollar kostende verbouwing, is het SFMoMA met drie voetbalvelden aan expositieruimte nu het grootste museum voor moderne kunst van het land. Met een collectie met meer dan 26.000 kunstwerken waaronder foto’s, schilderijen, beelden, architecturale stukken en nieuwe media zoals video’s. Enkele van de meest beroemde kunstenaars waarvan hier werken getoond worden zijn Jackson Pollock, Pablo Picasso, Salvador Dali, Diego Rivera, Henri Matisse en Andy Warhol. Maar van de Nederlandse kunstenares wordt een prachtig wandtapijt tentoongesteld.

Vanuit het balkon heb je een prachtig uitzicht over de Sky-line van San Francisco!22/23 -01-2017 Maison & Object, Parijs

Impressie van mijn 2-daags bezoek aan de beurs Maison&Object.
Veel luxe materialen zoals marmer, goud, brons, velours, rookglas, donker wengé-kleurig hout en zwart staal. Gecombineerd met grafische prints en "waterige" tinten zoals celadon. Ook weer meer rondere en zachtere vormgeving in banken, fauteuils, stoelen, lampen en accessoires. Natuurlijk 's avonds ook heerlijk gegeten in een Parijse brasserie met de typisch "Parijse obers" ;-)
16-12-2016  Kunstbiënnale Noordkade Veghel

Impressie van mijn bezoek aan de Biënnale Veghel, in de "Koekbouw" op CHV Noordkade-terrein te Veghel. In deze authentieke industriële loods waarin voorheen voederkoeken werden opgeslagen, heeft architect Thomas Bedaux de expositieruimte vormgegeven. De in huiselijke afmetingen gemaatvoerde kamers vormden het decor voor nieuwe, klassieken hedendaagse en moderne kunst voor bijna 40 internationaal opererende kunstenaars, zoals David Begbie, Stefan Gross, Tjikkie Kreuger, Dominique Rayou, Frederic Lavaud, en Daniëlle van Zadelhoff. Een inspirerende middag!23-10-2016 Dutch Design Week

Een selectie van mijn foto's van een inspirerende en overvolle dag op de Dutch Design Week. Met bezoeken aan Designhouse met een expositie van mijn oude kunstacademie in Maastricht, De Kazerne, Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk ,Schellensfabriek, Strijp S met de nieuwe lokatie van mijn oude MTS St. Lucas, Strijp T, en als sfeervolle afsluiter Sectie C!
21-10-2016 De Noordkade, Veghel

"09-10-2016 Breda Photo 2016

Impressie van een zonnige middag Breda Photo, waarvan het thema dit jaar over zelfredzaamheid gaat (mensen moeten voor zichzelf leren zorgen en niet afhankelijkzijn van de overheid). De (inter)nationale fotografen lieten zich hierdoor inspireren, met fraaie exposities op vele lokaties als resultaat. Helaas is een middag veel te kort om alles te zien uit het bomvolle programma. Een aanrader is o.a. de boottocht vanuit het Chassepark naar Belcrum Beach en STEK. Je geniet onderweg niet alleen van 2 foto-expo's, maar krijgt vanuit het water ook een andere mooie kijk op de stad!13-08-2016 Tentoonstelling Helmut Newton, Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Impressie van mijn bezoek aan Foam Fotografiemuseum, waar momenteel een spectaculair overzicht wordt tentoongesteld van het werk van de legendarische en uiterst invloedrijke fotograaf Helmut Newton (Berlijn, 1920 – West Hollywood, 2004). De overzichtstentoonstelling bestaat uit meer dan 200 foto’s, variërend van zelden vertoonde vroege prints tot monumentale afdrukken en is in het gehele gebouw aan de Keizersgracht in Amsterdam te zien. Newton was een uiterst begenadigd vakman die zijn indrukwekkende technische vermogen inzette om zijn fantasieën te verbeelden. Hij was zich ervan bewust dat erotiek, verleiding en begeerte vooral een spel is van de waarneming en het tonen van een onbereikbare werkelijkheid. Dit zette hij volledig in bij zijn commerciële werk, dat naadloos overliep in het visualiseren van zijn persoonlijke obsessies. Centraal hierin staat de verbeelding van de vrouw en onderliggende thema’s als macht, geweld, erotiek en verlangen. Deze zijn direct te relateren aan thema’s in het surrealisme – een heersende kunststroming tijdens het interbellum toen Newton opgroeiende in het vrijzinnige Berlijn.

Juni 2016 Stedentrip Valencia

Een selectie van de foto's genomen tijdens mijn bezoek aan Valencia. Ieder jaar weer veel nieuws en inspirerends te beleven in deze veelzijdige stad. High end architectuur en kunst In de Ciutat de les Arts i de les Ciences van architect Santiago Calatrava, waar momenteel de expositie is "The Sky over Nine Colums" van kunstenaar Heinz Mack. Barok in zijn hoogtij-dagen in de San Nicolas kerk, waar de indrukwekkende fresco's helemaal zijn hersteld in de oorspronkelijke staat. Een avond originele Flameco bijgewoond. Heerlijke tapa's gegeten, waaronder de spannende fusion colonial asian bij Ma Khin Cafe in de gerestaureerde markthal Mercat de Colon. Een uitstap gemaakt naar het stadje Alzira, met de oude Arabische stadsmuur en vele palmbomen in het "Parc de l'Arabia Saudi Alzira". Natuurlijk van het strand genoten, met de mooie nieuwe hippe strandtenten, en niet te vergeten de Valenciaanse paella gegeten.

24-06-2016 Werkbezoek aan architect Fran Silvestre in Valencia, Spanje

Tijdens mijn stedentrip in Valencia, op uitnodiging een bezoek gebracht aan het atelier van de Spaanse architect Fran Silvestre. Fran is als architect afgestudeerd in Valencia, en daarna heeft hij zich aan de TU in Eindhoven gespecialiseerd in Stedenbouw. Hij kreeg daarna een beurs om te werken bij de beroemde architect Alvaro Siza te Porto (Portugal). Je kunt dan ook duidelijk de invloeden zien van Siza in het werk van Fran Silvestre, zoals het wit stuukwerk als afwerking van het exterieur en interieur, klare lijnen en subtiele lichtinvallen in de gebouwen. Sinds de oprichting van zijn eigen studio heeft Fran zich voornamelijk toegelegd op kleine projecten als The Atrium House (2009 en the House at the mountainside of a Castle (2010). Daarnaast werkt Fran ook als meubelontwerper. Voor de Spaanse meubelfabrikant Gandia Blasco heeft hij de meubelcollectie Blau ontworpen. Enkele voorbeelden van deze collectie heb ik, zowel als maquette als geproduceerd zitmeubel kunnen bewonderen in zijn atelier. Samen met 2 van zijn medewerkers zijn we 1 van zijn woonhuizen in aanbouw gaan bezoeken, in een villawijk, net buiten Valencia. En nee, hoewel we wel een helm moesten dragen tijdens ons bezoek op de bouw, zijn stalen schoenneuzen blijkbaar niet verplicht;-) !03-06-2016 Designdistrict

Impressie van mijn zonnig bezoek aan Designdistrict. Het vakevenement voor interieurdesign bij Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Naast de mooie presentaties en stands, weer veel bekenden uit het vak gesproken. Met als hoogtepunt, de lezing van Giulio Cappellini, architect en artdirector van het befaamde designfabrikant Cappellini. Met veel passie sprak Giulio over zijn eerste ontmoetingen met de toen nog onbekende ontwerpers als Tom Dixon, Jasper Morrison, en Marcel Wanders. Inmiddels zijn het wereldberoemde ontwerpers, waarvan diverse ontwerpen zijn opgenomen in de exclusieve collectie van Cappellini. Een mooie beeldreis door de designhistorie!
15-05-2016 Biesbosch Museum

Impressie van mijn bezoek aan het Biesbosch Museum.
Het spectaculaire nieuw gebouw dat is ontworpen door architect Marco Vermeulen is maar liefst drie keer in de prijzen gevallen bij de Architizer Awards 2016. In zowel de categorie museum als de in categorie architectuur en landschap won het ontwerp de juryprijs. In deze laatste categorie won het tevens de publieksprijs. Het natuurgebied De Biesbosch is ontstaan na de St. Elisabethsvloed van 1421. Zowel qua natuur, architectuur en interieurarchitectuur een inspiratiebron!

Architectenregister 2016

Voor het 13e achtereenvolgend jaar, ook in 2016 weer officieel als zijnde gediplomeerd interieurarchitect opgenomen in het Architectenregister van Nederland!28-02-2016 Tentoonstelling Grayson Perry, Bonnefanten Museum Maastricht

Bezoek gebracht aan de tentoonstelling "Hold Your Beliefs Lightly" van de Engelse kunstenaar Grayson Perry, in het Bonnefanten Museum te Maastricht, in 1995 gerealiseerd, naar een ontwerp van de Italiaanse architect Aldo Rossi.

Het werk van Grayson Perry kent een enorme diversiteit aan technieken en materialen, en bestaat o.a. uit wandtapijten, keramiek, gietijzeren sculpturen, films, jurken, en zelfs een compleet huis. In zijn werk worden esthetische vraagstukken m.b.t. schoonheid en ambachtelijkheid in realtie tot sociale en maatschappelijke issues scherp uitgespeeld.

Mijn favoriet waren toch wel zijn "custom made" motor, met een speciaal altaartje achterop de motor, voor zijn oude knuffel "Alan Measles". Met deze motor is hij in een opzichtig motorpak door Duitsland getrokken. En daarnaast zijn"custom made" lederen Louis Vuitton reiskoffer, wederom met een speciaal vak voor "Alan Measles".27-02-2016 Maastricht

Weekend Maastricht; herinneringen opgehaald aan de stad waar ik heb gestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten, gevestigd in een gebouw van beton en glazen bouwstenen, ontworpen door architect Wiel Arets (1990-93).O.a. bezoek gebracht aan boekhandel Dominicanen in de gelijknamige ruim 700 jaar oude kerk, door Merkx + Girod verbouwd tot boekhandel. Waarbij het uitgangspunt was om niets aan het casco te wijzigen, en de eeuwenoude fresco's en gewelfschilderingen te restaureren. Bij de universiteitsbibliotheek heeft de Tsjechische architect en ontwerper Borek Sipek (helaas onlangs overleden) een speciale poort ontworpen, met zijn bekende ornamenten in Tsjechisch glas. En het rijksmonument "Eiffel Gebouw" van de oude vervallen Sphinx fabrieken bezocht, dat een nieuwe bestemming gaat krijgen. Overnacht in het Teaching Hotel, gevestigd in "Chateau Bethlehem", met unieke hotelkamers ontworpen door verschillende Nederlandse ontwerpers zoals Jurgen Bey, Merkx + Girod, Richard Hutten, Studio Job en Piet Hein Eek.

24-01-2016 Internationale Meubelbeurs, Keulen

Impressie van de Internationale Meubelbeurs in Keulen, waar ik afgelopen weekend een bezoek aan heb gebracht. Niet enorm veel vernieuwende ontwerpen gezien, maar wel weer geïnspireerd teruggekomen door het materiaalgebruik, sferen en kleuren. En de vaak verrassende combinaties hiervan in de ontwerpen van de meubelen en de stands.22-11-2015 Verkadefabriek, Den Bosch

Afgelopen weekend bezoek gebracht aan Verkadefabriek in Den Bosch, de tot cultureel centrum omgebouwde koekjesfabriek.
Na een lange leegstand werd er besloten om de voormalige fabriek een nieuwe functie te geven. De architect Hubert-Jan Henket heeft zich op dit project gestort en wist van een voormalige fabriek een nieuw cultureel centrum te maken, waarin oude karakteristieke elementen van de voormalige fabriek in ere zijn gebleven. Zo zijn onder andere de oude gele tegeltjes na een zorgvuldig en lang schoonmaakproces weer op hun de oorspronkelijke plaats teruggeplaatst.
Het cultureel centrum heeft niet alleen een breed programma op het gebied van zowel professioneel- als amateurtheater, maar ook op het gebied van culturele films.
Een aanrader is het ontbijt + film op zondagochtend/middag. Een ideale combinatie voor de komende winterse zondagen!13-11-2015 Glow, Eindhoven

Na de Dutch Design Week was afgelopen week Eindhoven alweer "the place to be" tijdens Glow, het jaarlijks lichtkunstenfestival. Er was weer een mooie route uitgestippelt door het Stadwandelpark, de projecties op de woonhuizen in de mooie jaren 30 woonwijk, en het centrum met de 3D projecties op de Catharinakerk, de licht-"Kathedraal" op het stadhuisplein, en de "Hidden Tower" op de Markt. Maar het meest verrassend en inspirerend was nog wel de presentatie "Reflecting Holons" bij Glow Next op Strijp S, de kweekvijver van innovatieve lichtprojecten.
24-10-2015 Truckstop Foodexperience, Strijp S, Eindhoven

Tijdens de Dutch Design Week heb ik deelgenomen aan het Truckstop Foodexperience, georganiseerd door Maison van den Boer. Fooddesigner Annelies Hermsen verraste ons met 4 verschillende gerechtjes als kunstwerkjes, in de entourage van een heuse oplegger. Annelies gaf ons als afsluiting een wel hele speciale ervaring met een dessert, waarbij het schijfje verse zure citroen, zoet smaakte als een heel zoet snoepje. Een aan te raden ervaring!
24-10-2015 Dutch Design Week Eindhoven

Hoeveel inspiratie kun je krijgen op 1 dag?! Tijdens de DDW in Eindhoven, kun je zoveel inspiratie krijgen als de uren in een dag! Van jonge studenten in het "Designhouse", naar "De Kazerne met o.a. expositie "Open Ended" van trend forecaster Lidewij Edelkoort en "Phenomeneon" van Pieke Bergmans, naar de Schellensfabriek (viel een beetje tegen), naar het NRE terrein, een kijkje in de werkplaatsen van de Sectie-C kunstenaars/ontwerpers, en de dag afgesloten op Strijp-S, waar op de begane grond van het Veemgebouw onlangs de Vershal is geopend, met heerlijke versnaperingen en niet te vergeten brouwerij "Het Veem", voor een welverdiende verfrissing na een mooie en inspirerende dag!11-10-2015 Dag van de Architectuur Antwerpen

Tijdens de Dag van de Architectuur kun je gebouwen bezoeken, die normaal gesproken niet (of deels) voor het publiek toegankelijk zijn. Voor een interieurarchitect de uitgelezen kans om te bekijken of de interieurs van deze gebouwen ook zo spectaculair zijn. Op deze mooie zondag diverse architectonische gebouwen bezocht in Antwerpen, waaronder De Singel (de internationale kunstcampus), ontworpen door Leon Stynen, met in 2007 ontworpen uitbreiding door Stephane Beel. Artesis Pantijn Hogeschool, Campus Middelheim van de Universiteit, met imponerende kunst van Christine Deboosere en Arne Quinze. En jeugherberg Pulcinello. Tussendoor, en nadien, genoten van de mooie stad en het mooie herfstweer.16 Augustus 2015: Onderwijsmuseum Dordrecht.

De opvallende architectuur van dit gebouw "De Holland" uit 1939, is door het gerenommeerde architectenbureau in oude glorie hersteld. In het museumcafe is de balie op maat gemaakt, en geheel afgewerkt met de speciale tegels van D-Tile. Een tegelsysteem in 2001 ontworpen door Arnout Visser, Erik Jan Kwakkel en Peter van der Jagt, waarmee je complete oppervlaktes kunt afwerken, incl. hoekafwerkingen. De inspirerende tentoonstelling "Grow Up" over de "merk-schoolagenda's", zoals "Next Generation", volgeplakt met eigen plaatjes, is erg herkenbaar!Juni 2015: Voor het 12e achtereenvolgend jaar weer officieel als zijnde geregistreerd interieurarchitect opgenomen in het Architectenregister van Nederland!20 Juni 2015: Dag van de Architectuur Rotterdam

Vorig jaar ook dagje Rotterdam gedaan tijdens de Dag van de Architectuur, maar omdat er oneindig veel moois te zien is, zaterdag jl. weer allemaal nieuwe projecten bezocht die tijdens deze dag speciaal geopend werden. Zodat je als interieurarchitect zijnde ook de interieurs van deze spectaculaire gebouwen eens mooi kunt bekijken.
De Superkubus, met een super ontwerp van o.a. architect Maarten Polkamp voor stichting Exodus (en ja, ik mocht ook weer naar buiten wink-emoticon ), The Student Hotel, het compleet gerenoveerde Oostelijk zwembad (uit 1932!), Erasmus University College in de voormalige Centrale Bibliotheek, het Stadhuis. Natuurlijk nog even naar "all time favorite" sinds 2014 Unesco Van Nelle fabriek, met vanuit het "theehuis" een geweldig uitzicht over Rotterdam. En als afsluiting, vanuit de Luchtsingel, een gezellige "Urban Picnic", een nieuw stadspark op hoogte!4 juni 2015: Showroom Vitra

Op terugweg van Designdistrict , bezoek gebracht aan de vernieuwde showroom van Vitra in Ouderkerk aan de Amstel. Hele sfeervolle presentaties met de nieuwe modellen en het kleurenpalet samengesteld door Hella Jongerius voor de Aluminium Group van Eames. Fraaie combinatie en versterking van de Home Collectie.4 juni 2015: Vakbeurs DesignDistrict

Impressie van mijn zonnig bezoek aan deze vakbeurs voor interieurdesign, in Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Vele bekenden gezien en gesproken. Sfeer en niveau van de beurs beter dan vorig jaar, maar kan ook aan het mooie weer hebben gelegen..... De buitenpresentatie was vandaag een schot in de roos!20-27 Mei 2015: Valencia Street Art

Naast al het moois dat Valencia heeft te bieden op het gebied van architectuur, cultuur, culinaire cultuur, en kunst in de verschillende musea, is er ook een levendige (sub)-cultuur in Street Art.
De afgelopen week heb ik, naast al het andere moois te bekijken, ook door de straten van Valencia gelopen, en de meest mooie, interessante en indrukwekkende graffiti gefotografeerd.
Op deze manier bewandel je de minder geijkte (toeristische)paden in Valencia, en kom je op verrassende en inspirerende plekken in de stad. In deze collage een selectie van deze foto's, en tevens de laatste vorm van Street Art; hekwerken met gekleurde wollen draden verfraaien, in de vorm van bloemen, letters en andere figuren.
In het onlangs verschenen boek "Textura" nog veel meer voorbeelden van Valencia Street Ar
t.3 Mei 2015: Tentoonstelling Anton Corbijn

Mooie overzichtstentoonstelling bezocht van fotograaf Anton Corbijn, in het Het Gemeentemuseum en het Fotomuseum te Den Haag. Vanwege zijn zestigste verjaardag het retrospectief HOLLANDS DEEP, met hoogtepunten uit al zijn series. Iedereen was erbij; van Miles Davis, tot Clint Eastwood, van Kate Moss tot Cameron Diaz, van U2 tot Depeche Mode. Was zeer de moeite waard!
11 en 12 April 2015: Antwerpen

Arenberg festival bezocht met o.a. optredens van Blaudzun en Magnus. Zaterdag shoppen in o.a. de Kloosterstraat met de antiekzaakjes, en de mooi ontworpen winkels van o.a. The Recollection Antwerp, Emery & Cie (fraaie tegel- en verfzaak, maar gaat helaas weg in Antwerpen), Stephan Schneider, Wouters & Hendrix, Wunderkammer. Zondag architectuur snuiven in de Art Nouveau wijk Zurenborg, en naar de tentoonstelling "Rubens prive" in het Rubenshuis. Met de zeer persoonlijke familieportretten van Rubens. Blijft een inspirerende stad met contrasten!27 maart 2015: Bezoek aan Blum showroom, Zaltbommel

Blum is een Oostenrijkse fabrikant van hoogwaardig meubelbeslag: klapdeur- scharnier-, en ladesystemen. Gespecialiseerd in meubelbeslag voor keukens. In de fraaie en strakke showroom te Zaltbommel heb ik uitgebreid uitleg gekregen over de mogelijkheden, en de allernieuwste items zoals de Tip-On Blumotion (openen door aantikken, en zacht en geruisloos sluiten), en de Servo-Drive flex (electrisch openen van greeploze geintegreerde koelkasten). Mooie en functionele items die ik kan gebruiken in mijn ontwerpen van maatwerk keukens en kasten.28 maart 2015: Expeditie Honig

Op plekken waar vroeger Honig-soepen werden bereid, zitten nu o.a. werkplaatsen voor ambachtslieden, restaurants, cafe's, een bierbrouwerij en een heus indoor-beachvolley-strandje! Een inspirerende omgeving aan de Waal, op het gebied van kunst en cultuur. Restaurant De Meesterproef is een aanrader
9 februari 2015: Producttraining Luxaflex

In de trainingsruimte bij Luxaflex te Hardinxveld-Giessendam samen met een tiental andere adviseurs intensieve producttraining gevolgd van alle typen raambekleding. met alle mogelijke opties en technische aspecten. Veel nieuwe info opgepikt, die ik kan meenemen in mijn adviezen!
31 januari 2015: Bezoek aan De Markthal Rotterdam:


Eindelijk een bezoek gebracht aan deze fantastische markthal! Een spectaculair ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. Tijdens de lunch genoten van heerlijk eten en drinken, met uitzicht op het overweldigend boogvormig plafond, met een indrukwekkend kunstwerk van ruim 11.000 m2. Het werk is gemaakt door Arno Coenen en Iris Roskam. Toegegeven, de markten in de Spaanse steden aan de Middellandse Zee zijn authentieker, maar ik hoop dat Breda binnenkort ook zo'n geweldige markthal heeft. Een super idee voor in De Koepel!

23 Januari 2015: Opening Broeinest

Op uitnodiging bij opening van Broeinest op Strijp S te Eindhoven. Broeinest is een plek waar je zowel alleen als samen kunt werken, en waar je inspiratie kunt opdoen van nieuwe materialen en producten van Baars en Bloemhoff, Forbo, Interface, DRT vloeren, Modular Lighitng, Bulo en Spectrum. Een gezellige en inspirerende opening van een boeiende plek!
19 januari 2015: Bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen


Inspirerende presentatie "Das Haus" op de Internationale Meubelbeurs in Keulen. Ieder jaar wordt een designer gevraagd om zijn/haar visie te geven op het exterieur en interieur van "het perfecte huis". Dit jaar was de eer aan ontwerpersduo Neri&Hu, gevestigd in Shanghai. Met meubelen, accessoires en verlichting van o.a. Vitra, Moooi, E15, Cassina, en eigen ontwerpen, creëerden ze verrassende en eigenzinnige ruimtes om te wonen, werken, slapen en baden, met ieder een eigen kleurbeleving.19 januari 2015: Bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen

December 2014: Bezoek aan Museum "De Fundatie", Zwolle

Dit museum bevindt zich in een neoclassicistisch pand in het centrum van Zwolle, gebouwd rond 1840 als Paleis van Justitie. In 2012 is het pand spectaculair uitgebreid met de ellipsvormige opbouw op het dak, een ontwerp van Hubert-Jan Henket van Bierman Henket Architecten. In die ruimte heb ik een erg mooie tentoonstelling gezien van de Nederlandse beeldhouwer Lotta Blokker.
Negen levensgrote bronzen sculpturen die de gevoelens van slapelozen verbeelden .
"The Hour of the Wolf", is een intiem project waarbij Lotta Blokker uitdrukking geeft aan haar verlangen dichtbij iemand anders te kunnen komen. De prachtige figuratieve sculpturen zijn zeer levensecht en indringend, waardoor je het gevoel krijgt betrapt te worden, tijdens het staren naar de figuren.
Daarnaast de fraaie tentoonstelling bezocht "Van Gogh tot Cremer".
Vele Nederlandse kunstenaars zoals Van Gogh, Kees van Dongen, Jan Sluijters, Appel, Corneille en Jan Cremer trokken naar Parijs, van eind 19e eeuw t/m de jaren 50 van de 20e eeuw. Een veelzijdig en divers portret van Parijs als kunsthoofdstad van de wereld, met "La Belle Epoque" als hoogtepunt.

Oktober 2014: Bezoek aan de Dutch Design Week Eindhoven


Na de afgelopen jaren tijdens DDW voornamelijk Strijp S en Strijp T te hebben bezocht, heb ik dit jaar mijn licht ook opgestoken bij de nieuwe "hotspot" Kazerne, DesignHouse, De Schellensfabriek, en de nieuwe creatieve broedplaats Sectie C, in Tongelre. Na het inmiddels meer commerciële Strijp S, zoeken de jonge ontwerpers naar een nieuwe plek waar ze hun eigen wereld kunnen creëren. Bij Sectie C krijg je een directe kijk in de werkplaatsen, waarbij er meer interactie is tussen creatieven, de consument en het bedrijfsleven. Hierbij een impressie van een inspirerend dagje DDW.


Oktober 2014: Bezoek aan Internationale meubelbeurs Biennale Interieur Kortrijk

Impressie van mijn bezoek aan de internationale meubelbeurs te Kortrijk. De tijd van de grote gelikte stands van de gevestigde Italiaanse en Duitse meubelfabrikanten lijkt voorbij. Fabrikanten zijn op zoek naar nieuwe manieren van presenteren. De stands zijn kleiner, en veel fabrikanten lijken ervoor te hebben gekozen om niet meer op Kortrijk te staan. Hoewel de grootsheid minder is, is het interessant om te zien dat op creatieve wijzen, kleinere stands zijn gecreëerd. Waar voorheen alle stands volgeboekt waren door "de grote jongens", hebben nu ook kleinere fabrikanten en ontwerpers de kans gekregen om zich te presenteren op Kortrijk. De Scandinavische vormentaal, lichte houtsoorten en sleetse pasteltinten voeren de boventoon. Met de jaren 50 als grote inspiratiebron.

September 2014: Bezoek aan Guggenheim museum, Bilbao

Bilbao is op de kaart gezet door een vestiging van het in New York bekende Guggenheim museum. Een bezoek aan dit museum stond hoog op mijn lijstje! In Bilbao is het spectaculaire gebouw ontworpen door Frank Gehry. Het dak is bekleed met speciaal gemaakte titanium platen, waarin de zon, de wolken, en 's avonds de lichten van de stad, prachtig weerkaatst worden. Voor het museum staat de immens grote, maar o zo schattige Puppy van Jeff Koons. Aan de rivierzijde staat het kunstwerk van Louise Bourgeois (de spin), de Tulips van Jeff koons, de bollen van Anish Kapoorm en 's avonds het levend kunstwerkmet vuurvlammen in de vijver van het het museum. Na het bezichtigen van dit museum, kan ik niet wachten om het Guggenheim museum in New York te gaan bekijken!30 juni 2014: Vitra showroom Ouderkerk aan de Amstel
In een oude buskruitfabriek in Ouderkerk aan de Amstel, is o.a. de showroom gevestigd van Vitra. Voordat we naar de workshop van Delta Light zijn gegaan (zie hieronder), hebben we de showroom van Vitra bezocht. Een prachtig gerestaureerd historisch pand, gevuld met de speciale designmeubelen van Vitra. Een fraaie combinatie die elkaar versterkt. De showroom is erg mooi gestyled, met verrassende combinatie. Ik kreeg meteen weer zin om mijn eigen huis opnieuw in te richten!
30 juni 2014: Workshop Deltalight Amsterdam

Interessante workshop gekregen van Lichtadviseur Svend Erik Panjer, samen met andere architecten, interieurarchitecten en in de showroom van Delta Light te Amsterdam. Geschiedenis en principes van licht en verlichting zijn "helder uitgelicht". En we zijn zelf aan de slag gegaan met een creatief lichtontwerp voor een bibliotheek. De middag afgesloten met opmerkelijke huidige toepassingen van licht, en ook de toekomst van verlichting (LED en Laser).


.

21 juni 2014: Dag Van De Architectuur Rotterdam

Leuke aanleiding om verrassende gebouwen en nog niet ontdekte plekken te bezoeken in de Architectuur stad van Nederland! Mooie vergezichten vanuit de 40e verdieping van De Rotterdam, en vanuit de bovenste etage van Nationale Nederlanden weer mooi uitzicht terug. Rondleiding gehad door het nieuwe onderwijscentrum van het Erasmus, met een prachtige boekenwand met enkele kilometers boeken. Mooie dag afgesloten bij de Fenix Loodsen, waar jonge culinaire ondernemers de Fenix Food Factory hebben geopend. Vanaf het terras keken we uit op Hotel New York, waar we onder het genot van een eigen gebrouwen Kaaps biertje het cruise schip De Rotterdam de haven zagen verlaten.
21 mei 2014: Beurs Design District Zaandam

De design beurs op het oude Hembrugterrein in Zaandam. Tussen 1895 en 2003 werd op het Hembrugterrein in het diepste geheim munitie vervaardigd en getest. Nu worden de oude gebouwen gebruikt als galerie en kunstatelier en voor speciale evenementen zoals beurzen. Daarnaast is het terrein een geliefde locatie voor tal van theaterstukken, film- en televisieopnamen.
Een kleine impressie van een inspirerende en mooie lentedag!
22 en 23 maart 2014: Inspiratie-weekend in Amsterdam

Bezoek gebracht aan het Rijksmuseum, het Stedelijk museum met de spectaculaire tentoonstelling over ontwerper Marcel Wanders. Bezoek aan het Conservatorium Hotel ontworpen door de Italiaanse ontwerper/interieurachitect Piero Lissoni. En overnacht in het Citizen M Hotel, geheel ingericht met designmeubelen van Vitra. Het bleek een historisch weekend te zijn, met het bezoek van Obama. Mijn entree bij het Rijksmuseum was weliswaar niet zo spectaculair....!


9 februari 2014:
Bezoek gebracht aan "Object Rotterdam":
Design, crafts, mode, kunst en architectuur. Inclusief spectaculair uitzicht vanaf de 44e etage van "De Rotterdam", een spraakmakend ontwerp van Rem Koolhaas.
13 januari 2014:
Mijn bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen:

Impressie van de meubelbeurs in Keulen. Nieuwe modellen, verrassende kleurcombinaties en materiaalgebruik. Veel kennissen, oud-collega's en andere vakgenoten ontmoet en bijgepraat. De trend van dit jaar: zacht bruin leder in veel tintvariaties, vintage vloerkleden, warme accenten in terra, oranje, mosterd-geel, petrol-blauw en rustgevende groenen. En natuurlijk het doorzetten van het rood koper dat al enige tijd een come-back beleeft.
27 oktober 2013:
Mijn bezoek aan de Dutch Design Week 2013 in Eindhoven:

Veel inspiratie opgedaan op Strijp S en Strijp T.

04 augustus 2013:
Mijn bezoek aan het nieuwe Museumkwartier, en "Het Noordbrabants Museum", te 's Hertogenbosch.

Met organisch slingerende, houten stapelingen in de entreehal, ontworpen door de Campana brothers, verlichting van Ingo Maurer
en o.a. de expositie "Co-evolution" van Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk.
80 topstukken uit de eerste 12 jaar van de carrieres van het ontwerpersduo.
Van Eijk en Bleiswijk tekenden zelf voor het verfrissende ontwerp van deze tentoonstelling.

24 februari 2013:
Mijn bezoek aan tentoonstelling

"100 jaar Pastoe"
in Kunsthal Rotterdam

Eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht zijn al ruim negentig jaar kernbegrippen van Pastoe.
Laat u, net als ik, ook inspireren door deze vooruitstrevende Nederlandse meubelfabrikant.Fotoshoot Woonmagazine

Stijlvol Wonen

Fotoshoot gehad van 1 van mijn gerealiseerde projecten door fotografe Tessa, voor de herfsteditie van het magazine Stijlvol Wonen!

Binnenkort mooie reportage met veel foto's en een interview met de bewoonster en mij, over de rigoreuze verbouwing, mijn interieurontwerp en de metamorfose van deze oorspronkelijke schuur.
08-06-2017 Design District, Van Nelle Fabriek Rotterdam

Impressie van mijn bezoek aan Design District 2017, vakevenement voor interieurdesign, in de Van Nelle fabriek te Rotterdam. Na 5 mooie jaren bij Taets op het Hembrugterrrein in Zaandam, is Design District dit jaar teruggekeerd naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, waar het evenement van 2004 tot 2011 al plaats had onder de naam 100% Design. De indrukwekkende Van Nelle Fabriek heeft nog steeds een enorme aantrekkingskracht en staat inmiddels zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst! Een inspirerende lokatie voor de beurspresentaties en om ook dit jaar weer mijn vakgenoten te ontmoeten.
02-04-2017 R'dam Art Fair, Onderzeebootloods.

Terugblik op mijn bezoek aan de Rotterdam Art Fair, een eclectische kunstbeurs in de Onderzeebootloods, waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen. De RDM Onderzeebootloods is recentelijk gerenoveerd, maar heeft zijn rauwe en industriële karakter behouden.

Tijdens de beurs werd een grote diversiteit aan collecties gepresenteerd. Van Pre-Colombiaanse kunst, via Chinese terracotta paarden en middeleeuwse objecten tot moderne schilderijen en beeldhouwkunst.
En daarnaast, tijdens een live graffiti-sessie, een door de Rotterdamse straatkunstenaars Ox-Alien en Doodkonijn beschilderde, Volkswagen Beatle. Een inspirerende lokatie!
06-03-2017 LED-Workshop Ferrolight

Leerzame LED-workshop gehad in het atelier van Ferrolight. Veel info en en uitleg ontvangen over de techniek, mogelijkheden en beleving van LED-verlichting, door Ferdinand en Marike Ferrolightdesign.
SFMoMA San Francisco, USA

Tijdens onze rondreis door West-Amerika, hebben we o.a. een bezoek gebracht aan het MOMA (Museum of Modern Art) in San Francisco.In 1995 verhuisde het museum naar de huidige locatie aan de Yerba Buena Gardens in een modern gebouw ontworpen door Mario Botta, een Zwitserse architect die gekend staat voor zijn ontwerpen met geometrische patronen. Het iconisch gebouw heeft een enorm cirkelvormig dakraam in een soort van toren. Ons bezoek was een paar maanden na de verbouwing naar ontwerp van het Noorse architectenbureau Snøhetta. Met de drie jaar durende, 305 miljoen dollar kostende verbouwing, is het SFMoMA met drie voetbalvelden aan expositieruimte nu het grootste museum voor moderne kunst van het land. Met een collectie met meer dan 26.000 kunstwerken waaronder foto’s, schilderijen, beelden, architecturale stukken en nieuwe media zoals video’s. Enkele van de meest beroemde kunstenaars waarvan hier werken getoond worden zijn Jackson Pollock, Pablo Picasso, Salvador Dali, Diego Rivera, Henri Matisse en Andy Warhol. Maar van de Nederlandse kunstenares wordt een prachtig wandtapijt tentoongesteld.

Vanuit het balkon heb je een prachtig uitzicht over de Sky-line van San Francisco!22/23 -01-2017 Maison & Object, Parijs

Impressie van mijn 2-daags bezoek aan de beurs Maison&Object.
Veel luxe materialen zoals marmer, goud, brons, velours, rookglas, donker wengé-kleurig hout en zwart staal. Gecombineerd met grafische prints en "waterige" tinten zoals celadon. Ook weer meer rondere en zachtere vormgeving in banken, fauteuils, stoelen, lampen en accessoires. Natuurlijk 's avonds ook heerlijk gegeten in een Parijse brasserie met de typisch "Parijse obers" ;-)
16-12-2016  Kunstbiënnale Noordkade Veghel

Impressie van mijn bezoek aan de Biënnale Veghel, in de "Koekbouw" op CHV Noordkade-terrein te Veghel. In deze authentieke industriële loods waarin voorheen voederkoeken werden opgeslagen, heeft architect Thomas Bedaux de expositieruimte vormgegeven. De in huiselijke afmetingen gemaatvoerde kamers vormden het decor voor nieuwe, klassieken hedendaagse en moderne kunst voor bijna 40 internationaal opererende kunstenaars, zoals David Begbie, Stefan Gross, Tjikkie Kreuger, Dominique Rayou, Frederic Lavaud, en Daniëlle van Zadelhoff. Een inspirerende middag!23-10-2016 Dutch Design Week

Een selectie van mijn foto's van een inspirerende en overvolle dag op de Dutch Design Week. Met bezoeken aan Designhouse met een expositie van mijn oude kunstacademie in Maastricht, De Kazerne, Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk ,Schellensfabriek, Strijp S met de nieuwe lokatie van mijn oude MTS St. Lucas, Strijp T, en als sfeervolle afsluiter Sectie C!
21-10-2016 De Noordkade, Veghel

"09-10-2016 Breda Photo 2016

Impressie van een zonnige middag Breda Photo, waarvan het thema dit jaar over zelfredzaamheid gaat (mensen moeten voor zichzelf leren zorgen en niet afhankelijkzijn van de overheid). De (inter)nationale fotografen lieten zich hierdoor inspireren, met fraaie exposities op vele lokaties als resultaat. Helaas is een middag veel te kort om alles te zien uit het bomvolle programma. Een aanrader is o.a. de boottocht vanuit het Chassepark naar Belcrum Beach en STEK. Je geniet onderweg niet alleen van 2 foto-expo's, maar krijgt vanuit het water ook een andere mooie kijk op de stad!13-08-2016 Tentoonstelling Helmut Newton, Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Impressie van mijn bezoek aan Foam Fotografiemuseum, waar momenteel een spectaculair overzicht wordt tentoongesteld van het werk van de legendarische en uiterst invloedrijke fotograaf Helmut Newton (Berlijn, 1920 – West Hollywood, 2004). De overzichtstentoonstelling bestaat uit meer dan 200 foto’s, variërend van zelden vertoonde vroege prints tot monumentale afdrukken en is in het gehele gebouw aan de Keizersgracht in Amsterdam te zien. Newton was een uiterst begenadigd vakman die zijn indrukwekkende technische vermogen inzette om zijn fantasieën te verbeelden. Hij was zich ervan bewust dat erotiek, verleiding en begeerte vooral een spel is van de waarneming en het tonen van een onbereikbare werkelijkheid. Dit zette hij volledig in bij zijn commerciële werk, dat naadloos overliep in het visualiseren van zijn persoonlijke obsessies. Centraal hierin staat de verbeelding van de vrouw en onderliggende thema’s als macht, geweld, erotiek en verlangen. Deze zijn direct te relateren aan thema’s in het surrealisme – een heersende kunststroming tijdens het interbellum toen Newton opgroeiende in het vrijzinnige Berlijn.

Juni 2016 Stedentrip Valencia

Een selectie van de foto's genomen tijdens mijn bezoek aan Valencia. Ieder jaar weer veel nieuws en inspirerends te beleven in deze veelzijdige stad. High end architectuur en kunst In de Ciutat de les Arts i de les Ciences van architect Santiago Calatrava, waar momenteel de expositie is "The Sky over Nine Colums" van kunstenaar Heinz Mack. Barok in zijn hoogtij-dagen in de San Nicolas kerk, waar de indrukwekkende fresco's helemaal zijn hersteld in de oorspronkelijke staat. Een avond originele Flameco bijgewoond. Heerlijke tapa's gegeten, waaronder de spannende fusion colonial asian bij Ma Khin Cafe in de gerestaureerde markthal Mercat de Colon. Een uitstap gemaakt naar het stadje Alzira, met de oude Arabische stadsmuur en vele palmbomen in het "Parc de l'Arabia Saudi Alzira". Natuurlijk van het strand genoten, met de mooie nieuwe hippe strandtenten, en niet te vergeten de Valenciaanse paella gegeten.

24-06-2016 Werkbezoek aan architect Fran Silvestre in Valencia, Spanje

Tijdens mijn stedentrip in Valencia, op uitnodiging een bezoek gebracht aan het atelier van de Spaanse architect Fran Silvestre. Fran is als architect afgestudeerd in Valencia, en daarna heeft hij zich aan de TU in Eindhoven gespecialiseerd in Stedenbouw. Hij kreeg daarna een beurs om te werken bij de beroemde architect Alvaro Siza te Porto (Portugal). Je kunt dan ook duidelijk de invloeden zien van Siza in het werk van Fran Silvestre, zoals het wit stuukwerk als afwerking van het exterieur en interieur, klare lijnen en subtiele lichtinvallen in de gebouwen. Sinds de oprichting van zijn eigen studio heeft Fran zich voornamelijk toegelegd op kleine projecten als The Atrium House (2009 en the House at the mountainside of a Castle (2010). Daarnaast werkt Fran ook als meubelontwerper. Voor de Spaanse meubelfabrikant Gandia Blasco heeft hij de meubelcollectie Blau ontworpen. Enkele voorbeelden van deze collectie heb ik, zowel als maquette als geproduceerd zitmeubel kunnen bewonderen in zijn atelier. Samen met 2 van zijn medewerkers zijn we 1 van zijn woonhuizen in aanbouw gaan bezoeken, in een villawijk, net buiten Valencia. En nee, hoewel we wel een helm moesten dragen tijdens ons bezoek op de bouw, zijn stalen schoenneuzen blijkbaar niet verplicht;-) !03-06-2016 Designdistrict

Impressie van mijn zonnig bezoek aan Designdistrict. Het vakevenement voor interieurdesign bij Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Naast de mooie presentaties en stands, weer veel bekenden uit het vak gesproken. Met als hoogtepunt, de lezing van Giulio Cappellini, architect en artdirector van het befaamde designfabrikant Cappellini. Met veel passie sprak Giulio over zijn eerste ontmoetingen met de toen nog onbekende ontwerpers als Tom Dixon, Jasper Morrison, en Marcel Wanders. Inmiddels zijn het wereldberoemde ontwerpers, waarvan diverse ontwerpen zijn opgenomen in de exclusieve collectie van Cappellini. Een mooie beeldreis door de designhistorie!
15-05-2016 Biesbosch Museum

Impressie van mijn bezoek aan het Biesbosch Museum.
Het spectaculaire nieuw gebouw dat is ontworpen door architect Marco Vermeulen is maar liefst drie keer in de prijzen gevallen bij de Architizer Awards 2016. In zowel de categorie museum als de in categorie architectuur en landschap won het ontwerp de juryprijs. In deze laatste categorie won het tevens de publieksprijs. Het natuurgebied De Biesbosch is ontstaan na de St. Elisabethsvloed van 1421. Zowel qua natuur, architectuur en interieurarchitectuur een inspiratiebron!

Architectenregister 2016

Voor het 13e achtereenvolgend jaar, ook in 2016 weer officieel als zijnde gediplomeerd interieurarchitect opgenomen in het Architectenregister van Nederland!28-02-2016 Tentoonstelling Grayson Perry, Bonnefanten Museum Maastricht

Bezoek gebracht aan de tentoonstelling "Hold Your Beliefs Lightly" van de Engelse kunstenaar Grayson Perry, in het Bonnefanten Museum te Maastricht, in 1995 gerealiseerd, naar een ontwerp van de Italiaanse architect Aldo Rossi.

Het werk van Grayson Perry kent een enorme diversiteit aan technieken en materialen, en bestaat o.a. uit wandtapijten, keramiek, gietijzeren sculpturen, films, jurken, en zelfs een compleet huis. In zijn werk worden esthetische vraagstukken m.b.t. schoonheid en ambachtelijkheid in realtie tot sociale en maatschappelijke issues scherp uitgespeeld.

Mijn favoriet waren toch wel zijn "custom made" motor, met een speciaal altaartje achterop de motor, voor zijn oude knuffel "Alan Measles". Met deze motor is hij in een opzichtig motorpak door Duitsland getrokken. En daarnaast zijn"custom made" lederen Louis Vuitton reiskoffer, wederom met een speciaal vak voor "Alan Measles".27-02-2016 Maastricht

Weekend Maastricht; herinneringen opgehaald aan de stad waar ik heb gestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten, gevestigd in een gebouw van beton en glazen bouwstenen, ontworpen door architect Wiel Arets (1990-93).O.a. bezoek gebracht aan boekhandel Dominicanen in de gelijknamige ruim 700 jaar oude kerk, door Merkx + Girod verbouwd tot boekhandel. Waarbij het uitgangspunt was om niets aan het casco te wijzigen, en de eeuwenoude fresco's en gewelfschilderingen te restaureren. Bij de universiteitsbibliotheek heeft de Tsjechische architect en ontwerper Borek Sipek (helaas onlangs overleden) een speciale poort ontworpen, met zijn bekende ornamenten in Tsjechisch glas. En het rijksmonument "Eiffel Gebouw" van de oude vervallen Sphinx fabrieken bezocht, dat een nieuwe bestemming gaat krijgen. Overnacht in het Teaching Hotel, gevestigd in "Chateau Bethlehem", met unieke hotelkamers ontworpen door verschillende Nederlandse ontwerpers zoals Jurgen Bey, Merkx + Girod, Richard Hutten, Studio Job en Piet Hein Eek.

24-01-2016 Internationale Meubelbeurs, Keulen

Impressie van de Internationale Meubelbeurs in Keulen, waar ik afgelopen weekend een bezoek aan heb gebracht. Niet enorm veel vernieuwende ontwerpen gezien, maar wel weer geïnspireerd teruggekomen door het materiaalgebruik, sferen en kleuren. En de vaak verrassende combinaties hiervan in de ontwerpen van de meubelen en de stands.22-11-2015 Verkadefabriek, Den Bosch

Afgelopen weekend bezoek gebracht aan Verkadefabriek in Den Bosch, de tot cultureel centrum omgebouwde koekjesfabriek.
Na een lange leegstand werd er besloten om de voormalige fabriek een nieuwe functie te geven. De architect Hubert-Jan Henket heeft zich op dit project gestort en wist van een voormalige fabriek een nieuw cultureel centrum te maken, waarin oude karakteristieke elementen van de voormalige fabriek in ere zijn gebleven. Zo zijn onder andere de oude gele tegeltjes na een zorgvuldig en lang schoonmaakproces weer op hun de oorspronkelijke plaats teruggeplaatst.
Het cultureel centrum heeft niet alleen een breed programma op het gebied van zowel professioneel- als amateurtheater, maar ook op het gebied van culturele films.
Een aanrader is het ontbijt + film op zondagochtend/middag. Een ideale combinatie voor de komende winterse zondagen!13-11-2015 Glow, Eindhoven

Na de Dutch Design Week was afgelopen week Eindhoven alweer "the place to be" tijdens Glow, het jaarlijks lichtkunstenfestival. Er was weer een mooie route uitgestippelt door het Stadwandelpark, de projecties op de woonhuizen in de mooie jaren 30 woonwijk, en het centrum met de 3D projecties op de Catharinakerk, de licht-"Kathedraal" op het stadhuisplein, en de "Hidden Tower" op de Markt. Maar het meest verrassend en inspirerend was nog wel de presentatie "Reflecting Holons" bij Glow Next op Strijp S, de kweekvijver van innovatieve lichtprojecten.
24-10-2015 Truckstop Foodexperience, Strijp S, Eindhoven

Tijdens de Dutch Design Week heb ik deelgenomen aan het Truckstop Foodexperience, georganiseerd door Maison van den Boer. Fooddesigner Annelies Hermsen verraste ons met 4 verschillende gerechtjes als kunstwerkjes, in de entourage van een heuse oplegger. Annelies gaf ons als afsluiting een wel hele speciale ervaring met een dessert, waarbij het schijfje verse zure citroen, zoet smaakte als een heel zoet snoepje. Een aan te raden ervaring!
24-10-2015 Dutch Design Week Eindhoven

Hoeveel inspiratie kun je krijgen op 1 dag?! Tijdens de DDW in Eindhoven, kun je zoveel inspiratie krijgen als de uren in een dag! Van jonge studenten in het "Designhouse", naar "De Kazerne met o.a. expositie "Open Ended" van trend forecaster Lidewij Edelkoort en "Phenomeneon" van Pieke Bergmans, naar de Schellensfabriek (viel een beetje tegen), naar het NRE terrein, een kijkje in de werkplaatsen van de Sectie-C kunstenaars/ontwerpers, en de dag afgesloten op Strijp-S, waar op de begane grond van het Veemgebouw onlangs de Vershal is geopend, met heerlijke versnaperingen en niet te vergeten brouwerij "Het Veem", voor een welverdiende verfrissing na een mooie en inspirerende dag!11-10-2015 Dag van de Architectuur Antwerpen

Tijdens de Dag van de Architectuur kun je gebouwen bezoeken, die normaal gesproken niet (of deels) voor het publiek toegankelijk zijn. Voor een interieurarchitect de uitgelezen kans om te bekijken of de interieurs van deze gebouwen ook zo spectaculair zijn. Op deze mooie zondag diverse architectonische gebouwen bezocht in Antwerpen, waaronder De Singel (de internationale kunstcampus), ontworpen door Leon Stynen, met in 2007 ontworpen uitbreiding door Stephane Beel. Artesis Pantijn Hogeschool, Campus Middelheim van de Universiteit, met imponerende kunst van Christine Deboosere en Arne Quinze. En jeugherberg Pulcinello. Tussendoor, en nadien, genoten van de mooie stad en het mooie herfstweer.16 Augustus 2015: Onderwijsmuseum Dordrecht.

De opvallende architectuur van dit gebouw "De Holland" uit 1939, is door het gerenommeerde architectenbureau in oude glorie hersteld. In het museumcafe is de balie op maat gemaakt, en geheel afgewerkt met de speciale tegels van D-Tile. Een tegelsysteem in 2001 ontworpen door Arnout Visser, Erik Jan Kwakkel en Peter van der Jagt, waarmee je complete oppervlaktes kunt afwerken, incl. hoekafwerkingen. De inspirerende tentoonstelling "Grow Up" over de "merk-schoolagenda's", zoals "Next Generation", volgeplakt met eigen plaatjes, is erg herkenbaar!Juni 2015: Voor het 12e achtereenvolgend jaar weer officieel als zijnde geregistreerd interieurarchitect opgenomen in het Architectenregister van Nederland!20 Juni 2015: Dag van de Architectuur Rotterdam

Vorig jaar ook dagje Rotterdam gedaan tijdens de Dag van de Architectuur, maar omdat er oneindig veel moois te zien is, zaterdag jl. weer allemaal nieuwe projecten bezocht die tijdens deze dag speciaal geopend werden. Zodat je als interieurarchitect zijnde ook de interieurs van deze spectaculaire gebouwen eens mooi kunt bekijken.
De Superkubus, met een super ontwerp van o.a. architect Maarten Polkamp voor stichting Exodus (en ja, ik mocht ook weer naar buiten wink-emoticon ), The Student Hotel, het compleet gerenoveerde Oostelijk zwembad (uit 1932!), Erasmus University College in de voormalige Centrale Bibliotheek, het Stadhuis. Natuurlijk nog even naar "all time favorite" sinds 2014 Unesco Van Nelle fabriek, met vanuit het "theehuis" een geweldig uitzicht over Rotterdam. En als afsluiting, vanuit de Luchtsingel, een gezellige "Urban Picnic", een nieuw stadspark op hoogte!4 juni 2015: Showroom Vitra

Op terugweg van Designdistrict , bezoek gebracht aan de vernieuwde showroom van Vitra in Ouderkerk aan de Amstel. Hele sfeervolle presentaties met de nieuwe modellen en het kleurenpalet samengesteld door Hella Jongerius voor de Aluminium Group van Eames. Fraaie combinatie en versterking van de Home Collectie.4 juni 2015: Vakbeurs DesignDistrict

Impressie van mijn zonnig bezoek aan deze vakbeurs voor interieurdesign, in Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Vele bekenden gezien en gesproken. Sfeer en niveau van de beurs beter dan vorig jaar, maar kan ook aan het mooie weer hebben gelegen..... De buitenpresentatie was vandaag een schot in de roos!20-27 Mei 2015: Valencia Street Art

Naast al het moois dat Valencia heeft te bieden op het gebied van architectuur, cultuur, culinaire cultuur, en kunst in de verschillende musea, is er ook een levendige (sub)-cultuur in Street Art.
De afgelopen week heb ik, naast al het andere moois te bekijken, ook door de straten van Valencia gelopen, en de meest mooie, interessante en indrukwekkende graffiti gefotografeerd.
Op deze manier bewandel je de minder geijkte (toeristische)paden in Valencia, en kom je op verrassende en inspirerende plekken in de stad. In deze collage een selectie van deze foto's, en tevens de laatste vorm van Street Art; hekwerken met gekleurde wollen draden verfraaien, in de vorm van bloemen, letters en andere figuren.
In het onlangs verschenen boek "Textura" nog veel meer voorbeelden van Valencia Street Ar
t.3 Mei 2015: Tentoonstelling Anton Corbijn

Mooie overzichtstentoonstelling bezocht van fotograaf Anton Corbijn, in het Het Gemeentemuseum en het Fotomuseum te Den Haag. Vanwege zijn zestigste verjaardag het retrospectief HOLLANDS DEEP, met hoogtepunten uit al zijn series. Iedereen was erbij; van Miles Davis, tot Clint Eastwood, van Kate Moss tot Cameron Diaz, van U2 tot Depeche Mode. Was zeer de moeite waard!
11 en 12 April 2015: Antwerpen

Arenberg festival bezocht met o.a. optredens van Blaudzun en Magnus. Zaterdag shoppen in o.a. de Kloosterstraat met de antiekzaakjes, en de mooi ontworpen winkels van o.a. The Recollection Antwerp, Emery & Cie (fraaie tegel- en verfzaak, maar gaat helaas weg in Antwerpen), Stephan Schneider, Wouters & Hendrix, Wunderkammer. Zondag architectuur snuiven in de Art Nouveau wijk Zurenborg, en naar de tentoonstelling "Rubens prive" in het Rubenshuis. Met de zeer persoonlijke familieportretten van Rubens. Blijft een inspirerende stad met contrasten!27 maart 2015: Bezoek aan Blum showroom, Zaltbommel

Blum is een Oostenrijkse fabrikant van hoogwaardig meubelbeslag: klapdeur- scharnier-, en ladesystemen. Gespecialiseerd in meubelbeslag voor keukens. In de fraaie en strakke showroom te Zaltbommel heb ik uitgebreid uitleg gekregen over de mogelijkheden, en de allernieuwste items zoals de Tip-On Blumotion (openen door aantikken, en zacht en geruisloos sluiten), en de Servo-Drive flex (electrisch openen van greeploze geintegreerde koelkasten). Mooie en functionele items die ik kan gebruiken in mijn ontwerpen van maatwerk keukens en kasten.28 maart 2015: Expeditie Honig

Op plekken waar vroeger Honig-soepen werden bereid, zitten nu o.a. werkplaatsen voor ambachtslieden, restaurants, cafe's, een bierbrouwerij en een heus indoor-beachvolley-strandje! Een inspirerende omgeving aan de Waal, op het gebied van kunst en cultuur. Restaurant De Meesterproef is een aanrader
9 februari 2015: Producttraining Luxaflex

In de trainingsruimte bij Luxaflex te Hardinxveld-Giessendam samen met een tiental andere adviseurs intensieve producttraining gevolgd van alle typen raambekleding. met alle mogelijke opties en technische aspecten. Veel nieuwe info opgepikt, die ik kan meenemen in mijn adviezen!
31 januari 2015: Bezoek aan De Markthal Rotterdam:


Eindelijk een bezoek gebracht aan deze fantastische markthal! Een spectaculair ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. Tijdens de lunch genoten van heerlijk eten en drinken, met uitzicht op het overweldigend boogvormig plafond, met een indrukwekkend kunstwerk van ruim 11.000 m2. Het werk is gemaakt door Arno Coenen en Iris Roskam. Toegegeven, de markten in de Spaanse steden aan de Middellandse Zee zijn authentieker, maar ik hoop dat Breda binnenkort ook zo'n geweldige markthal heeft. Een super idee voor in De Koepel!

23 Januari 2015: Opening Broeinest

Op uitnodiging bij opening van Broeinest op Strijp S te Eindhoven. Broeinest is een plek waar je zowel alleen als samen kunt werken, en waar je inspiratie kunt opdoen van nieuwe materialen en producten van Baars en Bloemhoff, Forbo, Interface, DRT vloeren, Modular Lighitng, Bulo en Spectrum. Een gezellige en inspirerende opening van een boeiende plek!
19 januari 2015: Bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen


Inspirerende presentatie "Das Haus" op de Internationale Meubelbeurs in Keulen. Ieder jaar wordt een designer gevraagd om zijn/haar visie te geven op het exterieur en interieur van "het perfecte huis". Dit jaar was de eer aan ontwerpersduo Neri&Hu, gevestigd in Shanghai. Met meubelen, accessoires en verlichting van o.a. Vitra, Moooi, E15, Cassina, en eigen ontwerpen, creëerden ze verrassende en eigenzinnige ruimtes om te wonen, werken, slapen en baden, met ieder een eigen kleurbeleving.19 januari 2015: Bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen

December 2014: Bezoek aan Museum "De Fundatie", Zwolle

Dit museum bevindt zich in een neoclassicistisch pand in het centrum van Zwolle, gebouwd rond 1840 als Paleis van Justitie. In 2012 is het pand spectaculair uitgebreid met de ellipsvormige opbouw op het dak, een ontwerp van Hubert-Jan Henket van Bierman Henket Architecten. In die ruimte heb ik een erg mooie tentoonstelling gezien van de Nederlandse beeldhouwer Lotta Blokker.
Negen levensgrote bronzen sculpturen die de gevoelens van slapelozen verbeelden .
"The Hour of the Wolf", is een intiem project waarbij Lotta Blokker uitdrukking geeft aan haar verlangen dichtbij iemand anders te kunnen komen. De prachtige figuratieve sculpturen zijn zeer levensecht en indringend, waardoor je het gevoel krijgt betrapt te worden, tijdens het staren naar de figuren.
Daarnaast de fraaie tentoonstelling bezocht "Van Gogh tot Cremer".
Vele Nederlandse kunstenaars zoals Van Gogh, Kees van Dongen, Jan Sluijters, Appel, Corneille en Jan Cremer trokken naar Parijs, van eind 19e eeuw t/m de jaren 50 van de 20e eeuw. Een veelzijdig en divers portret van Parijs als kunsthoofdstad van de wereld, met "La Belle Epoque" als hoogtepunt.

Oktober 2014: Bezoek aan de Dutch Design Week Eindhoven


Na de afgelopen jaren tijdens DDW voornamelijk Strijp S en Strijp T te hebben bezocht, heb ik dit jaar mijn licht ook opgestoken bij de nieuwe "hotspot" Kazerne, DesignHouse, De Schellensfabriek, en de nieuwe creatieve broedplaats Sectie C, in Tongelre. Na het inmiddels meer commerciële Strijp S, zoeken de jonge ontwerpers naar een nieuwe plek waar ze hun eigen wereld kunnen creëren. Bij Sectie C krijg je een directe kijk in de werkplaatsen, waarbij er meer interactie is tussen creatieven, de consument en het bedrijfsleven. Hierbij een impressie van een inspirerend dagje DDW.


Oktober 2014: Bezoek aan Internationale meubelbeurs Biennale Interieur Kortrijk

Impressie van mijn bezoek aan de internationale meubelbeurs te Kortrijk. De tijd van de grote gelikte stands van de gevestigde Italiaanse en Duitse meubelfabrikanten lijkt voorbij. Fabrikanten zijn op zoek naar nieuwe manieren van presenteren. De stands zijn kleiner, en veel fabrikanten lijken ervoor te hebben gekozen om niet meer op Kortrijk te staan. Hoewel de grootsheid minder is, is het interessant om te zien dat op creatieve wijzen, kleinere stands zijn gecreëerd. Waar voorheen alle stands volgeboekt waren door "de grote jongens", hebben nu ook kleinere fabrikanten en ontwerpers de kans gekregen om zich te presenteren op Kortrijk. De Scandinavische vormentaal, lichte houtsoorten en sleetse pasteltinten voeren de boventoon. Met de jaren 50 als grote inspiratiebron.

September 2014: Bezoek aan Guggenheim museum, Bilbao

Bilbao is op de kaart gezet door een vestiging van het in New York bekende Guggenheim museum. Een bezoek aan dit museum stond hoog op mijn lijstje! In Bilbao is het spectaculaire gebouw ontworpen door Frank Gehry. Het dak is bekleed met speciaal gemaakte titanium platen, waarin de zon, de wolken, en 's avonds de lichten van de stad, prachtig weerkaatst worden. Voor het museum staat de immens grote, maar o zo schattige Puppy van Jeff Koons. Aan de rivierzijde staat het kunstwerk van Louise Bourgeois (de spin), de Tulips van Jeff koons, de bollen van Anish Kapoorm en 's avonds het levend kunstwerkmet vuurvlammen in de vijver van het het museum. Na het bezichtigen van dit museum, kan ik niet wachten om het Guggenheim museum in New York te gaan bekijken!30 juni 2014: Vitra showroom Ouderkerk aan de Amstel
In een oude buskruitfabriek in Ouderkerk aan de Amstel, is o.a. de showroom gevestigd van Vitra. Voordat we naar de workshop van Delta Light zijn gegaan (zie hieronder), hebben we de showroom van Vitra bezocht. Een prachtig gerestaureerd historisch pand, gevuld met de speciale designmeubelen van Vitra. Een fraaie combinatie die elkaar versterkt. De showroom is erg mooi gestyled, met verrassende combinatie. Ik kreeg meteen weer zin om mijn eigen huis opnieuw in te richten!
30 juni 2014: Workshop Deltalight Amsterdam

Interessante workshop gekregen van Lichtadviseur Svend Erik Panjer, samen met andere architecten, interieurarchitecten en in de showroom van Delta Light te Amsterdam. Geschiedenis en principes van licht en verlichting zijn "helder uitgelicht". En we zijn zelf aan de slag gegaan met een creatief lichtontwerp voor een bibliotheek. De middag afgesloten met opmerkelijke huidige toepassingen van licht, en ook de toekomst van verlichting (LED en Laser).


.

21 juni 2014: Dag Van De Architectuur Rotterdam

Leuke aanleiding om verrassende gebouwen en nog niet ontdekte plekken te bezoeken in de Architectuur stad van Nederland! Mooie vergezichten vanuit de 40e verdieping van De Rotterdam, en vanuit de bovenste etage van Nationale Nederlanden weer mooi uitzicht terug. Rondleiding gehad door het nieuwe onderwijscentrum van het Erasmus, met een prachtige boekenwand met enkele kilometers boeken. Mooie dag afgesloten bij de Fenix Loodsen, waar jonge culinaire ondernemers de Fenix Food Factory hebben geopend. Vanaf het terras keken we uit op Hotel New York, waar we onder het genot van een eigen gebrouwen Kaaps biertje het cruise schip De Rotterdam de haven zagen verlaten.
21 mei 2014: Beurs Design District Zaandam

De design beurs op het oude Hembrugterrein in Zaandam. Tussen 1895 en 2003 werd op het Hembrugterrein in het diepste geheim munitie vervaardigd en getest. Nu worden de oude gebouwen gebruikt als galerie en kunstatelier en voor speciale evenementen zoals beurzen. Daarnaast is het terrein een geliefde locatie voor tal van theaterstukken, film- en televisieopnamen.
Een kleine impressie van een inspirerende en mooie lentedag!
22 en 23 maart 2014: Inspiratie-weekend in Amsterdam

Bezoek gebracht aan het Rijksmuseum, het Stedelijk museum met de spectaculaire tentoonstelling over ontwerper Marcel Wanders. Bezoek aan het Conservatorium Hotel ontworpen door de Italiaanse ontwerper/interieurachitect Piero Lissoni. En overnacht in het Citizen M Hotel, geheel ingericht met designmeubelen van Vitra. Het bleek een historisch weekend te zijn, met het bezoek van Obama. Mijn entree bij het Rijksmuseum was weliswaar niet zo spectaculair....!


9 februari 2014:
Bezoek gebracht aan "Object Rotterdam":
Design, crafts, mode, kunst en architectuur. Inclusief spectaculair uitzicht vanaf de 44e etage van "De Rotterdam", een spraakmakend ontwerp van Rem Koolhaas.
13 januari 2014:
Mijn bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen:

Impressie van de meubelbeurs in Keulen. Nieuwe modellen, verrassende kleurcombinaties en materiaalgebruik. Veel kennissen, oud-collega's en andere vakgenoten ontmoet en bijgepraat. De trend van dit jaar: zacht bruin leder in veel tintvariaties, vintage vloerkleden, warme accenten in terra, oranje, mosterd-geel, petrol-blauw en rustgevende groenen. En natuurlijk het doorzetten van het rood koper dat al enige tijd een come-back beleeft.
27 oktober 2013:
Mijn bezoek aan de Dutch Design Week 2013 in Eindhoven:

Veel inspiratie opgedaan op Strijp S en Strijp T.

04 augustus 2013:
Mijn bezoek aan het nieuwe Museumkwartier, en "Het Noordbrabants Museum", te 's Hertogenbosch.

Met organisch slingerende, houten stapelingen in de entreehal, ontworpen door de Campana brothers, verlichting van Ingo Maurer
en o.a. de expositie "Co-evolution" van Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk.
80 topstukken uit de eerste 12 jaar van de carrieres van het ontwerpersduo.
Van Eijk en Bleiswijk tekenden zelf voor het verfrissende ontwerp van deze tentoonstelling.

24 februari 2013:
Mijn bezoek aan tentoonstelling

"100 jaar Pastoe"
in Kunsthal Rotterdam

Eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht zijn al ruim negentig jaar kernbegrippen van Pastoe.
Laat u, net als ik, ook inspireren door deze vooruitstrevende Nederlandse meubelfabrikant.Nieuws en Inspiratie

September 2020

Fotoshoot van 3 gerealiseerde projecten

door Fotografe Tessa Francesca

September 2020

Impressie van mijn bezoek aan het Designweekend in Kopenhagen18-06-2020

7 mei 2020

Deze surrealistische tijden brengen nieuwe en creatieve manieren om je ontwerp te presenteren!

Zo presenteerde ik vorige week samen met Pierre Maas (Rothuizen architecten) en Pim de Ridder (Traais Energie Collectief) het architectonisch -en interieurontwerp online aan de 70 online geïnteresseerden voor de verbouwing van een rijksmonumentenboerderij tot de unieke Nederlandse "Energiebrouwerij".

Tijdens de chat kregen we interessante vragen en veel positieve reacties op ons ontwerp.

We kunnen nu overgaan tot het definitieve ontwerp

Geïnteresseerd; je kunt de uitzending bekijken.

En je kunt ook onze gezamenlijke presentatie downloaden zodat je de schetsontwerpen goed kunt bekijken.

Check:

https://traaisenergiecollectief.nl/

nieuws/online-bijeenkomst-leven-in-de-energiebrouwerij/

24 januari 2020

Impressie van mijn presentatie zaterdag 24 januari van mijn Interieur-Schetsontwerp voor de verbouwing van dit Rijksmonument tot Energiebrouwerij in Terheijden. Veel enthousiaste reacties op de creatieve en duurzame plannen die ik heb ontworpen. @Traais Energie Collectief


14 februari 2020

Deze kaart en mooie bos bloemen heb ik ontvangen van een gewaardeerde opdrachtgever;

"Je hebt onze woning een echt Thuis gemaakt. Het is nog mooier geworden dan we hadden durven dromen".

Het beste compliment om te mogen ontvangen!

Erg fijn en attent indien een opdrachtgever deze moeite neemt om hun blijk van waardering te geven voor mijn werk en enthousiasme;

Happy Valentine's Day!September 2019

Weekend Antwerpen met o.a. bezoeken aan Museum Moma, Havengebouw van Zaha Hadid, conceptstore Graanmarkt en cultureel festival Linkerwoofer

Augustus 2019

Bezoek aan Designmuseum Gent,

en tentoonstelling van Tom Liekens in Duivelsteen Kasteel, Gent

Juni 2019

Bezoek aan Tentoonstelling "Out in the Country",

met werk van Claudy Jongstra, Kiki van Eijk en Marc Mulders.

Juni 2019

Bezoek aan Tentoonstelling Erwin Olaf,

Gemeentemuseum en Fotomuseum den Haag

April 2019

Bezoek aan Internationale Meubelbeurs + presentaties in Milaan

Ook dit jaar weer volop geinspireerd terug van de designweek in Milaan, en het bezoek aan de internationale meubelbeurs. Opvallend dit jaar is de ronde en organische vormgeving die je overal ziet terugkomen in meubelen, wanden en verlichting, het vele gebruik van groen en planten, en de warme tinten zoals terra, cognac en brique bij de luxe italiaanse fabrikanten . Ook opvallend waren de stands van fabrikanten die samenwerken zoals o.a. Boffi met de Padova, en B&B Italia met Flos.

Daarnaast is het ook altijd een genot om in de stad een selectie van de vele presentaties van ontwerpers en fanrikanten, te bezoeken die tijdens de meubelbeurs gehouden worden.

Speciaal dit jaar was de openstelling van Piero Lisooni van zijn eigen kantoor. Erg inspirerend om er in rond te lopen en de vele projecten te zien waar hij en zijn uitgebreide team momenteel aan werkt.

Het bezoek aan het museum Prada Fondazione, stond altijd al hoog op mijn wensenlijstje, en heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt!
Februari 2019

Bezoek aan Tentoonstelling "Alle Rembrandts", Rijksmuseum Amsterdam

Februari 2019

Bezoek aan Tentoonstelling "Alle Rembrandts", Rijksmuseum Amsterdam

Oktober 2018

Excellent Woonbeurs

Impressie van mijn bezoek aan de Excellent Woonbeurs, Ahoy, Rotterdam.

Veel luxe presentaties en materialen zoals marmer, messing, velvet en (rook)glas.
Oktober 2018

Stijlvol Wonen en VT Wonen beurs

Impressie van mijn bezoek aan de Stijlvol Wonen en VT Wonen beurs, RAI Amsterdam.

Sfeervolle beurs met nieuwe ontwerpen waarbij veel ronde vormen, warme kleuren, geometrische patronen en luxe materialen als messing, brons, marmer en speciale houtsoorten worden gebruikt.

Oktober 2018 DDW

Impressie van mijn bezoek aan de Dutch design Week 2018, Eindhoven

September 2018

Reklame bedrijfswagen Metaal en Interieur

Voor Metaal en Interieur heb ik het ontwerp mogen maken voor op de nieuwe bedrijfswagen.

Voor de realisatie van mijn maatwerk interieurontwerpen in staal, maak ik graag gebruik van het vakmanschap van Jac van der Heijden.

Jac gaf mij de eer om voor zijn nieuwe bedrijfswagen, de reclame te ontwerpen en te tekenen. Hierbij heb ik mijn gerealiseerde project van de Homeoffice als uitgangspunt genomen, waarvoor o.a. het open wandrek en het Home Office bureau ambachtelijk is vervaardigd door Metaal en Interieur.

Het "rijdend ontwerp" is nu kris kras door het gehele land te bewonderen !September 2018

Bezoek en rondleiding aan Fondation Louis Vuitton, Parijs

Impressie van mijn bezoek aan het privémuseum van Louis Vuitton Foundation, gelegen in het Bois de Boulogne, net buiten het 16e arrondissement van Parijs. Ontworpen door architect Frank Gehry, die werd geïnspireerd door het glas Grand Palais. Het gebouw bestaat uit twaalf glazen zeilachtige elementen. Zeer indrukwekkend gebouw, zoals ook het Guggenheim in Bilbao, ook ontworpen door Gehry, dat ik 2 jaar geleden heb mogen bezoeken.

Augustus 2018

Rondleiding en bezoek aan Centro Niemeyer, (Avilés, Spanje)

Centro Cultural Internacional Oscar Niemeyer (Avilés)
Zoals de naam al doet vermoeden, werd dit culturele complex ontworpen door de toen 82-jarige Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, het enige gebouw dat deze beroemde architect, die in 2012 stierf, in Spanje heeft gebouwd. De witte gebouwen bevinden zich in Avilés in de deelstaat Asturië en werden in 2011 geopend. Lopend langs en in deze gebouwen voelde het als wandelen in een James Bond-film!
Via de moderne loopbrug loopt u het prachtige oude centrum van Avilés in.


Juni 2018

Bezoek aan Tentoonstelling "Hyperrealisme Sculptuur, Kunsthal Rotterdam

Erg indrukwekkende tentoonstelling met bijna levensechte menselijke replica’s zoals de 5 meter lange baby “A Girl” van Ron Muenck. En de “Woman and Child” van Sam Jinks, waarbij je ieder moment verwacht dat de vrouw

Juni 2018

Bezoek aan tentoonstelling "Victor en Rolf Fashion Artists" in Kunsthal, Rotterdam

Mei 2018

Bezoek aan steenatelier "Petra" van Stonehegen, Valencia.

Tijdens mijn stedentrip in Valencia, op een bezoek gebracht aan de exclusieve showroom "Petra", het steenatelier van natuursteenleverancier Stonehegen.

Het strakke en fraaie atelier is ontworpen van de Spaanse architect Fran Silvestre.

De gebogen wanden in het atelier bestaan uit dichte deuren, waarachter de meest exclusieve natuursteensoorten worden gepresenteerd. De transluscente natuursteensoorten zijn extra mooi gepresenteerd door het licht dat erachter is geplaatst. Fran Silvestre heeft in het atelier ook enkele meubelen gepresenteerd die hij heeft ontworpen, gebruik makend van de verschillende natuursteensoorten.

Fran is als architect afgestudeerd in Valencia, en daarna heeft hij zich aan de TU in Eindhoven gespecialiseerd in Stedenbouw. Hij kreeg daarna een beurs om te werken bij de beroemde architect Alvaro Siza te Porto (Portugal). Je kunt dan ook duidelijk de invloeden zien van Siza in het werk van Fran Silvestre, zoals het wit stuukwerk als afwerking van het exterieur en interieur, klare lijnen en subtiele lichtinvallen in de gebouwen. Sinds de oprichting van zijn eigen studio heeft Fran zich voornamelijk toegelegd op kleine projecten als The Atrium House (2009 en the House at the mountainside of a Castle (2010). Daarnaast werkt Fran ook als meubelontwerper. Voor de Spaanse meubelfabrikant Gandia Blasco heeft hij de meubelcollectie Blau ontworpen.

Enkele voorbeelden van deze collectie heb ik tijdens een eerder bezoek aan Valencia, zowel als maquette als geproduceerd zitmeubel kunnen bewonderen in zijn eigen atelier. Samen met 2 van zijn medewerkers zijn we 1 van zijn woonhuizen in aanbouw gaan bezoeken, in een villawijk, net buiten Valencia.Internationale Meubelbeurs FuoriSalone Milaan

April 2018

Impressie van mijn bezoek aan de Fuorisalone, April 17-22, 2018, de design-hotspots in de stad Milaan, met speciale presentaties tijdens de internationale meubelbeurs Salone del Mobile.Internationale Meubelbeurs

Milaan 2018

Impressie van mijn bezoek aan de Salone del Mobile, April 17-22, 2018, de Internationale Meubelbeurs in Milaan.Internationale Meubelbeurs Keulen

Januari 2018

Impressie van mijn bezoek aan de IMM Cologne, de Internationale Meubelbeurs in Keulen.

Dutch Design Week 2017 

Impressie van mijn bezoek aan Dutch Design Week, met rondje via presentaties van Kazerne, MVRDV, Modebelofte, VDMA, Schellensfabriek, NPRE-terrein, Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, en afsluiting van de dag bij Sectie-C!

Resultaat fotoshoot in Stijlvol Wonen, editie september 2017

Fotoshoot Woonmagazine

Stijlvol Wonen

Fotoshoot gehad van 1 van mijn gerealiseerde projecten door fotografe Tessa, voor de herfsteditie van het magazine Stijlvol Wonen!

Binnenkort mooie reportage met veel foto's en een interview met de bewoonster en mij, over de rigoreuze verbouwing, mijn interieurontwerp en de metamorfose van deze oorspronkelijke schuur.
08-06-2017 Design District, Van Nelle Fabriek Rotterdam

Impressie van mijn bezoek aan Design District 2017, vakevenement voor interieurdesign, in de Van Nelle fabriek te Rotterdam. Na 5 mooie jaren bij Taets op het Hembrugterrrein in Zaandam, is Design District dit jaar teruggekeerd naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, waar het evenement van 2004 tot 2011 al plaats had onder de naam 100% Design. De indrukwekkende Van Nelle Fabriek heeft nog steeds een enorme aantrekkingskracht en staat inmiddels zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst! Een inspirerende lokatie voor de beurspresentaties en om ook dit jaar weer mijn vakgenoten te ontmoeten.
02-04-2017 R'dam Art Fair, Onderzeebootloods.

Terugblik op mijn bezoek aan de Rotterdam Art Fair, een eclectische kunstbeurs in de Onderzeebootloods, waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen. De RDM Onderzeebootloods is recentelijk gerenoveerd, maar heeft zijn rauwe en industriële karakter behouden.

Tijdens de beurs werd een grote diversiteit aan collecties gepresenteerd. Van Pre-Colombiaanse kunst, via Chinese terracotta paarden en middeleeuwse objecten tot moderne schilderijen en beeldhouwkunst.
En daarnaast, tijdens een live graffiti-sessie, een door de Rotterdamse straatkunstenaars Ox-Alien en Doodkonijn beschilderde, Volkswagen Beatle. Een inspirerende lokatie!
06-03-2017 LED-Workshop Ferrolight

Leerzame LED-workshop gehad in het atelier van Ferrolight. Veel info en en uitleg ontvangen over de techniek, mogelijkheden en beleving van LED-verlichting, door Ferdinand en Marike Ferrolightdesign.
SFMoMA San Francisco, USA

Tijdens onze rondreis door West-Amerika, hebben we o.a. een bezoek gebracht aan het MOMA (Museum of Modern Art) in San Francisco.In 1995 verhuisde het museum naar de huidige locatie aan de Yerba Buena Gardens in een modern gebouw ontworpen door Mario Botta, een Zwitserse architect die gekend staat voor zijn ontwerpen met geometrische patronen. Het iconisch gebouw heeft een enorm cirkelvormig dakraam in een soort van toren. Ons bezoek was een paar maanden na de verbouwing naar ontwerp van het Noorse architectenbureau Snøhetta. Met de drie jaar durende, 305 miljoen dollar kostende verbouwing, is het SFMoMA met drie voetbalvelden aan expositieruimte nu het grootste museum voor moderne kunst van het land. Met een collectie met meer dan 26.000 kunstwerken waaronder foto’s, schilderijen, beelden, architecturale stukken en nieuwe media zoals video’s. Enkele van de meest beroemde kunstenaars waarvan hier werken getoond worden zijn Jackson Pollock, Pablo Picasso, Salvador Dali, Diego Rivera, Henri Matisse en Andy Warhol. Maar van de Nederlandse kunstenares wordt een prachtig wandtapijt tentoongesteld.

Vanuit het balkon heb je een prachtig uitzicht over de Sky-line van San Francisco!22/23 -01-2017 Maison & Object, Parijs

Impressie van mijn 2-daags bezoek aan de beurs Maison&Object.
Veel luxe materialen zoals marmer, goud, brons, velours, rookglas, donker wengé-kleurig hout en zwart staal. Gecombineerd met grafische prints en "waterige" tinten zoals celadon. Ook weer meer rondere en zachtere vormgeving in banken, fauteuils, stoelen, lampen en accessoires. Natuurlijk 's avonds ook heerlijk gegeten in een Parijse brasserie met de typisch "Parijse obers" ;-)
16-12-2016  Kunstbiënnale Noordkade Veghel

Impressie van mijn bezoek aan de Biënnale Veghel, in de "Koekbouw" op CHV Noordkade-terrein te Veghel. In deze authentieke industriële loods waarin voorheen voederkoeken werden opgeslagen, heeft architect Thomas Bedaux de expositieruimte vormgegeven. De in huiselijke afmetingen gemaatvoerde kamers vormden het decor voor nieuwe, klassieken hedendaagse en moderne kunst voor bijna 40 internationaal opererende kunstenaars, zoals David Begbie, Stefan Gross, Tjikkie Kreuger, Dominique Rayou, Frederic Lavaud, en Daniëlle van Zadelhoff. Een inspirerende middag!23-10-2016 Dutch Design Week

Een selectie van mijn foto's van een inspirerende en overvolle dag op de Dutch Design Week. Met bezoeken aan Designhouse met een expositie van mijn oude kunstacademie in Maastricht, De Kazerne, Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk ,Schellensfabriek, Strijp S met de nieuwe lokatie van mijn oude MTS St. Lucas, Strijp T, en als sfeervolle afsluiter Sectie C!
21-10-2016 De Noordkade, Veghel

"09-10-2016 Breda Photo 2016

Impressie van een zonnige middag Breda Photo, waarvan het thema dit jaar over zelfredzaamheid gaat (mensen moeten voor zichzelf leren zorgen en niet afhankelijkzijn van de overheid). De (inter)nationale fotografen lieten zich hierdoor inspireren, met fraaie exposities op vele lokaties als resultaat. Helaas is een middag veel te kort om alles te zien uit het bomvolle programma. Een aanrader is o.a. de boottocht vanuit het Chassepark naar Belcrum Beach en STEK. Je geniet onderweg niet alleen van 2 foto-expo's, maar krijgt vanuit het water ook een andere mooie kijk op de stad!13-08-2016 Tentoonstelling Helmut Newton, Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Impressie van mijn bezoek aan Foam Fotografiemuseum, waar momenteel een spectaculair overzicht wordt tentoongesteld van het werk van de legendarische en uiterst invloedrijke fotograaf Helmut Newton (Berlijn, 1920 – West Hollywood, 2004). De overzichtstentoonstelling bestaat uit meer dan 200 foto’s, variërend van zelden vertoonde vroege prints tot monumentale afdrukken en is in het gehele gebouw aan de Keizersgracht in Amsterdam te zien. Newton was een uiterst begenadigd vakman die zijn indrukwekkende technische vermogen inzette om zijn fantasieën te verbeelden. Hij was zich ervan bewust dat erotiek, verleiding en begeerte vooral een spel is van de waarneming en het tonen van een onbereikbare werkelijkheid. Dit zette hij volledig in bij zijn commerciële werk, dat naadloos overliep in het visualiseren van zijn persoonlijke obsessies. Centraal hierin staat de verbeelding van de vrouw en onderliggende thema’s als macht, geweld, erotiek en verlangen. Deze zijn direct te relateren aan thema’s in het surrealisme – een heersende kunststroming tijdens het interbellum toen Newton opgroeiende in het vrijzinnige Berlijn.

Juni 2016 Stedentrip Valencia

Een selectie van de foto's genomen tijdens mijn bezoek aan Valencia. Ieder jaar weer veel nieuws en inspirerends te beleven in deze veelzijdige stad. High end architectuur en kunst In de Ciutat de les Arts i de les Ciences van architect Santiago Calatrava, waar momenteel de expositie is "The Sky over Nine Colums" van kunstenaar Heinz Mack. Barok in zijn hoogtij-dagen in de San Nicolas kerk, waar de indrukwekkende fresco's helemaal zijn hersteld in de oorspronkelijke staat. Een avond originele Flameco bijgewoond. Heerlijke tapa's gegeten, waaronder de spannende fusion colonial asian bij Ma Khin Cafe in de gerestaureerde markthal Mercat de Colon. Een uitstap gemaakt naar het stadje Alzira, met de oude Arabische stadsmuur en vele palmbomen in het "Parc de l'Arabia Saudi Alzira". Natuurlijk van het strand genoten, met de mooie nieuwe hippe strandtenten, en niet te vergeten de Valenciaanse paella gegeten.

24-06-2016 Werkbezoek aan architect Fran Silvestre in Valencia, Spanje

Tijdens mijn stedentrip in Valencia, op uitnodiging een bezoek gebracht aan het atelier van de Spaanse architect Fran Silvestre. Fran is als architect afgestudeerd in Valencia, en daarna heeft hij zich aan de TU in Eindhoven gespecialiseerd in Stedenbouw. Hij kreeg daarna een beurs om te werken bij de beroemde architect Alvaro Siza te Porto (Portugal). Je kunt dan ook duidelijk de invloeden zien van Siza in het werk van Fran Silvestre, zoals het wit stuukwerk als afwerking van het exterieur en interieur, klare lijnen en subtiele lichtinvallen in de gebouwen. Sinds de oprichting van zijn eigen studio heeft Fran zich voornamelijk toegelegd op kleine projecten als The Atrium House (2009 en the House at the mountainside of a Castle (2010). Daarnaast werkt Fran ook als meubelontwerper. Voor de Spaanse meubelfabrikant Gandia Blasco heeft hij de meubelcollectie Blau ontworpen. Enkele voorbeelden van deze collectie heb ik, zowel als maquette als geproduceerd zitmeubel kunnen bewonderen in zijn atelier. Samen met 2 van zijn medewerkers zijn we 1 van zijn woonhuizen in aanbouw gaan bezoeken, in een villawijk, net buiten Valencia. En nee, hoewel we wel een helm moesten dragen tijdens ons bezoek op de bouw, zijn stalen schoenneuzen blijkbaar niet verplicht;-) !03-06-2016 Designdistrict

Impressie van mijn zonnig bezoek aan Designdistrict. Het vakevenement voor interieurdesign bij Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Naast de mooie presentaties en stands, weer veel bekenden uit het vak gesproken. Met als hoogtepunt, de lezing van Giulio Cappellini, architect en artdirector van het befaamde designfabrikant Cappellini. Met veel passie sprak Giulio over zijn eerste ontmoetingen met de toen nog onbekende ontwerpers als Tom Dixon, Jasper Morrison, en Marcel Wanders. Inmiddels zijn het wereldberoemde ontwerpers, waarvan diverse ontwerpen zijn opgenomen in de exclusieve collectie van Cappellini. Een mooie beeldreis door de designhistorie!
15-05-2016 Biesbosch Museum

Impressie van mijn bezoek aan het Biesbosch Museum.
Het spectaculaire nieuw gebouw dat is ontworpen door architect Marco Vermeulen is maar liefst drie keer in de prijzen gevallen bij de Architizer Awards 2016. In zowel de categorie museum als de in categorie architectuur en landschap won het ontwerp de juryprijs. In deze laatste categorie won het tevens de publieksprijs. Het natuurgebied De Biesbosch is ontstaan na de St. Elisabethsvloed van 1421. Zowel qua natuur, architectuur en interieurarchitectuur een inspiratiebron!

Architectenregister 2016

Voor het 13e achtereenvolgend jaar, ook in 2016 weer officieel als zijnde gediplomeerd interieurarchitect opgenomen in het Architectenregister van Nederland!28-02-2016 Tentoonstelling Grayson Perry, Bonnefanten Museum Maastricht

Bezoek gebracht aan de tentoonstelling "Hold Your Beliefs Lightly" van de Engelse kunstenaar Grayson Perry, in het Bonnefanten Museum te Maastricht, in 1995 gerealiseerd, naar een ontwerp van de Italiaanse architect Aldo Rossi.

Het werk van Grayson Perry kent een enorme diversiteit aan technieken en materialen, en bestaat o.a. uit wandtapijten, keramiek, gietijzeren sculpturen, films, jurken, en zelfs een compleet huis. In zijn werk worden esthetische vraagstukken m.b.t. schoonheid en ambachtelijkheid in realtie tot sociale en maatschappelijke issues scherp uitgespeeld.

Mijn favoriet waren toch wel zijn "custom made" motor, met een speciaal altaartje achterop de motor, voor zijn oude knuffel "Alan Measles". Met deze motor is hij in een opzichtig motorpak door Duitsland getrokken. En daarnaast zijn"custom made" lederen Louis Vuitton reiskoffer, wederom met een speciaal vak voor "Alan Measles".27-02-2016 Maastricht

Weekend Maastricht; herinneringen opgehaald aan de stad waar ik heb gestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten, gevestigd in een gebouw van beton en glazen bouwstenen, ontworpen door architect Wiel Arets (1990-93).O.a. bezoek gebracht aan boekhandel Dominicanen in de gelijknamige ruim 700 jaar oude kerk, door Merkx + Girod verbouwd tot boekhandel. Waarbij het uitgangspunt was om niets aan het casco te wijzigen, en de eeuwenoude fresco's en gewelfschilderingen te restaureren. Bij de universiteitsbibliotheek heeft de Tsjechische architect en ontwerper Borek Sipek (helaas onlangs overleden) een speciale poort ontworpen, met zijn bekende ornamenten in Tsjechisch glas. En het rijksmonument "Eiffel Gebouw" van de oude vervallen Sphinx fabrieken bezocht, dat een nieuwe bestemming gaat krijgen. Overnacht in het Teaching Hotel, gevestigd in "Chateau Bethlehem", met unieke hotelkamers ontworpen door verschillende Nederlandse ontwerpers zoals Jurgen Bey, Merkx + Girod, Richard Hutten, Studio Job en Piet Hein Eek.

24-01-2016 Internationale Meubelbeurs, Keulen

Impressie van de Internationale Meubelbeurs in Keulen, waar ik afgelopen weekend een bezoek aan heb gebracht. Niet enorm veel vernieuwende ontwerpen gezien, maar wel weer geïnspireerd teruggekomen door het materiaalgebruik, sferen en kleuren. En de vaak verrassende combinaties hiervan in de ontwerpen van de meubelen en de stands.22-11-2015 Verkadefabriek, Den Bosch

Afgelopen weekend bezoek gebracht aan Verkadefabriek in Den Bosch, de tot cultureel centrum omgebouwde koekjesfabriek.
Na een lange leegstand werd er besloten om de voormalige fabriek een nieuwe functie te geven. De architect Hubert-Jan Henket heeft zich op dit project gestort en wist van een voormalige fabriek een nieuw cultureel centrum te maken, waarin oude karakteristieke elementen van de voormalige fabriek in ere zijn gebleven. Zo zijn onder andere de oude gele tegeltjes na een zorgvuldig en lang schoonmaakproces weer op hun de oorspronkelijke plaats teruggeplaatst.
Het cultureel centrum heeft niet alleen een breed programma op het gebied van zowel professioneel- als amateurtheater, maar ook op het gebied van culturele films.
Een aanrader is het ontbijt + film op zondagochtend/middag. Een ideale combinatie voor de komende winterse zondagen!13-11-2015 Glow, Eindhoven

Na de Dutch Design Week was afgelopen week Eindhoven alweer "the place to be" tijdens Glow, het jaarlijks lichtkunstenfestival. Er was weer een mooie route uitgestippelt door het Stadwandelpark, de projecties op de woonhuizen in de mooie jaren 30 woonwijk, en het centrum met de 3D projecties op de Catharinakerk, de licht-"Kathedraal" op het stadhuisplein, en de "Hidden Tower" op de Markt. Maar het meest verrassend en inspirerend was nog wel de presentatie "Reflecting Holons" bij Glow Next op Strijp S, de kweekvijver van innovatieve lichtprojecten.
24-10-2015 Truckstop Foodexperience, Strijp S, Eindhoven

Tijdens de Dutch Design Week heb ik deelgenomen aan het Truckstop Foodexperience, georganiseerd door Maison van den Boer. Fooddesigner Annelies Hermsen verraste ons met 4 verschillende gerechtjes als kunstwerkjes, in de entourage van een heuse oplegger. Annelies gaf ons als afsluiting een wel hele speciale ervaring met een dessert, waarbij het schijfje verse zure citroen, zoet smaakte als een heel zoet snoepje. Een aan te raden ervaring!
24-10-2015 Dutch Design Week Eindhoven

Hoeveel inspiratie kun je krijgen op 1 dag?! Tijdens de DDW in Eindhoven, kun je zoveel inspiratie krijgen als de uren in een dag! Van jonge studenten in het "Designhouse", naar "De Kazerne met o.a. expositie "Open Ended" van trend forecaster Lidewij Edelkoort en "Phenomeneon" van Pieke Bergmans, naar de Schellensfabriek (viel een beetje tegen), naar het NRE terrein, een kijkje in de werkplaatsen van de Sectie-C kunstenaars/ontwerpers, en de dag afgesloten op Strijp-S, waar op de begane grond van het Veemgebouw onlangs de Vershal is geopend, met heerlijke versnaperingen en niet te vergeten brouwerij "Het Veem", voor een welverdiende verfrissing na een mooie en inspirerende dag!11-10-2015 Dag van de Architectuur Antwerpen

Tijdens de Dag van de Architectuur kun je gebouwen bezoeken, die normaal gesproken niet (of deels) voor het publiek toegankelijk zijn. Voor een interieurarchitect de uitgelezen kans om te bekijken of de interieurs van deze gebouwen ook zo spectaculair zijn. Op deze mooie zondag diverse architectonische gebouwen bezocht in Antwerpen, waaronder De Singel (de internationale kunstcampus), ontworpen door Leon Stynen, met in 2007 ontworpen uitbreiding door Stephane Beel. Artesis Pantijn Hogeschool, Campus Middelheim van de Universiteit, met imponerende kunst van Christine Deboosere en Arne Quinze. En jeugherberg Pulcinello. Tussendoor, en nadien, genoten van de mooie stad en het mooie herfstweer.16 Augustus 2015: Onderwijsmuseum Dordrecht.

De opvallende architectuur van dit gebouw "De Holland" uit 1939, is door het gerenommeerde architectenbureau in oude glorie hersteld. In het museumcafe is de balie op maat gemaakt, en geheel afgewerkt met de speciale tegels van D-Tile. Een tegelsysteem in 2001 ontworpen door Arnout Visser, Erik Jan Kwakkel en Peter van der Jagt, waarmee je complete oppervlaktes kunt afwerken, incl. hoekafwerkingen. De inspirerende tentoonstelling "Grow Up" over de "merk-schoolagenda's", zoals "Next Generation", volgeplakt met eigen plaatjes, is erg herkenbaar!Juni 2015: Voor het 12e achtereenvolgend jaar weer officieel als zijnde geregistreerd interieurarchitect opgenomen in het Architectenregister van Nederland!20 Juni 2015: Dag van de Architectuur Rotterdam

Vorig jaar ook dagje Rotterdam gedaan tijdens de Dag van de Architectuur, maar omdat er oneindig veel moois te zien is, zaterdag jl. weer allemaal nieuwe projecten bezocht die tijdens deze dag speciaal geopend werden. Zodat je als interieurarchitect zijnde ook de interieurs van deze spectaculaire gebouwen eens mooi kunt bekijken.
De Superkubus, met een super ontwerp van o.a. architect Maarten Polkamp voor stichting Exodus (en ja, ik mocht ook weer naar buiten wink-emoticon ), The Student Hotel, het compleet gerenoveerde Oostelijk zwembad (uit 1932!), Erasmus University College in de voormalige Centrale Bibliotheek, het Stadhuis. Natuurlijk nog even naar "all time favorite" sinds 2014 Unesco Van Nelle fabriek, met vanuit het "theehuis" een geweldig uitzicht over Rotterdam. En als afsluiting, vanuit de Luchtsingel, een gezellige "Urban Picnic", een nieuw stadspark op hoogte!4 juni 2015: Showroom Vitra

Op terugweg van Designdistrict , bezoek gebracht aan de vernieuwde showroom van Vitra in Ouderkerk aan de Amstel. Hele sfeervolle presentaties met de nieuwe modellen en het kleurenpalet samengesteld door Hella Jongerius voor de Aluminium Group van Eames. Fraaie combinatie en versterking van de Home Collectie.4 juni 2015: Vakbeurs DesignDistrict

Impressie van mijn zonnig bezoek aan deze vakbeurs voor interieurdesign, in Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Vele bekenden gezien en gesproken. Sfeer en niveau van de beurs beter dan vorig jaar, maar kan ook aan het mooie weer hebben gelegen..... De buitenpresentatie was vandaag een schot in de roos!20-27 Mei 2015: Valencia Street Art

Naast al het moois dat Valencia heeft te bieden op het gebied van architectuur, cultuur, culinaire cultuur, en kunst in de verschillende musea, is er ook een levendige (sub)-cultuur in Street Art.
De afgelopen week heb ik, naast al het andere moois te bekijken, ook door de straten van Valencia gelopen, en de meest mooie, interessante en indrukwekkende graffiti gefotografeerd.
Op deze manier bewandel je de minder geijkte (toeristische)paden in Valencia, en kom je op verrassende en inspirerende plekken in de stad. In deze collage een selectie van deze foto's, en tevens de laatste vorm van Street Art; hekwerken met gekleurde wollen draden verfraaien, in de vorm van bloemen, letters en andere figuren.
In het onlangs verschenen boek "Textura" nog veel meer voorbeelden van Valencia Street Ar
t.3 Mei 2015: Tentoonstelling Anton Corbijn

Mooie overzichtstentoonstelling bezocht van fotograaf Anton Corbijn, in het Het Gemeentemuseum en het Fotomuseum te Den Haag. Vanwege zijn zestigste verjaardag het retrospectief HOLLANDS DEEP, met hoogtepunten uit al zijn series. Iedereen was erbij; van Miles Davis, tot Clint Eastwood, van Kate Moss tot Cameron Diaz, van U2 tot Depeche Mode. Was zeer de moeite waard!
11 en 12 April 2015: Antwerpen

Arenberg festival bezocht met o.a. optredens van Blaudzun en Magnus. Zaterdag shoppen in o.a. de Kloosterstraat met de antiekzaakjes, en de mooi ontworpen winkels van o.a. The Recollection Antwerp, Emery & Cie (fraaie tegel- en verfzaak, maar gaat helaas weg in Antwerpen), Stephan Schneider, Wouters & Hendrix, Wunderkammer. Zondag architectuur snuiven in de Art Nouveau wijk Zurenborg, en naar de tentoonstelling "Rubens prive" in het Rubenshuis. Met de zeer persoonlijke familieportretten van Rubens. Blijft een inspirerende stad met contrasten!27 maart 2015: Bezoek aan Blum showroom, Zaltbommel

Blum is een Oostenrijkse fabrikant van hoogwaardig meubelbeslag: klapdeur- scharnier-, en ladesystemen. Gespecialiseerd in meubelbeslag voor keukens. In de fraaie en strakke showroom te Zaltbommel heb ik uitgebreid uitleg gekregen over de mogelijkheden, en de allernieuwste items zoals de Tip-On Blumotion (openen door aantikken, en zacht en geruisloos sluiten), en de Servo-Drive flex (electrisch openen van greeploze geintegreerde koelkasten). Mooie en functionele items die ik kan gebruiken in mijn ontwerpen van maatwerk keukens en kasten.28 maart 2015: Expeditie Honig

Op plekken waar vroeger Honig-soepen werden bereid, zitten nu o.a. werkplaatsen voor ambachtslieden, restaurants, cafe's, een bierbrouwerij en een heus indoor-beachvolley-strandje! Een inspirerende omgeving aan de Waal, op het gebied van kunst en cultuur. Restaurant De Meesterproef is een aanrader
9 februari 2015: Producttraining Luxaflex

In de trainingsruimte bij Luxaflex te Hardinxveld-Giessendam samen met een tiental andere adviseurs intensieve producttraining gevolgd van alle typen raambekleding. met alle mogelijke opties en technische aspecten. Veel nieuwe info opgepikt, die ik kan meenemen in mijn adviezen!
31 januari 2015: Bezoek aan De Markthal Rotterdam:


Eindelijk een bezoek gebracht aan deze fantastische markthal! Een spectaculair ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. Tijdens de lunch genoten van heerlijk eten en drinken, met uitzicht op het overweldigend boogvormig plafond, met een indrukwekkend kunstwerk van ruim 11.000 m2. Het werk is gemaakt door Arno Coenen en Iris Roskam. Toegegeven, de markten in de Spaanse steden aan de Middellandse Zee zijn authentieker, maar ik hoop dat Breda binnenkort ook zo'n geweldige markthal heeft. Een super idee voor in De Koepel!

23 Januari 2015: Opening Broeinest

Op uitnodiging bij opening van Broeinest op Strijp S te Eindhoven. Broeinest is een plek waar je zowel alleen als samen kunt werken, en waar je inspiratie kunt opdoen van nieuwe materialen en producten van Baars en Bloemhoff, Forbo, Interface, DRT vloeren, Modular Lighitng, Bulo en Spectrum. Een gezellige en inspirerende opening van een boeiende plek!
19 januari 2015: Bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen


Inspirerende presentatie "Das Haus" op de Internationale Meubelbeurs in Keulen. Ieder jaar wordt een designer gevraagd om zijn/haar visie te geven op het exterieur en interieur van "het perfecte huis". Dit jaar was de eer aan ontwerpersduo Neri&Hu, gevestigd in Shanghai. Met meubelen, accessoires en verlichting van o.a. Vitra, Moooi, E15, Cassina, en eigen ontwerpen, creëerden ze verrassende en eigenzinnige ruimtes om te wonen, werken, slapen en baden, met ieder een eigen kleurbeleving.19 januari 2015: Bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen

December 2014: Bezoek aan Museum "De Fundatie", Zwolle

Dit museum bevindt zich in een neoclassicistisch pand in het centrum van Zwolle, gebouwd rond 1840 als Paleis van Justitie. In 2012 is het pand spectaculair uitgebreid met de ellipsvormige opbouw op het dak, een ontwerp van Hubert-Jan Henket van Bierman Henket Architecten. In die ruimte heb ik een erg mooie tentoonstelling gezien van de Nederlandse beeldhouwer Lotta Blokker.
Negen levensgrote bronzen sculpturen die de gevoelens van slapelozen verbeelden .
"The Hour of the Wolf", is een intiem project waarbij Lotta Blokker uitdrukking geeft aan haar verlangen dichtbij iemand anders te kunnen komen. De prachtige figuratieve sculpturen zijn zeer levensecht en indringend, waardoor je het gevoel krijgt betrapt te worden, tijdens het staren naar de figuren.
Daarnaast de fraaie tentoonstelling bezocht "Van Gogh tot Cremer".
Vele Nederlandse kunstenaars zoals Van Gogh, Kees van Dongen, Jan Sluijters, Appel, Corneille en Jan Cremer trokken naar Parijs, van eind 19e eeuw t/m de jaren 50 van de 20e eeuw. Een veelzijdig en divers portret van Parijs als kunsthoofdstad van de wereld, met "La Belle Epoque" als hoogtepunt.

Oktober 2014: Bezoek aan de Dutch Design Week Eindhoven


Na de afgelopen jaren tijdens DDW voornamelijk Strijp S en Strijp T te hebben bezocht, heb ik dit jaar mijn licht ook opgestoken bij de nieuwe "hotspot" Kazerne, DesignHouse, De Schellensfabriek, en de nieuwe creatieve broedplaats Sectie C, in Tongelre. Na het inmiddels meer commerciële Strijp S, zoeken de jonge ontwerpers naar een nieuwe plek waar ze hun eigen wereld kunnen creëren. Bij Sectie C krijg je een directe kijk in de werkplaatsen, waarbij er meer interactie is tussen creatieven, de consument en het bedrijfsleven. Hierbij een impressie van een inspirerend dagje DDW.


Oktober 2014: Bezoek aan Internationale meubelbeurs Biennale Interieur Kortrijk

Impressie van mijn bezoek aan de internationale meubelbeurs te Kortrijk. De tijd van de grote gelikte stands van de gevestigde Italiaanse en Duitse meubelfabrikanten lijkt voorbij. Fabrikanten zijn op zoek naar nieuwe manieren van presenteren. De stands zijn kleiner, en veel fabrikanten lijken ervoor te hebben gekozen om niet meer op Kortrijk te staan. Hoewel de grootsheid minder is, is het interessant om te zien dat op creatieve wijzen, kleinere stands zijn gecreëerd. Waar voorheen alle stands volgeboekt waren door "de grote jongens", hebben nu ook kleinere fabrikanten en ontwerpers de kans gekregen om zich te presenteren op Kortrijk. De Scandinavische vormentaal, lichte houtsoorten en sleetse pasteltinten voeren de boventoon. Met de jaren 50 als grote inspiratiebron.

September 2014: Bezoek aan Guggenheim museum, Bilbao

Bilbao is op de kaart gezet door een vestiging van het in New York bekende Guggenheim museum. Een bezoek aan dit museum stond hoog op mijn lijstje! In Bilbao is het spectaculaire gebouw ontworpen door Frank Gehry. Het dak is bekleed met speciaal gemaakte titanium platen, waarin de zon, de wolken, en 's avonds de lichten van de stad, prachtig weerkaatst worden. Voor het museum staat de immens grote, maar o zo schattige Puppy van Jeff Koons. Aan de rivierzijde staat het kunstwerk van Louise Bourgeois (de spin), de Tulips van Jeff koons, de bollen van Anish Kapoorm en 's avonds het levend kunstwerkmet vuurvlammen in de vijver van het het museum. Na het bezichtigen van dit museum, kan ik niet wachten om het Guggenheim museum in New York te gaan bekijken!30 juni 2014: Vitra showroom Ouderkerk aan de Amstel
In een oude buskruitfabriek in Ouderkerk aan de Amstel, is o.a. de showroom gevestigd van Vitra. Voordat we naar de workshop van Delta Light zijn gegaan (zie hieronder), hebben we de showroom van Vitra bezocht. Een prachtig gerestaureerd historisch pand, gevuld met de speciale designmeubelen van Vitra. Een fraaie combinatie die elkaar versterkt. De showroom is erg mooi gestyled, met verrassende combinatie. Ik kreeg meteen weer zin om mijn eigen huis opnieuw in te richten!
30 juni 2014: Workshop Deltalight Amsterdam

Interessante workshop gekregen van Lichtadviseur Svend Erik Panjer, samen met andere architecten, interieurarchitecten en in de showroom van Delta Light te Amsterdam. Geschiedenis en principes van licht en verlichting zijn "helder uitgelicht". En we zijn zelf aan de slag gegaan met een creatief lichtontwerp voor een bibliotheek. De middag afgesloten met opmerkelijke huidige toepassingen van licht, en ook de toekomst van verlichting (LED en Laser).


.

21 juni 2014: Dag Van De Architectuur Rotterdam

Leuke aanleiding om verrassende gebouwen en nog niet ontdekte plekken te bezoeken in de Architectuur stad van Nederland! Mooie vergezichten vanuit de 40e verdieping van De Rotterdam, en vanuit de bovenste etage van Nationale Nederlanden weer mooi uitzicht terug. Rondleiding gehad door het nieuwe onderwijscentrum van het Erasmus, met een prachtige boekenwand met enkele kilometers boeken. Mooie dag afgesloten bij de Fenix Loodsen, waar jonge culinaire ondernemers de Fenix Food Factory hebben geopend. Vanaf het terras keken we uit op Hotel New York, waar we onder het genot van een eigen gebrouwen Kaaps biertje het cruise schip De Rotterdam de haven zagen verlaten.
21 mei 2014: Beurs Design District Zaandam

De design beurs op het oude Hembrugterrein in Zaandam. Tussen 1895 en 2003 werd op het Hembrugterrein in het diepste geheim munitie vervaardigd en getest. Nu worden de oude gebouwen gebruikt als galerie en kunstatelier en voor speciale evenementen zoals beurzen. Daarnaast is het terrein een geliefde locatie voor tal van theaterstukken, film- en televisieopnamen.
Een kleine impressie van een inspirerende en mooie lentedag!
22 en 23 maart 2014: Inspiratie-weekend in Amsterdam

Bezoek gebracht aan het Rijksmuseum, het Stedelijk museum met de spectaculaire tentoonstelling over ontwerper Marcel Wanders. Bezoek aan het Conservatorium Hotel ontworpen door de Italiaanse ontwerper/interieurachitect Piero Lissoni. En overnacht in het Citizen M Hotel, geheel ingericht met designmeubelen van Vitra. Het bleek een historisch weekend te zijn, met het bezoek van Obama. Mijn entree bij het Rijksmuseum was weliswaar niet zo spectaculair....!


9 februari 2014:
Bezoek gebracht aan "Object Rotterdam":
Design, crafts, mode, kunst en architectuur. Inclusief spectaculair uitzicht vanaf de 44e etage van "De Rotterdam", een spraakmakend ontwerp van Rem Koolhaas.
13 januari 2014:
Mijn bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen:

Impressie van de meubelbeurs in Keulen. Nieuwe modellen, verrassende kleurcombinaties en materiaalgebruik. Veel kennissen, oud-collega's en andere vakgenoten ontmoet en bijgepraat. De trend van dit jaar: zacht bruin leder in veel tintvariaties, vintage vloerkleden, warme accenten in terra, oranje, mosterd-geel, petrol-blauw en rustgevende groenen. En natuurlijk het doorzetten van het rood koper dat al enige tijd een come-back beleeft.
27 oktober 2013:
Mijn bezoek aan de Dutch Design Week 2013 in Eindhoven:

Veel inspiratie opgedaan op Strijp S en Strijp T.

04 augustus 2013:
Mijn bezoek aan het nieuwe Museumkwartier, en "Het Noordbrabants Museum", te 's Hertogenbosch.

Met organisch slingerende, houten stapelingen in de entreehal, ontworpen door de Campana brothers, verlichting van Ingo Maurer
en o.a. de expositie "Co-evolution" van Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk.
80 topstukken uit de eerste 12 jaar van de carrieres van het ontwerpersduo.
Van Eijk en Bleiswijk tekenden zelf voor het verfrissende ontwerp van deze tentoonstelling.

24 februari 2013:
Mijn bezoek aan tentoonstelling

"100 jaar Pastoe"
in Kunsthal Rotterdam

Eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht zijn al ruim negentig jaar kernbegrippen van Pastoe.
Laat u, net als ik, ook inspireren door deze vooruitstrevende Nederlandse meubelfabrikant.Fotoshoot Woonmagazine

Stijlvol Wonen

Fotoshoot gehad van 1 van mijn gerealiseerde projecten door fotografe Tessa, voor de herfsteditie van het magazine Stijlvol Wonen!

Binnenkort mooie reportage met veel foto's en een interview met de bewoonster en mij, over de rigoreuze verbouwing, mijn interieurontwerp en de metamorfose van deze oorspronkelijke schuur.
08-06-2017 Design District, Van Nelle Fabriek Rotterdam

Impressie van mijn bezoek aan Design District 2017, vakevenement voor interieurdesign, in de Van Nelle fabriek te Rotterdam. Na 5 mooie jaren bij Taets op het Hembrugterrrein in Zaandam, is Design District dit jaar teruggekeerd naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, waar het evenement van 2004 tot 2011 al plaats had onder de naam 100% Design. De indrukwekkende Van Nelle Fabriek heeft nog steeds een enorme aantrekkingskracht en staat inmiddels zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst! Een inspirerende lokatie voor de beurspresentaties en om ook dit jaar weer mijn vakgenoten te ontmoeten.
02-04-2017 R'dam Art Fair, Onderzeebootloods.

Terugblik op mijn bezoek aan de Rotterdam Art Fair, een eclectische kunstbeurs in de Onderzeebootloods, waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen. De RDM Onderzeebootloods is recentelijk gerenoveerd, maar heeft zijn rauwe en industriële karakter behouden.

Tijdens de beurs werd een grote diversiteit aan collecties gepresenteerd. Van Pre-Colombiaanse kunst, via Chinese terracotta paarden en middeleeuwse objecten tot moderne schilderijen en beeldhouwkunst.
En daarnaast, tijdens een live graffiti-sessie, een door de Rotterdamse straatkunstenaars Ox-Alien en Doodkonijn beschilderde, Volkswagen Beatle. Een inspirerende lokatie!
06-03-2017 LED-Workshop Ferrolight

Leerzame LED-workshop gehad in het atelier van Ferrolight. Veel info en en uitleg ontvangen over de techniek, mogelijkheden en beleving van LED-verlichting, door Ferdinand en Marike Ferrolightdesign.
SFMoMA San Francisco, USA

Tijdens onze rondreis door West-Amerika, hebben we o.a. een bezoek gebracht aan het MOMA (Museum of Modern Art) in San Francisco.In 1995 verhuisde het museum naar de huidige locatie aan de Yerba Buena Gardens in een modern gebouw ontworpen door Mario Botta, een Zwitserse architect die gekend staat voor zijn ontwerpen met geometrische patronen. Het iconisch gebouw heeft een enorm cirkelvormig dakraam in een soort van toren. Ons bezoek was een paar maanden na de verbouwing naar ontwerp van het Noorse architectenbureau Snøhetta. Met de drie jaar durende, 305 miljoen dollar kostende verbouwing, is het SFMoMA met drie voetbalvelden aan expositieruimte nu het grootste museum voor moderne kunst van het land. Met een collectie met meer dan 26.000 kunstwerken waaronder foto’s, schilderijen, beelden, architecturale stukken en nieuwe media zoals video’s. Enkele van de meest beroemde kunstenaars waarvan hier werken getoond worden zijn Jackson Pollock, Pablo Picasso, Salvador Dali, Diego Rivera, Henri Matisse en Andy Warhol. Maar van de Nederlandse kunstenares wordt een prachtig wandtapijt tentoongesteld.

Vanuit het balkon heb je een prachtig uitzicht over de Sky-line van San Francisco!22/23 -01-2017 Maison & Object, Parijs

Impressie van mijn 2-daags bezoek aan de beurs Maison&Object.
Veel luxe materialen zoals marmer, goud, brons, velours, rookglas, donker wengé-kleurig hout en zwart staal. Gecombineerd met grafische prints en "waterige" tinten zoals celadon. Ook weer meer rondere en zachtere vormgeving in banken, fauteuils, stoelen, lampen en accessoires. Natuurlijk 's avonds ook heerlijk gegeten in een Parijse brasserie met de typisch "Parijse obers" ;-)
16-12-2016  Kunstbiënnale Noordkade Veghel

Impressie van mijn bezoek aan de Biënnale Veghel, in de "Koekbouw" op CHV Noordkade-terrein te Veghel. In deze authentieke industriële loods waarin voorheen voederkoeken werden opgeslagen, heeft architect Thomas Bedaux de expositieruimte vormgegeven. De in huiselijke afmetingen gemaatvoerde kamers vormden het decor voor nieuwe, klassieken hedendaagse en moderne kunst voor bijna 40 internationaal opererende kunstenaars, zoals David Begbie, Stefan Gross, Tjikkie Kreuger, Dominique Rayou, Frederic Lavaud, en Daniëlle van Zadelhoff. Een inspirerende middag!23-10-2016 Dutch Design Week

Een selectie van mijn foto's van een inspirerende en overvolle dag op de Dutch Design Week. Met bezoeken aan Designhouse met een expositie van mijn oude kunstacademie in Maastricht, De Kazerne, Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk ,Schellensfabriek, Strijp S met de nieuwe lokatie van mijn oude MTS St. Lucas, Strijp T, en als sfeervolle afsluiter Sectie C!
21-10-2016 De Noordkade, Veghel

"09-10-2016 Breda Photo 2016

Impressie van een zonnige middag Breda Photo, waarvan het thema dit jaar over zelfredzaamheid gaat (mensen moeten voor zichzelf leren zorgen en niet afhankelijkzijn van de overheid). De (inter)nationale fotografen lieten zich hierdoor inspireren, met fraaie exposities op vele lokaties als resultaat. Helaas is een middag veel te kort om alles te zien uit het bomvolle programma. Een aanrader is o.a. de boottocht vanuit het Chassepark naar Belcrum Beach en STEK. Je geniet onderweg niet alleen van 2 foto-expo's, maar krijgt vanuit het water ook een andere mooie kijk op de stad!13-08-2016 Tentoonstelling Helmut Newton, Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Impressie van mijn bezoek aan Foam Fotografiemuseum, waar momenteel een spectaculair overzicht wordt tentoongesteld van het werk van de legendarische en uiterst invloedrijke fotograaf Helmut Newton (Berlijn, 1920 – West Hollywood, 2004). De overzichtstentoonstelling bestaat uit meer dan 200 foto’s, variërend van zelden vertoonde vroege prints tot monumentale afdrukken en is in het gehele gebouw aan de Keizersgracht in Amsterdam te zien. Newton was een uiterst begenadigd vakman die zijn indrukwekkende technische vermogen inzette om zijn fantasieën te verbeelden. Hij was zich ervan bewust dat erotiek, verleiding en begeerte vooral een spel is van de waarneming en het tonen van een onbereikbare werkelijkheid. Dit zette hij volledig in bij zijn commerciële werk, dat naadloos overliep in het visualiseren van zijn persoonlijke obsessies. Centraal hierin staat de verbeelding van de vrouw en onderliggende thema’s als macht, geweld, erotiek en verlangen. Deze zijn direct te relateren aan thema’s in het surrealisme – een heersende kunststroming tijdens het interbellum toen Newton opgroeiende in het vrijzinnige Berlijn.

Juni 2016 Stedentrip Valencia

Een selectie van de foto's genomen tijdens mijn bezoek aan Valencia. Ieder jaar weer veel nieuws en inspirerends te beleven in deze veelzijdige stad. High end architectuur en kunst In de Ciutat de les Arts i de les Ciences van architect Santiago Calatrava, waar momenteel de expositie is "The Sky over Nine Colums" van kunstenaar Heinz Mack. Barok in zijn hoogtij-dagen in de San Nicolas kerk, waar de indrukwekkende fresco's helemaal zijn hersteld in de oorspronkelijke staat. Een avond originele Flameco bijgewoond. Heerlijke tapa's gegeten, waaronder de spannende fusion colonial asian bij Ma Khin Cafe in de gerestaureerde markthal Mercat de Colon. Een uitstap gemaakt naar het stadje Alzira, met de oude Arabische stadsmuur en vele palmbomen in het "Parc de l'Arabia Saudi Alzira". Natuurlijk van het strand genoten, met de mooie nieuwe hippe strandtenten, en niet te vergeten de Valenciaanse paella gegeten.

24-06-2016 Werkbezoek aan architect Fran Silvestre in Valencia, Spanje

Tijdens mijn stedentrip in Valencia, op uitnodiging een bezoek gebracht aan het atelier van de Spaanse architect Fran Silvestre. Fran is als architect afgestudeerd in Valencia, en daarna heeft hij zich aan de TU in Eindhoven gespecialiseerd in Stedenbouw. Hij kreeg daarna een beurs om te werken bij de beroemde architect Alvaro Siza te Porto (Portugal). Je kunt dan ook duidelijk de invloeden zien van Siza in het werk van Fran Silvestre, zoals het wit stuukwerk als afwerking van het exterieur en interieur, klare lijnen en subtiele lichtinvallen in de gebouwen. Sinds de oprichting van zijn eigen studio heeft Fran zich voornamelijk toegelegd op kleine projecten als The Atrium House (2009 en the House at the mountainside of a Castle (2010). Daarnaast werkt Fran ook als meubelontwerper. Voor de Spaanse meubelfabrikant Gandia Blasco heeft hij de meubelcollectie Blau ontworpen. Enkele voorbeelden van deze collectie heb ik, zowel als maquette als geproduceerd zitmeubel kunnen bewonderen in zijn atelier. Samen met 2 van zijn medewerkers zijn we 1 van zijn woonhuizen in aanbouw gaan bezoeken, in een villawijk, net buiten Valencia. En nee, hoewel we wel een helm moesten dragen tijdens ons bezoek op de bouw, zijn stalen schoenneuzen blijkbaar niet verplicht;-) !03-06-2016 Designdistrict

Impressie van mijn zonnig bezoek aan Designdistrict. Het vakevenement voor interieurdesign bij Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Naast de mooie presentaties en stands, weer veel bekenden uit het vak gesproken. Met als hoogtepunt, de lezing van Giulio Cappellini, architect en artdirector van het befaamde designfabrikant Cappellini. Met veel passie sprak Giulio over zijn eerste ontmoetingen met de toen nog onbekende ontwerpers als Tom Dixon, Jasper Morrison, en Marcel Wanders. Inmiddels zijn het wereldberoemde ontwerpers, waarvan diverse ontwerpen zijn opgenomen in de exclusieve collectie van Cappellini. Een mooie beeldreis door de designhistorie!
15-05-2016 Biesbosch Museum

Impressie van mijn bezoek aan het Biesbosch Museum.
Het spectaculaire nieuw gebouw dat is ontworpen door architect Marco Vermeulen is maar liefst drie keer in de prijzen gevallen bij de Architizer Awards 2016. In zowel de categorie museum als de in categorie architectuur en landschap won het ontwerp de juryprijs. In deze laatste categorie won het tevens de publieksprijs. Het natuurgebied De Biesbosch is ontstaan na de St. Elisabethsvloed van 1421. Zowel qua natuur, architectuur en interieurarchitectuur een inspiratiebron!

Architectenregister 2016

Voor het 13e achtereenvolgend jaar, ook in 2016 weer officieel als zijnde gediplomeerd interieurarchitect opgenomen in het Architectenregister van Nederland!28-02-2016 Tentoonstelling Grayson Perry, Bonnefanten Museum Maastricht

Bezoek gebracht aan de tentoonstelling "Hold Your Beliefs Lightly" van de Engelse kunstenaar Grayson Perry, in het Bonnefanten Museum te Maastricht, in 1995 gerealiseerd, naar een ontwerp van de Italiaanse architect Aldo Rossi.

Het werk van Grayson Perry kent een enorme diversiteit aan technieken en materialen, en bestaat o.a. uit wandtapijten, keramiek, gietijzeren sculpturen, films, jurken, en zelfs een compleet huis. In zijn werk worden esthetische vraagstukken m.b.t. schoonheid en ambachtelijkheid in realtie tot sociale en maatschappelijke issues scherp uitgespeeld.

Mijn favoriet waren toch wel zijn "custom made" motor, met een speciaal altaartje achterop de motor, voor zijn oude knuffel "Alan Measles". Met deze motor is hij in een opzichtig motorpak door Duitsland getrokken. En daarnaast zijn"custom made" lederen Louis Vuitton reiskoffer, wederom met een speciaal vak voor "Alan Measles".27-02-2016 Maastricht

Weekend Maastricht; herinneringen opgehaald aan de stad waar ik heb gestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten, gevestigd in een gebouw van beton en glazen bouwstenen, ontworpen door architect Wiel Arets (1990-93).O.a. bezoek gebracht aan boekhandel Dominicanen in de gelijknamige ruim 700 jaar oude kerk, door Merkx + Girod verbouwd tot boekhandel. Waarbij het uitgangspunt was om niets aan het casco te wijzigen, en de eeuwenoude fresco's en gewelfschilderingen te restaureren. Bij de universiteitsbibliotheek heeft de Tsjechische architect en ontwerper Borek Sipek (helaas onlangs overleden) een speciale poort ontworpen, met zijn bekende ornamenten in Tsjechisch glas. En het rijksmonument "Eiffel Gebouw" van de oude vervallen Sphinx fabrieken bezocht, dat een nieuwe bestemming gaat krijgen. Overnacht in het Teaching Hotel, gevestigd in "Chateau Bethlehem", met unieke hotelkamers ontworpen door verschillende Nederlandse ontwerpers zoals Jurgen Bey, Merkx + Girod, Richard Hutten, Studio Job en Piet Hein Eek.

24-01-2016 Internationale Meubelbeurs, Keulen

Impressie van de Internationale Meubelbeurs in Keulen, waar ik afgelopen weekend een bezoek aan heb gebracht. Niet enorm veel vernieuwende ontwerpen gezien, maar wel weer geïnspireerd teruggekomen door het materiaalgebruik, sferen en kleuren. En de vaak verrassende combinaties hiervan in de ontwerpen van de meubelen en de stands.22-11-2015 Verkadefabriek, Den Bosch

Afgelopen weekend bezoek gebracht aan Verkadefabriek in Den Bosch, de tot cultureel centrum omgebouwde koekjesfabriek.
Na een lange leegstand werd er besloten om de voormalige fabriek een nieuwe functie te geven. De architect Hubert-Jan Henket heeft zich op dit project gestort en wist van een voormalige fabriek een nieuw cultureel centrum te maken, waarin oude karakteristieke elementen van de voormalige fabriek in ere zijn gebleven. Zo zijn onder andere de oude gele tegeltjes na een zorgvuldig en lang schoonmaakproces weer op hun de oorspronkelijke plaats teruggeplaatst.
Het cultureel centrum heeft niet alleen een breed programma op het gebied van zowel professioneel- als amateurtheater, maar ook op het gebied van culturele films.
Een aanrader is het ontbijt + film op zondagochtend/middag. Een ideale combinatie voor de komende winterse zondagen!13-11-2015 Glow, Eindhoven

Na de Dutch Design Week was afgelopen week Eindhoven alweer "the place to be" tijdens Glow, het jaarlijks lichtkunstenfestival. Er was weer een mooie route uitgestippelt door het Stadwandelpark, de projecties op de woonhuizen in de mooie jaren 30 woonwijk, en het centrum met de 3D projecties op de Catharinakerk, de licht-"Kathedraal" op het stadhuisplein, en de "Hidden Tower" op de Markt. Maar het meest verrassend en inspirerend was nog wel de presentatie "Reflecting Holons" bij Glow Next op Strijp S, de kweekvijver van innovatieve lichtprojecten.
24-10-2015 Truckstop Foodexperience, Strijp S, Eindhoven

Tijdens de Dutch Design Week heb ik deelgenomen aan het Truckstop Foodexperience, georganiseerd door Maison van den Boer. Fooddesigner Annelies Hermsen verraste ons met 4 verschillende gerechtjes als kunstwerkjes, in de entourage van een heuse oplegger. Annelies gaf ons als afsluiting een wel hele speciale ervaring met een dessert, waarbij het schijfje verse zure citroen, zoet smaakte als een heel zoet snoepje. Een aan te raden ervaring!
24-10-2015 Dutch Design Week Eindhoven

Hoeveel inspiratie kun je krijgen op 1 dag?! Tijdens de DDW in Eindhoven, kun je zoveel inspiratie krijgen als de uren in een dag! Van jonge studenten in het "Designhouse", naar "De Kazerne met o.a. expositie "Open Ended" van trend forecaster Lidewij Edelkoort en "Phenomeneon" van Pieke Bergmans, naar de Schellensfabriek (viel een beetje tegen), naar het NRE terrein, een kijkje in de werkplaatsen van de Sectie-C kunstenaars/ontwerpers, en de dag afgesloten op Strijp-S, waar op de begane grond van het Veemgebouw onlangs de Vershal is geopend, met heerlijke versnaperingen en niet te vergeten brouwerij "Het Veem", voor een welverdiende verfrissing na een mooie en inspirerende dag!11-10-2015 Dag van de Architectuur Antwerpen

Tijdens de Dag van de Architectuur kun je gebouwen bezoeken, die normaal gesproken niet (of deels) voor het publiek toegankelijk zijn. Voor een interieurarchitect de uitgelezen kans om te bekijken of de interieurs van deze gebouwen ook zo spectaculair zijn. Op deze mooie zondag diverse architectonische gebouwen bezocht in Antwerpen, waaronder De Singel (de internationale kunstcampus), ontworpen door Leon Stynen, met in 2007 ontworpen uitbreiding door Stephane Beel. Artesis Pantijn Hogeschool, Campus Middelheim van de Universiteit, met imponerende kunst van Christine Deboosere en Arne Quinze. En jeugherberg Pulcinello. Tussendoor, en nadien, genoten van de mooie stad en het mooie herfstweer.16 Augustus 2015: Onderwijsmuseum Dordrecht.

De opvallende architectuur van dit gebouw "De Holland" uit 1939, is door het gerenommeerde architectenbureau in oude glorie hersteld. In het museumcafe is de balie op maat gemaakt, en geheel afgewerkt met de speciale tegels van D-Tile. Een tegelsysteem in 2001 ontworpen door Arnout Visser, Erik Jan Kwakkel en Peter van der Jagt, waarmee je complete oppervlaktes kunt afwerken, incl. hoekafwerkingen. De inspirerende tentoonstelling "Grow Up" over de "merk-schoolagenda's", zoals "Next Generation", volgeplakt met eigen plaatjes, is erg herkenbaar!Juni 2015: Voor het 12e achtereenvolgend jaar weer officieel als zijnde geregistreerd interieurarchitect opgenomen in het Architectenregister van Nederland!20 Juni 2015: Dag van de Architectuur Rotterdam

Vorig jaar ook dagje Rotterdam gedaan tijdens de Dag van de Architectuur, maar omdat er oneindig veel moois te zien is, zaterdag jl. weer allemaal nieuwe projecten bezocht die tijdens deze dag speciaal geopend werden. Zodat je als interieurarchitect zijnde ook de interieurs van deze spectaculaire gebouwen eens mooi kunt bekijken.
De Superkubus, met een super ontwerp van o.a. architect Maarten Polkamp voor stichting Exodus (en ja, ik mocht ook weer naar buiten wink-emoticon ), The Student Hotel, het compleet gerenoveerde Oostelijk zwembad (uit 1932!), Erasmus University College in de voormalige Centrale Bibliotheek, het Stadhuis. Natuurlijk nog even naar "all time favorite" sinds 2014 Unesco Van Nelle fabriek, met vanuit het "theehuis" een geweldig uitzicht over Rotterdam. En als afsluiting, vanuit de Luchtsingel, een gezellige "Urban Picnic", een nieuw stadspark op hoogte!4 juni 2015: Showroom Vitra

Op terugweg van Designdistrict , bezoek gebracht aan de vernieuwde showroom van Vitra in Ouderkerk aan de Amstel. Hele sfeervolle presentaties met de nieuwe modellen en het kleurenpalet samengesteld door Hella Jongerius voor de Aluminium Group van Eames. Fraaie combinatie en versterking van de Home Collectie.4 juni 2015: Vakbeurs DesignDistrict

Impressie van mijn zonnig bezoek aan deze vakbeurs voor interieurdesign, in Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Vele bekenden gezien en gesproken. Sfeer en niveau van de beurs beter dan vorig jaar, maar kan ook aan het mooie weer hebben gelegen..... De buitenpresentatie was vandaag een schot in de roos!20-27 Mei 2015: Valencia Street Art

Naast al het moois dat Valencia heeft te bieden op het gebied van architectuur, cultuur, culinaire cultuur, en kunst in de verschillende musea, is er ook een levendige (sub)-cultuur in Street Art.
De afgelopen week heb ik, naast al het andere moois te bekijken, ook door de straten van Valencia gelopen, en de meest mooie, interessante en indrukwekkende graffiti gefotografeerd.
Op deze manier bewandel je de minder geijkte (toeristische)paden in Valencia, en kom je op verrassende en inspirerende plekken in de stad. In deze collage een selectie van deze foto's, en tevens de laatste vorm van Street Art; hekwerken met gekleurde wollen draden verfraaien, in de vorm van bloemen, letters en andere figuren.
In het onlangs verschenen boek "Textura" nog veel meer voorbeelden van Valencia Street Ar
t.3 Mei 2015: Tentoonstelling Anton Corbijn

Mooie overzichtstentoonstelling bezocht van fotograaf Anton Corbijn, in het Het Gemeentemuseum en het Fotomuseum te Den Haag. Vanwege zijn zestigste verjaardag het retrospectief HOLLANDS DEEP, met hoogtepunten uit al zijn series. Iedereen was erbij; van Miles Davis, tot Clint Eastwood, van Kate Moss tot Cameron Diaz, van U2 tot Depeche Mode. Was zeer de moeite waard!
11 en 12 April 2015: Antwerpen

Arenberg festival bezocht met o.a. optredens van Blaudzun en Magnus. Zaterdag shoppen in o.a. de Kloosterstraat met de antiekzaakjes, en de mooi ontworpen winkels van o.a. The Recollection Antwerp, Emery & Cie (fraaie tegel- en verfzaak, maar gaat helaas weg in Antwerpen), Stephan Schneider, Wouters & Hendrix, Wunderkammer. Zondag architectuur snuiven in de Art Nouveau wijk Zurenborg, en naar de tentoonstelling "Rubens prive" in het Rubenshuis. Met de zeer persoonlijke familieportretten van Rubens. Blijft een inspirerende stad met contrasten!27 maart 2015: Bezoek aan Blum showroom, Zaltbommel

Blum is een Oostenrijkse fabrikant van hoogwaardig meubelbeslag: klapdeur- scharnier-, en ladesystemen. Gespecialiseerd in meubelbeslag voor keukens. In de fraaie en strakke showroom te Zaltbommel heb ik uitgebreid uitleg gekregen over de mogelijkheden, en de allernieuwste items zoals de Tip-On Blumotion (openen door aantikken, en zacht en geruisloos sluiten), en de Servo-Drive flex (electrisch openen van greeploze geintegreerde koelkasten). Mooie en functionele items die ik kan gebruiken in mijn ontwerpen van maatwerk keukens en kasten.28 maart 2015: Expeditie Honig

Op plekken waar vroeger Honig-soepen werden bereid, zitten nu o.a. werkplaatsen voor ambachtslieden, restaurants, cafe's, een bierbrouwerij en een heus indoor-beachvolley-strandje! Een inspirerende omgeving aan de Waal, op het gebied van kunst en cultuur. Restaurant De Meesterproef is een aanrader
9 februari 2015: Producttraining Luxaflex

In de trainingsruimte bij Luxaflex te Hardinxveld-Giessendam samen met een tiental andere adviseurs intensieve producttraining gevolgd van alle typen raambekleding. met alle mogelijke opties en technische aspecten. Veel nieuwe info opgepikt, die ik kan meenemen in mijn adviezen!
31 januari 2015: Bezoek aan De Markthal Rotterdam:


Eindelijk een bezoek gebracht aan deze fantastische markthal! Een spectaculair ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. Tijdens de lunch genoten van heerlijk eten en drinken, met uitzicht op het overweldigend boogvormig plafond, met een indrukwekkend kunstwerk van ruim 11.000 m2. Het werk is gemaakt door Arno Coenen en Iris Roskam. Toegegeven, de markten in de Spaanse steden aan de Middellandse Zee zijn authentieker, maar ik hoop dat Breda binnenkort ook zo'n geweldige markthal heeft. Een super idee voor in De Koepel!

23 Januari 2015: Opening Broeinest

Op uitnodiging bij opening van Broeinest op Strijp S te Eindhoven. Broeinest is een plek waar je zowel alleen als samen kunt werken, en waar je inspiratie kunt opdoen van nieuwe materialen en producten van Baars en Bloemhoff, Forbo, Interface, DRT vloeren, Modular Lighitng, Bulo en Spectrum. Een gezellige en inspirerende opening van een boeiende plek!
19 januari 2015: Bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen


Inspirerende presentatie "Das Haus" op de Internationale Meubelbeurs in Keulen. Ieder jaar wordt een designer gevraagd om zijn/haar visie te geven op het exterieur en interieur van "het perfecte huis". Dit jaar was de eer aan ontwerpersduo Neri&Hu, gevestigd in Shanghai. Met meubelen, accessoires en verlichting van o.a. Vitra, Moooi, E15, Cassina, en eigen ontwerpen, creëerden ze verrassende en eigenzinnige ruimtes om te wonen, werken, slapen en baden, met ieder een eigen kleurbeleving.19 januari 2015: Bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen

December 2014: Bezoek aan Museum "De Fundatie", Zwolle

Dit museum bevindt zich in een neoclassicistisch pand in het centrum van Zwolle, gebouwd rond 1840 als Paleis van Justitie. In 2012 is het pand spectaculair uitgebreid met de ellipsvormige opbouw op het dak, een ontwerp van Hubert-Jan Henket van Bierman Henket Architecten. In die ruimte heb ik een erg mooie tentoonstelling gezien van de Nederlandse beeldhouwer Lotta Blokker.
Negen levensgrote bronzen sculpturen die de gevoelens van slapelozen verbeelden .
"The Hour of the Wolf", is een intiem project waarbij Lotta Blokker uitdrukking geeft aan haar verlangen dichtbij iemand anders te kunnen komen. De prachtige figuratieve sculpturen zijn zeer levensecht en indringend, waardoor je het gevoel krijgt betrapt te worden, tijdens het staren naar de figuren.
Daarnaast de fraaie tentoonstelling bezocht "Van Gogh tot Cremer".
Vele Nederlandse kunstenaars zoals Van Gogh, Kees van Dongen, Jan Sluijters, Appel, Corneille en Jan Cremer trokken naar Parijs, van eind 19e eeuw t/m de jaren 50 van de 20e eeuw. Een veelzijdig en divers portret van Parijs als kunsthoofdstad van de wereld, met "La Belle Epoque" als hoogtepunt.

Oktober 2014: Bezoek aan de Dutch Design Week Eindhoven


Na de afgelopen jaren tijdens DDW voornamelijk Strijp S en Strijp T te hebben bezocht, heb ik dit jaar mijn licht ook opgestoken bij de nieuwe "hotspot" Kazerne, DesignHouse, De Schellensfabriek, en de nieuwe creatieve broedplaats Sectie C, in Tongelre. Na het inmiddels meer commerciële Strijp S, zoeken de jonge ontwerpers naar een nieuwe plek waar ze hun eigen wereld kunnen creëren. Bij Sectie C krijg je een directe kijk in de werkplaatsen, waarbij er meer interactie is tussen creatieven, de consument en het bedrijfsleven. Hierbij een impressie van een inspirerend dagje DDW.


Oktober 2014: Bezoek aan Internationale meubelbeurs Biennale Interieur Kortrijk

Impressie van mijn bezoek aan de internationale meubelbeurs te Kortrijk. De tijd van de grote gelikte stands van de gevestigde Italiaanse en Duitse meubelfabrikanten lijkt voorbij. Fabrikanten zijn op zoek naar nieuwe manieren van presenteren. De stands zijn kleiner, en veel fabrikanten lijken ervoor te hebben gekozen om niet meer op Kortrijk te staan. Hoewel de grootsheid minder is, is het interessant om te zien dat op creatieve wijzen, kleinere stands zijn gecreëerd. Waar voorheen alle stands volgeboekt waren door "de grote jongens", hebben nu ook kleinere fabrikanten en ontwerpers de kans gekregen om zich te presenteren op Kortrijk. De Scandinavische vormentaal, lichte houtsoorten en sleetse pasteltinten voeren de boventoon. Met de jaren 50 als grote inspiratiebron.

September 2014: Bezoek aan Guggenheim museum, Bilbao

Bilbao is op de kaart gezet door een vestiging van het in New York bekende Guggenheim museum. Een bezoek aan dit museum stond hoog op mijn lijstje! In Bilbao is het spectaculaire gebouw ontworpen door Frank Gehry. Het dak is bekleed met speciaal gemaakte titanium platen, waarin de zon, de wolken, en 's avonds de lichten van de stad, prachtig weerkaatst worden. Voor het museum staat de immens grote, maar o zo schattige Puppy van Jeff Koons. Aan de rivierzijde staat het kunstwerk van Louise Bourgeois (de spin), de Tulips van Jeff koons, de bollen van Anish Kapoorm en 's avonds het levend kunstwerkmet vuurvlammen in de vijver van het het museum. Na het bezichtigen van dit museum, kan ik niet wachten om het Guggenheim museum in New York te gaan bekijken!30 juni 2014: Vitra showroom Ouderkerk aan de Amstel
In een oude buskruitfabriek in Ouderkerk aan de Amstel, is o.a. de showroom gevestigd van Vitra. Voordat we naar de workshop van Delta Light zijn gegaan (zie hieronder), hebben we de showroom van Vitra bezocht. Een prachtig gerestaureerd historisch pand, gevuld met de speciale designmeubelen van Vitra. Een fraaie combinatie die elkaar versterkt. De showroom is erg mooi gestyled, met verrassende combinatie. Ik kreeg meteen weer zin om mijn eigen huis opnieuw in te richten!
30 juni 2014: Workshop Deltalight Amsterdam

Interessante workshop gekregen van Lichtadviseur Svend Erik Panjer, samen met andere architecten, interieurarchitecten en in de showroom van Delta Light te Amsterdam. Geschiedenis en principes van licht en verlichting zijn "helder uitgelicht". En we zijn zelf aan de slag gegaan met een creatief lichtontwerp voor een bibliotheek. De middag afgesloten met opmerkelijke huidige toepassingen van licht, en ook de toekomst van verlichting (LED en Laser).


.

21 juni 2014: Dag Van De Architectuur Rotterdam

Leuke aanleiding om verrassende gebouwen en nog niet ontdekte plekken te bezoeken in de Architectuur stad van Nederland! Mooie vergezichten vanuit de 40e verdieping van De Rotterdam, en vanuit de bovenste etage van Nationale Nederlanden weer mooi uitzicht terug. Rondleiding gehad door het nieuwe onderwijscentrum van het Erasmus, met een prachtige boekenwand met enkele kilometers boeken. Mooie dag afgesloten bij de Fenix Loodsen, waar jonge culinaire ondernemers de Fenix Food Factory hebben geopend. Vanaf het terras keken we uit op Hotel New York, waar we onder het genot van een eigen gebrouwen Kaaps biertje het cruise schip De Rotterdam de haven zagen verlaten.
21 mei 2014: Beurs Design District Zaandam

De design beurs op het oude Hembrugterrein in Zaandam. Tussen 1895 en 2003 werd op het Hembrugterrein in het diepste geheim munitie vervaardigd en getest. Nu worden de oude gebouwen gebruikt als galerie en kunstatelier en voor speciale evenementen zoals beurzen. Daarnaast is het terrein een geliefde locatie voor tal van theaterstukken, film- en televisieopnamen.
Een kleine impressie van een inspirerende en mooie lentedag!
22 en 23 maart 2014: Inspiratie-weekend in Amsterdam

Bezoek gebracht aan het Rijksmuseum, het Stedelijk museum met de spectaculaire tentoonstelling over ontwerper Marcel Wanders. Bezoek aan het Conservatorium Hotel ontworpen door de Italiaanse ontwerper/interieurachitect Piero Lissoni. En overnacht in het Citizen M Hotel, geheel ingericht met designmeubelen van Vitra. Het bleek een historisch weekend te zijn, met het bezoek van Obama. Mijn entree bij het Rijksmuseum was weliswaar niet zo spectaculair....!


9 februari 2014:
Bezoek gebracht aan "Object Rotterdam":
Design, crafts, mode, kunst en architectuur. Inclusief spectaculair uitzicht vanaf de 44e etage van "De Rotterdam", een spraakmakend ontwerp van Rem Koolhaas.
13 januari 2014:
Mijn bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen:

Impressie van de meubelbeurs in Keulen. Nieuwe modellen, verrassende kleurcombinaties en materiaalgebruik. Veel kennissen, oud-collega's en andere vakgenoten ontmoet en bijgepraat. De trend van dit jaar: zacht bruin leder in veel tintvariaties, vintage vloerkleden, warme accenten in terra, oranje, mosterd-geel, petrol-blauw en rustgevende groenen. En natuurlijk het doorzetten van het rood koper dat al enige tijd een come-back beleeft.
27 oktober 2013:
Mijn bezoek aan de Dutch Design Week 2013 in Eindhoven:

Veel inspiratie opgedaan op Strijp S en Strijp T.

04 augustus 2013:
Mijn bezoek aan het nieuwe Museumkwartier, en "Het Noordbrabants Museum", te 's Hertogenbosch.

Met organisch slingerende, houten stapelingen in de entreehal, ontworpen door de Campana brothers, verlichting van Ingo Maurer
en o.a. de expositie "Co-evolution" van Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk.
80 topstukken uit de eerste 12 jaar van de carrieres van het ontwerpersduo.
Van Eijk en Bleiswijk tekenden zelf voor het verfrissende ontwerp van deze tentoonstelling.

24 februari 2013:
Mijn bezoek aan tentoonstelling

"100 jaar Pastoe"
in Kunsthal Rotterdam

Eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht zijn al ruim negentig jaar kernbegrippen van Pastoe.
Laat u, net als ik, ook inspireren door deze vooruitstrevende Nederlandse meubelfabrikant.