Inge van Poppel

Interieurarchitectuur

Landhuis uit 1955 Oud-Beijerland

Zes maanden duurde de verbouwing van dit landhuis uit 1955. De buitenmuren zijn blijven staan, maar de rest is volgens mijn interieurontwerp compleet gestript.

Hierdoor heb ik veel meer openheid gecreeerd, en is er verbondenheid ontstaan vanuit de woonkamer en woonkeuken met de tuin, die ook compleet opnieuw is aangelegd.

Ik heb voor deze metamorfose het totaal-interieurconcept mogen ontwerpen, ook alle maatwerk meubelen, de nieuwe En Suite kasten, maatwerk keuken, en de badkamer is naar mijn ontwerp in opdracht gefabriceerd.

Alle stappen in de te maken keuzes voor het complete interieur heb ik mogen begeleiden, geadviseerd bij het kiezen van alle kleuren en materialen , en het totaal-overzicht gehouden.

Aldus mijn opdrachtgever: "Alles is hier nieuw en dat het een geheel is geworden is helemaal aan Inge te danken. Zij heeft ons interieur naar een hoger plan getild. Ik heb in mijn werkend leven veel gereisd, maar er is geen plek ter wereld waar ik nu liever ben dan hier".

Dat is toch het beste compliment dat je als interieurarchitect mag ontvangen van een opdrachtgever!

Dijkwoning met authentieke schuur Betuwe

Vanaf de eerste tekeningen was ik betrokken bij de verbouwing van deze monumentale dijkwoning met authentieke schuur in de Betuwe. Een perfect moment, want zo kon ik vooraf alles goed ontwerpen en uitwerken tot een totaalconcept.

Van de indeling van de ruimten, tot het verlichtingsplan alles is dan nog mogelijk, en heb ik dan ook kunnen realiseren geheel naar mijn ontwerp.

In eerste instantie ging de aandacht vooral uit naar de oude schuur die verbouwd werd tot woonkeuken. Maar nog voordat die klaar was, heb ik ook de bestaande ruimtes mogen aanpakken, zoals de woonkamer met de op maat gemaakte wand met nissen voor o.a. de tv en de haard, de gameroom, de home office met maatwerk bureau en kasten, en de masterbedroom met op maat gemaakte walk in closet en royale badkamer.

Hierdoor is een eenheid in ontwerp en materialen onstaan, en zijn alle ruimten in sfeer met elkaar verbonden.

Deze stijlvolle woning is ook opgemerkt door het woontijdschrift Stijlvol Wonen, en heeft een mooie en uitgebreide reportage met veel foto's gewijd aan het interieur.

Inmiddels ben ik nu bezig met het ontwerp van de 2e badkamer en 1 van de jongens slaapkamers.


Woning aan het water Breda

Deze strakke split-level woning heeft de woonkamer op de eerste verdieping, met royaal en vrij uitzicht over een mooie waterplas. Voor deze woning heb ik het gehele interieur ontworpen vanaf de eerste bouwtekeningen.

Ook de keuken, de badkamer en het verlichtingsplan heb ik voor de bouwvan de woning ontworpen, zodat alle aansluitingen op de juiste plek zijn gemaakt.

Voor de vloerafwerking in de geheel woning heb ik gekozen voor een cementgebonden betonlook gietvloer.

Ook alle maatwerk items zoals de blauwstalen wand met bio-ethanol haard, en de lage boekenkast als verdiepingsscheidend plateau, tussen de woonkamer en de keuken, zijn speciaal voor deze woning ontworpen en vervaardigt.

De keuken en de badkamer is op maat gemaakt naar mijn ontwerp door de luxe Italiaanse keuken- en badkamerfabrikant Boffi. De dubbele plafondhoogte in de keuken heb ik geaccentueerd middels de grote ronde Random hanglampen van Moooi. Met de openslaande deuren open , ervaar je de keuken bijna als een buitenkeuken met uitzicht op de tuin.

In de badkamer heb ik op de wanden betonlook stuukwerk toegepast, dat in combinatie met de mat RVS kranen, en de matwitte corian wastafel, een fijne en rustgevende sfeer geeft aan de ruimte

Naast de tijdloze designmeubelen zoals de Barcelona chairs, heb ik in het interieur ook fraaie lichtarmaturen toegepast zoals o.a. de Zettel-Z van Ingo Maurer, de Toio van Achille Castiglioni, de Tolomeo van Artemide en de Balloon van Brokis.

Door goede verlichting toe te passen wordt de sfeer in het interieur benadrukt.

De persoonlijke sfeer wordt onderstreept door het toevoegen van persoonlijke accenten middels de speciale objecten, de accessoires van de vele reizen, het authentieke kelim vloerkleed, en het akoustisch wandpaneel met het zelfportret van Rembrandt.


Familiehuis Teteringen

Nog voordat de bouw van deze nieuwbouwwoning van start ging, ben ik betrokken geweest bij dit project voor het totaal-interieurontwerp.

Ik heb de gehele lay out mogen ontwerpen van de begane grond, incl. o.a. de woonkeuken, met stoere materialen als de bakstenen wand, cementgebonden betonlook gietvloer, en matwitte keuken met matwit corian blad. Het ontwerp van de haard met op maat gemaakt betonstuc plateau, en van de kinder/werkhoek.

Tevens heb ik mogen adviseren bij de keuzes van de materialen zoals de houten visgraat vloer, de betonlook gietvloer, het betonnen haardplateau, en de stalen deuren.

Een echt familiehuis met stoere materialen waarin geleefd mag worden.


Appartement Utrecht

Bij mijn eerste bezoek aan dit appartement was het hokkerig met een donkere, smalle gang van meters lang. Mijn opdrachtgever vroeg mij om mee te denken over de mogelijkheden van het appartement, nog voordat hij het officieel had gekocht.

Direct na aankoop, is het appartement geheel verbouwd naar mijn totaal-interieurontwerp, incl. nieuwe keuken met speciaal natuurstenen blad en badkamer met wanden van betonlook stuukwerk en zwart sanitair en kranen.

Enkele tussenwanden zijn gesloopt en de wanden en plafonds zijn opnieuw strak gestuukt. De visgraat vloer is gelegd. De kozijnen worden zwart geschilderd, en enkele wanden hebben een speciaal behang gekregen. De stalen deuren worden nog geplaatst, en het appartement is ingericht met compleet nieuwe meubelen.

Binnen een aantal weken was het appartement gereed voor intrek van mijn opdrachtgever!


Landhuis Ulvenhout

Dit royale vrijstaande landhuis heeft een ware metamorfose gekregen, door het rigoreus te verbouwen.

Tijdens mijn eerste gesprek met de opdrachtgever, lieten zij mij de bouwtekeningen zien voor de verbouwing. Het indelingsplan was nog wat hokkerig en niet helemaal logisch qua routing. Middels 1 snelle schets kon ik duidelijk maken dat met een paar aanpassingen, het gehele plan en routing veel ruimtelijker en praktischer zou worden.

Dit plan heb ik verder uitgewerkt in een totaal-interieurontwerp, en is geheel overgenomen in de verbouwing, incl. nieuwe keuken en Masterbedroom met badkamer, en kinderbadkamer.

Door het consequent doorvoeren van kleuren en materialen is een rustige sfeer ontstaan die helemaal past bij de opdrachtgevers en in de architectuur van het landhuis.


Authentieke Woonboerderij Nuenen

Voor de verbouwing van deze boerderij uit 1932, aan de rand van de bossen in Nuenen, heb ik het totaal-interieurontwerp mogen maken.

De gehele boerderij is gestript, en opnieuw ingedeeld naar het indelingsplan dat ik heb ontworpen, incl. woonkeuken met eethoek in de oude opkamer, masterbedroom , masterbathroom, home office en zithoek met nieuwe houtkachel.

Authentieke details zoals de oude balken zijn bewaard gebleven en opgenomen in het nieuwe ontwerp, waaromheen de stalen pui compleet op maat is gemaakt.

De begane grond heeft een nieuwe stoere gevlinderde betonvloer gekregen. De mosterdtinten op de wanden geven, in combinatie met de nieuwe cognac lederen bank, wollen vloerkleed, boomstamtafel en linnen gordijnen, een warm en zonnig kleuraccent aan het interieur.

De boerderij heeft een ware metamorfose ondergaan, maar heeft zijn karakter behouden en is door het gebruik van de natuurlijke materialen helemaal passend in de uitgestrekte bosrijke omgeving.


Jaren 30 woning met tuinkamer Betuwe

Nadat ik zo'n 5 jaar geleden voor de bewoners van deze jaren 30 woning in de Betuwe, het interieur voor de woonkamer heb ontworpen, heb ik daarna ook de eer gekregen om het interieur voor de uitbreiding met de tuinkamer, en de keuken te ontwerpen.

Voor de verbouwing was er aan de tuinzijde van de woning alleen een klein raampje in de keuken.
Door de verbouwing en uitbreiding met de tuinkamer, hebben de bewoners nu eindelijk een mooie lichte woonruimte, en kunnen ze vanuit de comfortabele eetkamerstoelen genieten van het uitzicht op hun prachtige boomgaard, en de weide met hun eigen ezels.
Bij goed weer gaan de schuifpuien open, en wordt de tuinkamer een heuse buitenkamer!

In de tuinkamer heb ik de B&B Italia Husk eetkamerstoelen toegepast aan een op maat gemaakte boomstamtafel met eigen ontwerp blauw staal onderstel (metaal&interieur).
De eetkamerstoelen komen uit dezelfde collectie als de fauteuils in de woonkamer, zodat er een mooie balans ontstaat in de vormgeving van beide ruimtes.
Voor de keuken is gekozen voor een strak matzwart blok, geplaast op de originele terrazzo vloer. Door de duidelijke vormgeving van het eiland, komen de glas in lood ramen met de warme tinten juist nog meer tot hun recht.
Het zwart van de keuken, vormt een mooie overgang naar de zwarte houten afwerking van de uitbreiding aan het huis.


Binnen- en buitenshuis aan de Waal

Niet alleen voor het gehele interieur, maar ook voor het buitenhuis heb ik het ontwerp heb mogen maken, incl. de "kantoorloft" op de verdieping van het buitenhuis.

In het interieur is gekozen voor natuurlijke materialen en rustige tinten, met stoer zwart accenten, zoals in de LC 2 fauteuils van Le Corbusier, de open Pastoe vakkenkast, de Flos vloerlamp en de hanglamp "Random" van Moooi. Deze sfeer is ook doorgetrokken in het buitenhuis.

Voor de reeds bestaande keuken heb ik een massief boomstamblad laten maken, ter uitbreiding van het eilandblad voor het professionele RVS espressoapparaat. Dit geeft een stoer accent aan de sfeer in de keuken. In de keuken en eetkamer zijn shutters op maat gemaakt voor de ramen, in een mooie olijftint.

Deze tint komt terug op de veranda van het buitenhuis. de veranda is ingericht met o.a. een speciaal op maat gemaakt outdoor vloerkleed en de outdoor vloerlamp van Flos, waardoor het buiten-binnen gevoel wordt benadrukt. De veranda wordt binnenkort verder ingericht met een comfortabele loungehoek.

De kantoorloft op de verdieping in het buitenhuis, is ingericht met een betonlook marmoleum vloer, een op maat ontworpen bureau in matwit gespoten, comfortabele Vitra Eames bureaustoel, een Vitra Plastic Chair als extra bijzetstoel, en Tolomeo bureaulampen van Artemide.

Vanuit het smalle raam met de op maat gemaakte shutter, kijk je mooi uit over de landerijen aan de Waal.





Nieuw gebouwde woonboerderij

met authentieke materialen

Resultaat van het interieurontwerp, badkamerontwerp, keukenontwerp en lichtadvies dat ik heb mogen maken voor deze nieuw gebouwde woonboerderij.

Door gebruik te maken van eerlijke en authentieke materialen, wordt de oorspronkelijke stijl van de nieuw gebouwde boerderij benadrukt.

Al ruim voor er is begonnen met de bouw, ben ik betrokken bij het interieur.

Hierdoor heb ik o.a. de verlichtingspunten in de bouw kunnen laten meenemen. Zoals de wandlampen, de inbouwwandlampen bij de trap en in de badkamer, en de buitenverlichting.

Ook tijdens de werkzaamheden ben ik diverse keren op de bouw geweest, om advies te geven.

De kleuren zijn rustig en tijdloos, met een grijs-groen accent op de wanden van de "opkamer" in de woonkamer.

Deze tinten heb ik verder doorgetrokken in de kleuren van de meubelen in de eethoek, het behang op de schouw, en het schilderwerk in de hal.

Een mooi voorbeeld van een sfeervol en harmonieus interieur, door het consequent toepassen van kleuren, materialen en verlichting in de gehele woning.